گفت وگوهای راهبردی بغداد و واشنگتن زیر سایه سنگین فشار احزاب سیاسی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
به موازات فشارهای سیاسی برخی گروه‌ها بر دولت عراق برای تحمیل نظرات خود در گفت‌وگوی راهبردی قریب الوقوع میان بغداد و واشنگتن که چهارشنبه این هفته آغاز خواهد شد، مسئولان عراقی پیش‌بینی می‌کنند حملات علیه منافع امریکا در این کشور افزایش یابد.

پرونده «اخراج نیروهای امریکایی از عراق» خواسته اصلی این گروه‌ها از دولت در گفت‌وگوی راهبردی با امریکا به شمار می‌رود.

در همین رابطه، «کاطع الرکابی»، عضو ائتلاف دولت قانون تصریح کرد: دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی میان عراق و ایالات متحده امریکا تکمیل‌کننده دور نخست و دوم این گفت‌وگوها خواهد بود.

الرکابی اظهار داشت: محورهای اساسی در این دور گفت‌وگوها مطرح خواهد شد که مهم‌ترین آن، اخراج نیروهای امریکایی از عراق است.

وی تاکید کرد: مصوبه پارلمان عراق در پنجم ژانویه 2020، دولت را ملزم به اخراج نیروهای امریکایی از عراق می‌کند و بر این اساس، دولت کمیته‌ای به ریاست وزیر امور خارجه برای گفت‌وگو با طرف امریکایی و بررسی میزان آمادگی نیروهای عراقی پس از خروج نظامیان امریکایی از کشور تشکیل داده است.

الرکابی تصریح کرد: در این گفت‌وگوها تنها بر خروج نظامیان امریکایی از عراق تمرکز نخواهد شد بلکه همانند دور نخست و دوم، مناسبات دو کشور در زمینه‌های امنیتی، اقتصادی، آموزشی، کشاورزی، برق و نفت نیز مورد رایزنی و گفت‌وگو قرار خواهد گرفت.

در همین ارتباط، «حسن سالم»، عضو فراکسیون صادقون وابسته به عصائب اهل حق از دولت خواست تا پرونده اخراج نیروهای امریکایی را بگشاید و با شجاعت و روح ملی‌گرایی خواستار پایان دادن به حضور نیروهای امریکایی در عراق شود.

سالم در ادامه تاکید کرد دولت باید بسیاری از قراردادها و پروژه‌های اقتصادی مشکل‌دار و فاسد با امریکا را که منجر به هدر رفتن میلیارد دلار شده و هیچ نتیجه‌ای در اصلاح سیستم تولید و توزیع برق نداشته است، مورد بازبینی قرار دهد.

این عضو فراکسیون صادقون به هیات مذاکره‌کننده نسبت به هرگونه سستی در پایان دادن به حضور نیروهای امریکایی در عراق هشدار داد.

در این میان، مسئولان امنیتی عراق همزمان با آغاز دور سوم گفت‌وگوهای راهبردی با امریکا نسبت به افزایش حملات به منافع و کاروان‌های نظامی وابسته به امریکا و پایگاه‌های عراقی میزبان نیروهای این کشور در راستای اعمال فشار بر دولت و پذیرش نقطه‌نظراتشان ابراز نگرانی کردند.

وزارت امور خارجه عراق در ژانویه سال گذشته از آمادگی دولت این کشور برای از سر گرفتن گفت‌وگوهای راهبری با دولت جدید امریکا به ریاست جو بایدن خبر داد.

گفت‌وگوی راهبردی میان عراق و امریکا در ماه ژوئن سال گذشته یعنی یک ماه پس از تشکیل دولت عراق به ریاست مصطفی الکاظمی به صورت ویدئو کنفرانسی آغاز شد که در سفر الکاظمی به واشنگتن در ماه اوت 2020 دور دوم آن برگزار شد اما این گفت‌وگوها به دلیل انتخابات ریاست جمهوری امریکا در 3 نوامبر متوقف شد.

طی هفته های اخیر حمله به پایگاه های عراقی میزبان نیروهای امریکایی و کاروان های ائتلاف بین المللی در استان های مختلف عراق افزایش یافته است.

امروز نیز در استان های بابل و دیوانیه عراق به کاروان ائتلاف بین المللی به رهبری امریکا دو بار حمله شد.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟