«سامح شکری»، وزیر امور خارجه مصر تاکید کرد موضع ثابت قاهره در قبال سد النهضه، دستیابی به راهکار و توافقی الزامآور است که حق همه طرفها را تامین کند.
شکری در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عربی گفت: بگذارید تا بار دیگر بر اصول ثابت مصر و سودان در مذاکره با اتیوپی درباره سد النهضه تاکید کنم، تنها راهکار این مساله، توافقی الزامآور و عادلانه است که حق همه طرفها از جمله اتیوپی در دستیابی به رشد و توسعه را تامین کند.
وی گفت: ولی ما هر گونه کاهش حقابه مصر و سودان از رود نیل را نمیپذیریم و باید آبگیری سد النهضه و راهاندازی آن بر اساس توافق طرفهای ذیربط باشد تا منطقه از حرکت به سمت وضعیتی پیچیدهتر و ناگوار که مایل بدان نیستیم، دور شود.
مصر در تامین 90 درصد از آب شرب خود به رود نیل وابسته است و هرگونه کاهش حقابه این کشور از نیل، آثار اجتماعی و اقتصادی ویرانگری بر مصر خواهد داشت، این در حالی است که آدیسآبابا تصریح دارد که سد النهضه با سرمایهگذاری 4.6 میلیارد دلاری در تبدیل این کشور به قطب انرژی منطقه نقشآفرین است و میتواند علاوه بر درآمدزایی به فقرزدایی در این کشور منجر شود.
در این میان، اختلافات سه کشور بر سر مقدار آب رهاسازی شده از سوی اتیوپی در صورت بروز کمآبی متمرکز است، با عملیاتی شدن این سد، اتیوپی میتواند به بزرگترین کشور صادر کننده برق در آفریقا با تولید ۶۰۰۰ مگاوات برق تبدیل شود.
اتیوپی و سودان در این میان منافع خود را دارند. سد النهضه در ۲۰ کیلومتری سودان واقع شده و این کشور زیان آبی قابل توجهی نمیبیند بلکه برای جبران کمبود برق خود به ساخت این سد نیز امید دارد. اما مصر نگران پایین آمدن سهم آب خود است؛ آبی که آن را برای شرب، زراعت و صنعت به کار میگیرد.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.