این محکومیت در حالی است که سلسله فعالیتهای حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) طی روزها و هفتههای اخیر منجر به ناامنی در روستاها و مناطق مختلف اقلیم کردستان عراق شده است.
این امر در عین حال تحولی قابل توجه در سیاست احزاب فعال در سلیمانیه در قبال گروه تروریستی پ ک ک به شمار میرود که پیش از این تنها حزب دموکرات کردستان (در اربیل) با حضور پ ک ک در اقلیم کردستان مخالف بود و چندین بار درخواست کرده بود تا این گروه از اقلیم کردستان خارج شود؛ گروهی که فعالیتهایش تا کنون به کشته شدن چندین نیروی پیشمرگه در درگیری مستقیم یا کمینها و انفجار مینها انجامیده است.
در همین رابطه، «ملا شیخه»، از رهبران اتحادیه میهنی کردستان که بزرگترین حزب سلیمانیه است، در گفتوگویی مطبواعیت از عناصر مسلح پ ک ک خواسته بود تا به وجود دولت در اقلیم کردستان احترام بگذارند.
وی در ادامه اظهار داشت: نمیدانیم که پ ک ک چه سیاستی را پیاده میکند، نمیتوان دخالتها و اقدامات پ ک ک در اقلیم کردستان را پذیرفت، رفت و آمد رهبران این گروه در مناطق مسکونی سلیمانیه مشکلاتی را به دنبال داشته است.
از سوی دیگر، «عبدالله احمد»، عضو جنبش التغییر هم گفت: پ ک ک به تقویت حضور و سازماندهی نیروهای خود در شهر حلبچه و سلیمانیه ادامه میدهد و هیچ توجهی به دولت اقلیم کردستان ندارد.
وی گفت: پ ک ک توانسته در سلیمانیه نفوذ کرده و مقرها و پایگاههایی در این استان ایجاد کند و اهمیتی به اتحادیه میهنی کردستان قائل نیست، عناصر این گروه همچنین خود را بالاتر از هرکس در سلیمانیه میدانند.
در همین رابطه، یک مسئول محلی در سلیمانیه که نخواست نامش فاش شود، به العربی الجدید گفت: فعالیتهای پ ک ک در سلیمانیه نگرانکننده است به خصوص پس از آنکه تحرکات علنی عناصر مسلح این گروه در مناطق مختلف این استان از جمله در گذرگاه مرزی باشماخ با ایران منجر به مشکلات و خطراتی برای شهروندان و تجار و مسافران شد.
گفتنی است پس از حملات عناصر پ ک ک که منجر به کشته شدن نیروهای پیشمرگه در اربیل و دهوک شد، سلیمانیه به دلیل وجود مقرهای علنی پ ک ک در آن و نیز عدم اتخاذ موضعی محکم مقامات این استان در قبال این گروه در معرض اتهام و انتقاد قرار گرفته بود.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.