روندنگار پرونده
[timeline src="https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UmQWhc8hJgZnqpfRLb-uxhomfj2y6XlZ340qnh1-ChY/edit#gid=0" width="100%" zoom="2" height="450px" ]
شرکتهای دولتی در زمره سرمایهگذاران اصلی چین در آمریکای لاتین بود که در حوزههای انرژی، زیرساختها و فضای منطقهای مشغول به فعالیت هستند.
چین از تاریخی طولانی برخوردار است و سیاست خارجی این کشور صبورانه و درازمدت پیگیری می شود.
ازآنجاییکه رقابت آمریکا و چین برای کسب جایگاه برتر در ساختار نظام بینالملل یک واقعیت اجتنابناپذیر است، هر مسئله کوچک و بزرگی این ظرفیت را دارد که مسیر رقابت و خصومت میان دو کشور را تشدید کند.
یادداشت حاضر بر آن است تا ضمن تشریح موضع جمهوری خلق چین نسبت به تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از افغانستان، اهداف و منافع پکن در آن کشور را نیز تبیین سازد.
پس از جنگ جهانی دوم غلبه نظام مالی جهانی دلار محور، نقشی تعیینکننده در برتری اقتصادی آمریکا در نظام بینالملل ایفا کرده است.
مدتی است بین ایالات متحده و چین برای برتری در حوزهی بلاکچین و رمزارز، رقابتی شکل گرفته که هرروز در حال جدیتر شدن است.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.