بن‌بست پیش و پس برای «سعودی ها» در یمن

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
یمن برخلاف آنچه در برخی تحلیل‌ها گفته می‌شود، کشوری عاری از توانمندی‌های نظامی نیست.

6 سال از آغاز تجاوز همه جانبه عربستان سعودی و برخی متحدانش به یمن می‌گذرد؛ حمله‌ای که قرار بود به شکلی برق‌آسا و در کمترین زمان همانطور که از نامش برمی‌آمد «عملیات طوفان قاطعیت» (عملیه عاصِفه الحزم) کار مبارزان یمنی را یکسره کرده و خیال عربستان را از همسایه جنوبی خود راحت کند.

این جنگ در همان ابتدا در هدف اولیه خود که کوتاهی زمان و قاطعیت را دنبال می‌کرد، شکست خورد و ائتلاف سعودی مجبور شد 27 روز بعد، این بار در عملیات دیگری با عنوان «عملیات احیای امید» (عملیه إعاده الأمل) حجم بیشتری از حملات را متوجه یمنی‌ها بکند؛ حملاتی که پایه و اساس آن بر نیروی هوایی گذاشته شده بود.

آنچه در این 6 سال بیش از همه به چشم آمد را می‌توان در دو حوزه بررسی کرد یکی حجم انبوهی از جنایت علیه بشیریت که طی آن هواپیماهای ائتلاف سعودی با پشتیبانی آمریکا و اکثر کشورهای حاشیه خلیج فارس انبوهی از بمب‌ها را بر سر زنان، کودکان و مردم بی‌گناه یمن ریخت و دیگری جهش و پیشرفت چشمگیر مجاهدان یمنی در افزایش قدرت نظامی خود در برابر ائتلاف سعودی.

در مورد دوم بارها شاهد بودیم که یمنی‌ها چطور با پیشرفته‌ترین تجهیزات ازجمله موشک‌های کروز و بالستیک و هواپیماهای بدون سرنشین (عمدتا انتحاری) شاهرگ‌های حیاتی سعودی را مورد اصابت قرار دادند.

البته یمن برخلاف آنچه در برخی تحلیل‌ها گفته می‌شود، کشوری عاری از توانمندی‌های نظامی نبود. انبارهای موشکی این کشور در گذشته تعداد زیادی از موشک‌های بالستیک را در خود داشت ولی در این نبرد، مجاهدان یمنی با کمک مستشاری نزدیکان خود ازجمله ایران، سطح توانایی‌شان را چند برابر بیشتر کردند بطوری که هر چند ماه شاهد رونمایی از طیف جدیدی از این تجهیزات هستیم.

آرامکو به عنوان یکی از نمادهای اقتصاد وابسته به نفت عربستان شاید بیش از همه طعم داغ موشک‌ها و پهپادهای انتحاری یمن را چشیده باشد.

این ارتقاء توان مجاهدان یمنی، امروز کار را برای سعودی‌ها به جایی رسانده که پیشنهاد آتش بس می‌دهند و سعی می کنند هر طور که شده خود را از این باتلاق عمیق که حالا ماشین جنگی‌شان تا سینه در آن فرو رفته نجات دهند.

خصوصا پس از کنار رفتن دولت ترامپ در ایالات متحده و رویکرد متفاوت‌تر دولت بایدن نسبت به سعودی، دست آنها را بیش از پیش بسته است و عربستان آنطور که از وضعیت این روزهایش به وضوح می‌توان دید، نه راه پس و نه راه پیش در یمن ندارد.

آنها اگر به جنگ در یمن ادامه دهند، نتیجه‌ای جز افزایش تلفات و از دست رفتن توان اقتصادی برایشان نخواهد داشت چراکه موشک‌ها و پهپادهای یمن آنها را رها نخواهند کرد و اگر از این جنگ بیرون بروند، حیثیت و آبرویی برای آنها که آمده بودند ظرف 2 هفته کار یمن را بسازند ولی حالا پس از 6 سال مجبور به درخواست آتش بس شده‌اند باقی نخواهد ماند هرچند به نظر انتخاب راه دوم برای آنها بهتر باشد.

 

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟