«مصطفی الکاظمی»، نخستوزیر عراق، تأکید کرد که حزب دموکرات کردستان حق دارد که دفاتر خود در کرکوک را بازیابد اما حضور آنها در کرکوک باید غیر مسلحانه باشد.
الکاظمی در مصاحبه با شبکه خبری کردزبان «روداو» که قرار است بهزودی پخش شود تأکید کرد که هماکنون در «عصر طلایی» روابط بغداد و اربیل به سر میبریم و افزود که برای یافتن راه حل بسیاری از مشکلات تلاش شده است.
او گفت که توافق بر سر بودجه 2021 موضوعی مثبت بود که جدیت طرفین برای حل مشکلات را نشان داد.
الکاظمی درباره حملات ترکیه به خاک عراق نیز تأکید کرد که عراق اجازه تبدیل شدن خاکش به مبدأ تهدید برای همسایگان را نمیدهد و اقدامات حزب کارگران کردستان (پ ک ک) غیر قابل قبول است و افزود که این حزب امنیت اقلیم را هم با تهدید مواجه کردهاند.
او گفت که هماهنگیها با ترکیه ادامه دارد و افزود که عراق از عملیات ترکیه علیه حزب کارگران در اقلیم کردستان اطلاع نداشت.
الکاظمی افزود که حضور غیر قانونی وزیر دفاع ترکیه در خاک عراق نتیجه یک «اشتباه فنی» بوده و ترکیه از این بابت رسما عذرخواهی کرده است.
نخستوزیر عراق درباره انتخابات پیش روی عراق نیز گفت که باید همه نیروها از فرصت برابر برای مشارکت در انتخابات برخوردار باشند.
او گفت که باید حزب دموکرات کردستان مواضع خود در کرکوک را به حکم حقوق اجتماعی خود بازیابد اما این حضور بدون نیروهای مسلح باشد و افزود که کمیتهای برای تحویل دادن دفاتر حزبی حزب دموکرات در کرکوک به آنها تا پیش از انتخابات تشکیل شده است.
الکاظمی همچنین از نشستی در بغداد با حضور هیئتی از اقلیم کردستان برای هماهنگی درباره مناطق مورد مناقشه خبر داد و گفت که جلسه دوم این هیئت این هفته برگزار خواهد شد و به نتایجی خواهد رسید.
در سال 2017 بعد از برگزاری همه پرسی استقلال کردستان عراق، نیروهای ارتش عراق با ورود به کرکوک این شهر را از کنترل نیروهای پیشمرگه خارج کردند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.