یکی از مقامات ارشد پنتاگون روز دوشنبه اذعان کرد هیچ اطلاعاتی در مورد برنامهای برای دور نگه داشتن تسلیحات، خودروها، هواپیماها و سایر ادوات جنگی آمریکایی از دست نیروهای طالبان ندارند.
هنک تیلور، ژنرال ارتش در پاسخ به خبرنگاری که از او پرسید «آیا ایالات متحده برنامهای برای جلوگیری از دستیابی طالبان به تجهیزات نظامی این کشور دارد» گفت که اطلاعاتی در این باره ندارد.
خبرنگار از او پرسید: «بنابراین هیچ اقدامی از سوی آمریکا برای جلوگیری از این کار یا از بین بردن تجهیزات انجام نمیشود؟» تیلور گفت: «پاسخی برای این سوال ندارم.»
طالبان از زمان آغاز آخرین عملیات خود در سراسر افغانستان، ویدئوهای تبلیغاتی از نیروهای خود منتشر کرد که نشان میداد آنها هاموی آمریکایی (خودروی چند منظوره با قابلیت تحرک بالا)، تانکها و سلاحها دیگر را از نیروهای افغان مصادره کردند.
یکی از فرماندهان طالبان نیز ماه گذشته به اسکای نیوز گفت که نیروهایش یک انبار با ۷۰ قبضه اسلحه تک تیرانداز، ۹۰۰ اسلحه، ۳۰ دستگاه هاموی، ۲۰ وانت و ۱۵ خودروی زرهی را ضبط کردهاند. در همان گزارش شبه نظامیان یک کانتینر مملو از تلفنهای ماهوارهای، نارنجک و خمپاره را در اختیار داشتند که برچسبهای روی آنها نوشته بود: «اموال دولت ایالات متحده»
طالبان در اواخر هفته گذشته نیز هلیکوپترهای نظامی را در فرودگاه قندهار نشان داد که ساخت ایالات متحده بودند.
نیروهای امنیتی افغانستان در طول دو دهه با هزینه ۸۳ میلیارد دلاری تجهیز و آموزش دیدند اما به نظر میرسد که این سرمایهگذاری آمریکاییها در نهایت به نفع طالبان تمام شد. آنها نه تنها قدرت سیاسی بلکه تجهیزات نظامی آمریکایی را نیز در اختیار گرفتند.
طبق گزارش آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام دفاعی آمریکایی میزان تجهیزاتی که طالبان در اختیار گرفتهاند بسیار زیاد است.
جان کربی، سخنگوی ارشد وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه با اشاره به اینکه با پول نمیتوان اراده خرید، افزود: «شما نمیتوانید رهبری را خریداری کنید. انگیزه و اراده هم با پول و تجهیزات به دست نمیآیند.»
منبع:https://per.euronews.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.