شبکه خبری سیبیاس در آمریکا به نقل از چند منبع دیپلماتیک و امنیتی در واشنگتن و کابل، گفت که سفارت آمریکا در پایتخت افغانستان ظرف ۷۲ ساعت آینده تخلیه میشود و فقط شمار معدودی از پرسنل مهم در آنجا باقی خواهند ماند. این در حالی است که یک مقام دفاعی آمریکا گفت که طالبان در چند روز آینده کنترل شهر چهار میلیون نفری کابل را در اختیار خواهند گرفت.
ارتش آمریکا هزاران سرباز را برای تامین امنیت انتقال کارکنان وزارت خارجه آن کشور در سفارت ایالات متحده، به کابل فرستاده است.
کسانی که در سفارت آمریکا میمانند، ماموران ویژه دایره خدمات دیپلماتیک و امنیتی وزار خارجه آمریکا و تصمیمگیرندگان ارشد، از جمله سفیر هستند. مهندسان امنیتی نیز برای تداوم امر معدومسازی کامپیوترهای حاوی اطلاعات حساس، پایین کشیدن دوربینها، و نیز برچیدن سیستم آژیر خطر از سفارت در آنجا باقی میمانند.
بقیه کارکنان سفارت و نیز پیمانکاران محلی و خانوادههاشان که در انتظار ویزای ویژه مهاجرت آمریکا هستند، به فرودگاه کابل منتقل میشوند. قرار است در هواپیمایی در فرودگاه کابل، یک دفتر موقت اضطراری برای صدور ویزا و هماهنگی فرایند تخلیه برپا شود.
تخلیه سفارت آمریکا در حالی انجام میگیرد که نیروهای طالبان به سوی کابل پیشروی میکنند و مناطق بیشتری را تحت کنترل خود درمیآورند. این گروه مسلح اسلامگرا در مسیر پیشرویهای خود زندانیان طالبان را از زندانها آزاد میکند و تسلیحات و خودروهای رزمی باقیماندهای را تصرف میکند که در اصل متعلق به نیروهای افغان تحت آموزش نظامی آمریکا بودهاند.
جان کربی، سخنگوی مطبوعاتی وزارت دفاع آمریکا، گفت: «تسلیحات نظامی که به دست نیروهای مخالف میافتد، همواره مایه نگرانی ماست.»
این «نیروهای مخالف» آمریکا در افغانستان، یعنی گروه طالبان، هماکنون بیش از دوسوم کشور را تحت کنترل خود درآورده است. روز جمعه طالبان شهر لشکرگاه، مرکز استان هلمند، را تصرف کردند.
منبع:https://www.independentpersian.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.