نظامیان امریکایی زیر پرچم «ناتو» به عراق بازمی گردند؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
طرح افزایش شمار نیروهای ناتو در عراق که برخی آن را تغییر پوشش نظامیان امریکایی میدانند با مخالفت سران سیاسی شیعه عراقی مواجه شده است.

عراق و چالشی به نام حضور نظامیان خارجی در عراق، موضوعی که نمی توان به سادگی از کنار آن گذشت و جنجال های بسیاری را در این کشور ایجاد کرده است.

پس از اشغال عراق توسط نظامیان امریکایی و سپس ظهور داعش و گروه های تروریستی در عراق، نظامیان کشورهای مختلفی (برخی با درخواست عراق و برخی در قالب ائتلاف مقابله با داعش و ناتو) وارد این کشور شدند.

واضح است که هرچه داعش و گروه­های تروریستی ضعیف و نیروهای نظامی عراق از جمله ارتش و حشدالشعبی نیرومندتر شدند، حضور نظامیان خارجی در خاک عراق بیشتر مورد توجه و محل چالش شد.

البته اوج این چالش ها پس از شهادت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس رئیس ستاد حشدالشعبی توسط امریکا بود که سران سیاسی و پارلمان عراق مصوبه خروج نظامیان خارجی از عراق را به تصویب رساند.

فشارهای سیاسی اعم از تلاش سران سیاسی عراق و گفتگوهای راهبردی میان عراق و امریکا و مقابله های نظامی گروه­های مقاومت از جمله راکت پرانی ها و … سبب شد تا پس از یک سال شمار نیروهای نظامی امریکا در عراق از حدود 5 هزار نیرو به نصف برسد.

این فشارها سبب شد تا پایگاه­های حضور نظامیان امریکایی نیز کاهش یابد و اکنون این نظامیان تنها در پایگاه های عین الاسد، الحریر و ویکتوریا در نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد حضور یابند.

اما نکته ای که اخیرا جلب توجه کرده و مخالفان حضور نظامیان خارجی در عراق آن را طرحی برای تغییر پوشش نظامیان امریکایی در عراق می دانند، طرح افزایش شمار نیروهای ناتو در عراق است.

خبری که در رسانه ها مطرح شد درخواست عراق از ناتو برای افزایش حدود 8 برابری نیروهایش در عراق بود یعنی شمار حدود 500 نفری ناتو در عراق به حدود 4 هزار نیرو برسد.

این در حالی است که مخالفان این طرح به مصوبه مجلس برای خروج نظامیان خارجی استناد می کنند و فرقی میان نیروهای ناتو و دیگر نظامیان خارجی قائل نیستند.

کشورهای امریکا، انگلیس، هلند، آلمان، فرانسه و نروژ در صدر کشورهایی قرار دارند که سالها قبل در قالب ناتو و ائتلاف بین‌المللی به عراق آمدند و داعیه کمک و آموزش به نیروهای عراقی را دارند، در حالیکه گفته می شود عراق هزینه ای بابت این آموزش ها پرداخت نکرده است.

طبق اطلاعات ارائه شده در سالهای گذشته ناتو در عراق به امور آموزشی و حمایت لجستیک از نیروهای عراقی و پیشمرگه در اقلیم کردستان مشغول بوده لذا حساسیت چندانی برای سران عراقی نداشته است.

در حال حاضر نیروهای ناتو در پایگاه ویکتوریا در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بغداد و در مکان کوچکی در داخل منطقه الخضراء و پایگاه الحریر در اربیل مستقر هستند.

برنامه جدید ناتو برای توسعه ماموریتش در خارج از بغداد و احتمالا در شهرهای دو استان الانبار و نینوا که هم مرز با سوریه هستند خواهد بود.

البته یک مسئول نظامی عراقی هم اعلام کرده بود که توسعه ماموریت ناتو در خارج از بغداد شامل پایگاه عین الاسد و الحبانیه در استان غربی الانبار و پایگاه القیاره در استان نینوا در شمال عراق خواهد بود.

البته تا جائیکه بنظر می رسد این طرح افزایش نیروهای ناتو به سرانجام نخواهد رسید زیرا با سران سیاسی شیعه عراق هماهنگ نشده و طی جلسه ای که با حضور سران شیعه در منزل سیدعمار حکیم برگزار شد، همگی با این طرح مخالفت کردند و اجازه اجرای آن را نخواهند داد.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟