بیانیه دیوان پادشاهی عربستان در خصوص روابط ریاض-بغداد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
عربستان در پی سفر «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیری عراق به ریاض، بیانیه ای در خصوص روابط دو کشور صادر کرد.

در این بیانیه آمده است: عربستان تحت رهبری سلمان بن عبدالعزیز و ولایتعهدی محمد بن سلمان بر وحدت ملت برادر عراق و همکاری با دولت فعلی به نخست وزیری مصطفی الکاظمی برای تحقق منافع مشترک و تقویت روابط دوجانبه بین دو کشور برادر در راستای تحقق امنیت و ثبات منطقه اهتمام دارد.

بیانیه مذکور همچنین اشاره دارد که عربستان با اهمیت بالایی به سفر نخست وزیری عراق و دیدارش با ولیعهد می نگرد، سفری که معانی سیاسی دارد و اعتقاد دولت عراق به اهمیت عمق عربی و اسلامی و جایگاه والایی که عربستان دارد را نشان می دهد.

عربستان ضمن اهتمام به حمایت از تلاش های عراق در مقابله با افراط گرایی و مبارزه با تروریسم، بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق و توقف دخالت های خارجی تاکید می کند و بر این اساس در جهت تقویت روابط دوجانبه در همه زمینه ها اقدام خواهد کرد.

بیانیه مذکور همچنین تصریح کرد که عربستان عراق را عمق استراتژیک خود می داند و امنیت خود را به امنیت عراق در راستای وحدت عربی متصل می داند به گونه ای که روابط دو کشور برادر شاهد آغاز جدیدی به سوی همکاری سازنده در عرصه سیاسی، اقتصادی، پارلمانی و سایر زمینه ها است.

بیانیه دیوان پادشاهی عربستان آورده است که دو کشور برادر از طریق مشارکت در سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و همچنین اوپک پلاس برای ثبات بازارهای نفت همکاری می کنند و با یکدیگر بر تسریع بازگشت تعادل به بازار از طریق پایبندی به اجرای توافقنامه اوپک پلاس اهتمام دارند.

عربستان اعلام کرد با گذشت سال هایی از حمایت نامحدود عربستان از کشور برادر عراق، سال 1440 هجری قمری شاهد فصل جدیدی از حمایت های عربستان از عراق بود چرا که «ماجد بن عبدالله القصبی»، وزیر تجارت عربستان و رئیس هیئت عربستان در نشست های دور دوم شورای هماهنگی عربستان و عراق اعلام کرد کشورش شهرکی ورزشی به عنوان هدیه از سوی پادشاه برای اهالی عراق احداث می کند و مبلغ یک میلیارد دلار نیز به عنوان کمک برای توسعه عراق اعطا کرد تا عربستان شریک اساسی در پیشرفت عراق باشد.

بیانیه دیوان پادشاهی عربستان این حمایت را در امتداد اقدام جدی بین دو کشور دانست که منجر به تشکیل کمیته ها و شوراهایی از جمله شورای هماهنگی عربستان و عراق شد که در سال 1439 هجری قمری و به دست پادشاه عربستان و «حیدر العبادی»، نخست وزیری وقت عراق افتتاح شد.

عربستان گفت از تلاش ها و پروژه های بازسازی عراق حمایت می کند و به تعهدات خود در کنفرانس کمک به عراق در سال 2018 در کویت ادامه خواهد داد که این مساله تاکیدی بر آن است که عربستان یک روز هم از ایستادگی در کنار عراق در شرایط مختلف دریغ نکرده است.

بیانیه دیوان پادشاهی عربستان در خصوص روابط دو کشور گفت که اهتمام دو دولت عراق و عربستان بر فعالسازی فعالیت های شورای هماهنگی عربستان و عراق و همچنین احیای توافقنامه ها و یادداشت های تفاهم امضا شده بین طرفین نشان می‌دهد عمق همکاری و گسترش روابط بین دو کشور در راستای تحقق منافع ملی مشترک است و در تحقق امنیت و ثبات منطقه نقش آفرینی می کند.

عربستان با اشاره به اینکه کنسولگری اش در بغداد در سال 1440 هجری قمری افتتاح شده و بنا به گفته وزیر تجارت اقدامات برای افتتاح سه کنسولگری دیگر در سه شهر دیگر عراق در حال انجام است، تاکید کرد 13 توافقنامه و یادداشت تفاهم در زمینه های مختلف بین طرفین وجود دارد که در مراحل پایانی به سر می برد و تاثیر بسزایی در افزایش سطح همکاری بین دو کشور در راستای تحقق آرمان های رهبران و ملت عراق و عربستان خواهد داشت.

عربستان در این بیانیه با اشاره به فعالیت شورای هماهنگی عراق و عربستان، هدف از تشکیل آن را تقویت ارتباطات بین دو کشور در سطح استراتژیک و ارتقای سطح روابط دوجانبه به چشم اندازهای جدیدی در زمینه های مختلف از جمله اقتصادی، توسعه ای و امنیتی، سرمایه گذاری، گردشگری، فرهنگی و رسانه ای علاوه بر تقویت همکاری مشترک بین دو طرف در امور مهم بین المللی و منطقه ای و حمایت از منافع مشترک و توسعه شراکت بین بخش خصوصی دو کشور اعلام کرد.

ریاض گفت شورای هماهنگی عراق و عربستان این فرصت را به تاجران می دهد تا با فرصت های تجاری و سرمایه گذاری آشنا شوند و ضمن استفاده از ابزارهای اثرگذار که به سرمایه گذاری کمک می کند، آنها را به تبادل تجارب فنی و تکنیکی بین طرف های مرتبط از طریق اقدام در انتقال و تشویق فناوری و همکاری در زمینه پژوهش علمی و انجام سفرهای متقابل و مشارکت در برنامه های آموزشی و توسعه مناطق مرزی بین دو کشور تشویق می کند.

عربستان اشاره کرد که شورای اتاق اصناف عربستان در سال 1439 ه.ق کارگاهی در زمینه فرصت های سرمایه گذاری در عراق برگزار کرد که توسط شورای تجارت عربستان و عراق ساماندهی و به توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور منجر شد که به افزایش صادرات عربستان به عراق کمک خواهد کرد و با توجه به اینکه عراق بازار بزرگی برای عربستان محسوب می شود، عامل مهمی خواهد بود و همین واردات عربستان از عراق را با توجه به داشتن پتانسیل های اقتصادی خوب در زمینه های اقتصادی مختلف را افزایش خواهد داد علاوه بر اینکه در به جریان افتادن سرمایه گذاری مستقیم در عراق کمک خواهد کرد.

در ادامه بیانیه مذکور آمده است که شورای اتاق اصناف عربستان در سال 1440 ه.ق گردهمایی تجارت عراق و عربستان را در مرکز مطالعات و پژوهش های نفتی ملک عبدالله در ریاض برای طرح شراکت تجاری و سرمایه گذاری عراق و عربستان و بررسی آن و تقویت روابط اقتصادی بین دو کشور و تحری فرصت های سرمایه گذاری امیدبخش ترتیب داد.

بیانیه دیوان پادشاهی عربستان یادآور شد که عربستان و عراق تلاش های قابل توجهی برای ارتقای چارچوب های فرهنگ و گردشگری و آثار باستانی و دانش مبذول کرده اند چرا که عربستان در نمایشگاه بین المللی کتاب در بغداد در سال 1440 ه.ق که موجب افزایش پیوندهای میان دو کشور برادر می شود و منافع دو ملت عراق و عربستان از طریق ارتباط فرهنگی و تحکیم برادری مستحکم میان دو کشور می شود، مشارکت داشت.

ریاض با اشاره به حمایت از عراق در زمینه مقابله با خطر ویروس کرونا گفت که کمک های بهداشتی فوری از طریق تامین مقدار زیادی کمک های پزشکی شامل دارو، مواد پزشکی و دستگاه های تنفس و سایر لوازم بهداشتی شخصی به عراق ارائه کرده است.

عربستان با اشاره مجدد به نشست های دوجانبه گفت که دور دوم نشست کمیته اقتصادی و تجاری، سرمایه گذاری و امداد در شورای هماهنگی عربستان و عراق در صفر 1442 برگزار شد.

عربستان تصریح کرد چندین شرکت عربستانی سرمایه گذار در عراق وجود دارد و شرکت های دیگری نیز تمایل واقعی برای سرمایه گذاری در عراق دارند و این در زمانیست که حجم سرمایه گذاری های عربستان در عراق از 2 میلیارد ریال هم فراتر می رود و عربستان به سرمایه گذاری بیشتر که احتمالا به 10 میلیارد ریال در بخش های مختلف برسد، اهتمام دارد.

ریاض اشاره کرد که دو کشور سعی دارند مبادلات تجاری را پس از بازگشایی گذرگاه مرزی عرعر افزایش دهند به خصوص با توجه به اینکه عربستان قصد دارد منطقه لجستیکی در این گذرگاه احداث کند و به راه اندازد تا پس از بازگشایی وابستگی تجاری در سفارت عربستان در بغداد به منطقه اقتصادی ویژه تبدیل شود.

عربستان در ادامه به احیای پروژه اتصال برق بین دو کشور اشاره کرد و گفت این پروژه در حمایت از توانایی های عراق در پاسخ به تقاضای فزاینده برق و پایان رنج شهروندان عراق از قطعی پی در پی برق کمک خواهد کرد.

عربستان اعلام کرد که به درخواست های عراق برای افزایش سرمایه گذاری عربستان در آن کشور به خصوص در زمینه های حیاتی مانند انرژی، شیرین سازی آب، صنایع غذایی و سایر زمینه ها با دید مثبت می نگرد.

همکاری پارلمان عراق و مجلس شورای عربستان از دیگر بخش های ذکر شده در بیانیه دیوان پادشاهی عربستان بود.

عربستان گفت همکاری دو کشور در این زمینه مورد حمایت پیوسته با توجه به نزدیکی مستقیم با آرمان های دو کشور قرار دارد و پارلمان عراق و مجلس شورای عربستان نشست ها و دیدارهای مختلفی در سایه رهبری سلمان بن عبدالعزیز برگزار می کنند به گونه ای که طرفین پیوند تاریخی دو کشور و ملت برادر را بررسی کرده و بر اهمیت تلاش برای تقویت آن به خصوص در سطح روابط پارلمانی تاکید می کنند و احیای نقش کمیته دوستی پارلمانی در دو مجلس را از طریق سفرهای متقابل در راستای خدمت به منافع مشترک دو کشور بررسی خواهند کرد.

عربستان در پایان بیانیه مذکور گفت: دو ملت عربستان و عراق به چشم اندازهای والایی از توسعه و جاه طلبی امید دارند چرا که دو ملت بر رهبرانی حکیم تکیه کرده اند که پیشرفت، رشد و رفاه ملتشان را در اولویت قرار داده اند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟