با گسترده تر شدن دست اندازی ارتش به اقتصاد، مصر چالش های جدیدی پیش روی خود می بیند، از جمله بدهی های فزاینده ای که کشور را گرفتار کرده و بازپرداخت آن ها هر روز سخت تر می شود و همچنین افت شدید درآمد حاصل از گردشگری، که ویروس کورونا آن را متوقف کرده است. به نظر می رسد اقداماتی که با تاخیر اتخاذ شده، توان مهار همه گیری این ویروس را نخواهد داشت.
ژنرال و رئیس جمهورعبدالفتاح السّیسی، که پایه های قدرتش پیش از این به واسطه اتخاذ سیاست های اقتصادی و تجاری ازهم گسیخته و مخرب، به گونه ای خطرناک مورد تهدید واقع شده بود، حالا با ظهور ویروس کورونا مجددا مورد تهدید واقع شده است. بیماری که تا ٢۵ مارس با توجه به آمارهای رسمی، جان ٢٠ تن از ۴٠٢ بیمار ثبت شده را گرفته و ٢۴ استان از ٢٧ استان به ویروس آلوده شده اند. در ١۴ ماه مارس، طرح [مساعدت به] مبارزه با بحران به تصویب رسید.علی رغم بزرگی میزان این مساعدت (تقریباً ١۵ میلیارد دلار)، احتمالاً بازهم کارساز نخواهد بود. عملیات عمرانی معظم وعمدتاً بیهوده و پروژه های املاک و مستغلات، به سبک فراعنه، ده ها میلیارد دلار را به باد می دهند و بیشتر این پول ها از حساب پولدارهای ساده لوح خلیج فارس است که توسط «سیستم هرمی پونزی» ده ها میلیارد دلارسرکیسه شده اند؛ سیستم درآمد زائی که علناً نام خود را بازگو نمی کند ولی در حقیقت برگرفته از نام چارلز پونزی آمریکائی-ایتالیائی است و اشخاص دیگری چون الکساندر ستاویسکی فرانسوی و برنارد مادوف آمریکائی نیز در آن دخیل بودند. این مدل درآمدزائی مبتنی بر جذب مشتری و پرداخت سود هر کس، از محل جذب مشتری جدید است. درعرض چند هفته اعتماد از سراسر جهان رخت بربست؛ ویروس کورونا بازارهای مالی و نفتی را منکوب کرد، خاندان سلطنتی سعودی، حامی اصلی ژنرال سیسی در دنیای عرب، از پا افتاد و مشتری قدیمی سیستم پونزی یعنی لبنان، در ٧ مارس تقاضای وام ١.٢ میلیارد دلاری مصر را رد کرد. وقتی که بازارها تعطیل می شوند و دیگر کسی پول خود را برای پس انداز نمی آورد، چه می توان کرد؟
منبع:https://ir.mondediplo.com/
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.