حمایت آلمان از دولت افغانستان برای این کشور حیاتی است

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، روز پنجشنبه بدون برنامه‌ریزی قبلی به کابل رفت. او پس از رسیدن به کابل گفت که هرچند ماموریت سربازان آلمانی به زودی پایان می‌یابد، اما همکاری در دیگر بخش‌ها ادامه می‌یابد. به گفته آقای ماس، ایجاد دورنمایی خوب و امن برای افغان‌ها، خواسته اروپا هم است و آن‌ها می‌خواهند از عقب‌گرد افغانستان به زمان‌های گذشته، جلوگیری کنند.

وزیر خارجه آلمان افزود که آلمان همچنان به عنوان یک کشور حامی افغانستان باقی خواهد ماند.

آقای هایکو ماس در این سفر با رئیس‌جمهور غنی دیدار کرد. او پس از آن، به شهر مزار شریف خواهد رفت تا با نیروهای این کشور که در این شهر مستقر هستند، دیدار کند.

وزیر خارجه آلمان، قبل از آمدن به کابل، سرزده به اسلام آباد رفت و در حضور چند ساعته خود در اسلام آباد، با محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، دیدار داشت.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که در دیدار وزرای خارجه دو کشور، درباره مسائل منطقه از جمله وضعیت افغانستان نیز صحبت شده است. شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان، در این دیدار گفته است که کشورش به شدت از روند صلح افغانستان حمایت می‌کند و تامین صلح در این کشور را به نفع پاکستان می‌داند. قریشی همچنین گفت که تامین صلح در افغانستان، زمینه برقراری روابط تجاری گسترده برای پاکستان و منطقه را فراهم خواهد کرد.

سفر وزیر خارجه آلمان به کابل در آخرین ساعات باقیمانده تا آغاز خروج ناتو از افغانستان و اعلام حمایت این کشور از نظام فعلی، قوت قلبی برای دولت افغانستان به شمار می‌رود که این روزها در رابطه با بدتر شدن اوضاع در این کشور پس از خروج ناتو، به شدت زیر فشار تبلیغات رسانه‌ای داخلی و خارجی قرار دارد.

وزیرخارجه آلمان گفته است که این کشور به افغانستان بیشتر کمک خواهد کرد.

 

آلمان و افغانستان از دیرباز رابطه خوبی داشته‌اند. پس از سقوط طالبان، این کشور در بازسازی افغانستان نقش اساسی داشته است. نیروهای آلمانی کمک به بازسازی افغانستان، بیشتر در شمال افغانستان حضور داشته‌اند و بیشترین کمک را به بازسازی این مناطق کرده‌اند.

اما سهم آلمان در بازسازی افغانستان، از نقش این کشور در روند صلح افغانستان، پررنگ‌تر است. نخستین نشست افغان‌ها پس از سقوط طالبان، هم در آلمان برگزار شد و پس از آن نشست بن دوم و نشست‌های متعدد دیگر، از تلاش این کشور برای بهتر شدن اوضاع سیاسی افغانستان حکایت دارد.

همچنین در طول ۲۰ سال گذشته، آلمان بیشترین مهاجر افغانستانی را پذیرفته است. شاید یکی از دلایل تلاش این کشور برای بهتر شدن اوضاع در افغانستان هم این است که می‌خواهد بخشی از پناهجویان افغان را که نمی‌تواند بپذیرد، دوباره به افغانستان بفرستد. آلمان قرار بود نیروهای خود را برای یک سال دیگر نیز در افغانستان نگه دارد اما با اعلام خروج همزمان ناتو از افغانستان، آلمان نیز گفته است که روند خروج نیروهایش از افغانستان را از تابستان آغاز خواهد کرد.

سفر وزیر خارجه آلمان، هرچند برای بررسی روند خروج نیروهای این کشور از افغانستان است اما در کنار آن، از دغدغه این کشور در قبال وضعیت افغانستان پس از خروج ناتو نیز حکایت دارد. به همین دلیل آقای هایکوماس قبل از آمدن به کابل، سری هم به اسلام‌آباد زده است. در این دیدار، بیشتر درباره مسائل افغانستان صحبت شده و هردو طرف بر برگزاری حتمی نشست استانبول که از دید منطقه‌ای مهمترین نشست پس از جلسه بن اول در سال ۲۰۰۲ است، تاکید داشته‌اند.  

 

منبع:https://www.independentpersian.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟