لیتوانی روز چهارشنبه مرزبانان بلاروس را متهم کرد که ۳۵ پناهجوی غیرقانونی را به عبور از مرز دو کشور واقع در جنوبی شرقی این کشور وادار کردهاند. مرزبانی لیتوانی برای اثبات ادعای خود ویدیویی از این اقدام بلاروس در شبکههای اجتماعی منتشر کرده است.
در این ویدیو دیده میشود که گروهی از ماموران مسلح بلاروسی که به سپر نیز مجهز هستند مانع از بازگشت مهاجران رانده شده به خاک لیتوانی میشوند.
لیتوانی میگوید این نخستین حادثه از این دست نیست که در مرز مشترک این کشور با بلاروس رخ داده ولی در آخرین آنها که تصاویر آن منتشر شده، مرزبانان بلاروس وارد خاک لیتوانی شدهاند و پس از اعلام هشدارهای مکرر به محدوده مرزی قانونی عقبنشینی کردهاند.
لیتوانی میگوید، شمار پناهجویان غیرقانونی وارد شده به این کشور در حالی طی سال ۲۰۲۱ به چهار هزار و ۱۲۴ نفر رسیده که این تعداد در مدت مشابه سال ۲۰۲۰ تنها ۷۴ نفر بوده است.
لهستان صدها سرباز به مرز فرستاد
همچنین دولت راستگرا و ضدمهاجرت لهستان نیز روز چهارشنبه اعلام کرد که فقط در ماه جاری میلادی دو هزار و ۱۰۰ مهاجر غیرقانونی تلاش کردهاند تا از مرز این کشور با بلاروس عبور کنند.
در همین حال، لهستان خبر داد که ۹۰۰ سرباز در مرز خود با بلاروس مستقر کرده و با کشیدن سیمخاردار در امتداد ۱۰۰ کیلومتر از مرز ۴۱۸ کیلومتری خود با بلاروس، دور تازهای از مقابله با تلاش مینسک برای گسیل کردن مهاجران غیرقانونی به داخل خاک خود را آغاز کرده است.
دولت ورشو همچنین مستقل از اتحادیه اروپا در حال تدوین قوانینی برای مقابله با هجوم مهاجران غیرقانونی است.
اتحادیه اروپا بلاروس را متهم میکند که در تلافی تحریمهای وضع شده علیه مینسک، مهاجران عراقی، سوری و افغانستانی را از طریق لیتوانی به اتحادیه اروپا گسیل میکند. وزرای کشور اتحادیه اروپا امروز(۱۸ اوت) برای بررسی ابعاد تازه بحران مهاجرت در بروکسل گرد هم آمدند.
منبع:https://per.euronews.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.