عناصر زندانی داعش بار دیگر در زندان تحت نظارت نیروهای کُرد دموکراتیک (قسد) واقع در استان حسکه در شمال شرق سوریه دست به نافرمانی و شورش زدند؛ نافرمانی که در سایه نبود راهکاری برای حل مشکل زندانیان داعشی و عدم محاکمه آنها از چندین سال پیش گاه و بیگاه تکرار می شود.
در همین رابطه، «ابوعمر البوکمالی»، فعال اجتماعی سوری به العربی الجدید گفت: بالگردهای نظامی ائتلاف بین المللی از شامگاه دیروز بر فراز زندان غویران (الصناعه) در جنوب شهر حسکه به پرواز در آمده است و نیروهای وابسته به قسد و نیروهای آسایش در اطراف زندان مستقر شده اند.
البوکمالی گفت: این شورش پس از آن روی داد که عناصر قسد چهارشنبه این هفته با حمایت نیروهای ائتلاف بین المللی تلاش کردند 40 تن از زندانیان از تابعیتهای غیرسوری از جمله عراقی را از زندان غویران به زندان شهر الشدادی واقع در محدوده پایگاه الشدادی در جنوب حسکه منتقل کنند که تحت کنترل ائتلاف بینالمللی به رهبری امریکا قرار دارد اما بر اساس اطلاعاتی، زندانیان چندین عنصر قسد را در داخل زندان به گروگان گرفته و توانستند خود را به پشت بام زندان غویران برسانند که شدیدا از آن حفاظت می شود.
از سوی دیگر، خبرگزاری رسمی سوریه به نقل از منابع محلی از هرج و مرج و آشوب در زندان غویران خبر داد که هزاران تروریست داعشی در آن زندانی هستند و قسد با حمایت امریکایی ها بر آن کنترل دارد، سانا گزارش داد که عناصر داعشی در داخل زندان اقدام به شورش سراسری کردند.
منابع مذکور افزودند: شماری از نیروهای ویژه امریکا چهارشنبه گذشته و پیش از بروز شورش وارد زندان غویران شده تا سرکردگان زندانی داعش را به پایگاههای امریکاییها در حومه حسکه منتقل کنند.
عناصر زندانی داعش پیش از این در سپتامبر گذشته هم دست به شورش زده و پس از شکستن در وارد محوطه زندان شده بودند که در پی تیراندازی عناصر آسایش چندین داعشی کشته و زخمی شدند.
منبع:https://mdeast.news
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.