استفاده عراق از انرژی خورشیدی برای تولید برق

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
به نوشته وبگاه ایندیپندنت عربی، عراق طی چند ماه آینده برای اولین بار استفاده از انرژی خورشیدی خود را به عنوان منبعی برای تولید برق آغاز خواهد کرد تا بتواند با همکاری شرکت های بین المللی در طول یک دهه حدود 10 هزار مگاوات برق تولید کند.

مراحل اولیه این پروژه در طول چهار سال گذشته در اختیار مسئولین باقی مانده است تا زمانی که در 16 ماه فوریه گذشته، شورای وزیران تصویب پیشنهاد وزارت برق در مورد سرمایه گذاری نیروگاه های برق برای تولید انرژی جایگزین به میزان 755 مگاوات را در تعدادی از استان های عراق اعلام کرد.

به گفته «احسان عبد الجبار»، وزیر نفت عراق، این اعلام، اولین گام در مسیر سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی و به طور کل انرژی پاک به عنوان منبع تولید برق به شمار می رود.

احسان عبد الجبار تاکید کرد که بغداد، هفت مکان را برای اجرای پروژه های سرمایه گذاری انرژی خورشیدی در تعدادی از استان ها به شرکت های بین المللی سپرده است که بزرگ ترین آنها در شهر کربلا با انرژی 300 مگاوات قرار گرفته است و پروژه های دیگر در استان های واسط و بابل و مثنی وجود دارد.

عبد الجبار در ادامه افزود که هدف برنامه های عراق طی دوره زمانی 2020 تا 2030، رسیدن میانگین تولید انرژی خورشیدی به 10 گیگاوات، معادل 10 هزار مگاوات است و هدف دولت و شورای وزیران، رسیدن به میانگینی از تولید انرژی خورشیدی است که 20 درصد انرژی برق عراق را تامین کند.

وی همچنین از انجام مذاکرات و مشاوره ها با شرکت های بین المللی که از جمله آنها شرکت های نروژی و شرکت فرانسوی توتال است، خبر داد و بر این امر تاکید کرد که شرکت دوم آمادگی خود را برای کار در عراق اعلام کرده است.

وزارت برق اعطای مجوزهای خاص انرژی خورشیدی به شرکت های بین المللی را آغاز کرده است، مشابه آنچه در توسعه بخش نفت پس از فروپاشی آن در دهه نود قرن گذشته نقش موثری داشت.

روی آوردن به اجرای پروژه های انرژی پاک، بهره مالی بسیاری برای عراق به همراه دارد، زیرا واردات سوختی را که در نیروگاه های برق استفاده می شود و بیشتر بر گاز متکی است، کاهش می دهد.

«صالح الهماشی»، کارشناس مسائل اقتصادی می گوید سرمایه گذاری در انرژی خورشیدی، سالانه سه ملیارد دلار سود به همراه دارد و تاثیر آن با کاهش هزینه های تولید و همچنین کاهش نیروی انسانی در زمینه تولید انرژی برای صنعت و اقتصاد مثبت خواهد بود.

با توجه به افزایش جمعیت، تقاضا برای انرژی برق سالانه به میزان 4 درصد افزایش می یابد و به همین دلیل، نیاز به افزایش تولید انرژی چه از طریق ایستگاه های انرژی تجدید پذیر یا سایر انرژی ها برای برآوردن تقاضا وجود دارد.

با توجه به اینکه پروژه به مساحت های وسیعی نیاز دارد، انتظار می رود که با مشکلاتی روبه رو شود.

«کوفند شیروانی»، کارشناس انرژی و نفت می گوید ضروری است که از تجربه های موفق کشورهای عربی که برای تولید برق در انرژی خورشیدی سرمایه گذاری کرده اند، استفاده شود.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟