جامعه جهانی باید به نقض حقوق بشر در اسرائیل پایان دهد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

از آغاز ماه رمضان امسال، بیت‌المقدس شاهد درگیری‌های شدیدی میان یهودیان افراطی، نیروهای امنیتی اسرائیل و شهروندان فلسطینی است که در چند سال‌ گذشته بی‌سابقه بوده است. این برخوردها به دلیل خشم فلسطینیان از محدودیت‌های اعمال‌شده از طرف مقام‌های اسرائیلی در ماه رمضان به وقوع پیوست.

در واقع خشونت، زمانی آغاز شد که حدود ۳۰۰ تن از یهودیان افراطی به سمت شهر قدیمی بیت‌المقدس حرکت کردند و با سر دادن شعار «مرگ بر اعراب»، تهدید به آتش زدن مناطق فلسطینیان در شهر کرده و سعی کردند خانوادهای عرب را با زور از خانه‌هایشان اخراج کنند. ویدیوهای منتشرشده از این حادثه، نشان می‌دهند که برخی از جوانان یهودی در میان فریاد کودکان و زنان، به خانه‌های اعراب در شهر قدیمی بیت‌المقدس یورش می‌برند. ویدیوهای دیگری نشان می‌دهند که برخی از یهودیان افراطی برای شناسایی هویت سرنشینان، ماشین‌ها را در خیابان‌ها متوقف می‌کنند و اگر با اعراب روبه‌رو شوند به آنها حمله می‌کنند.

به دنبال تصمیم اسرائیل برای جلوگیری از تجمع مردم در شهر بیت‌المقدس، میدان باب‌العمود که به عنوان نقطه تجمع فلسطینی‌ها در شب‌های ماه رمضان پس از افطار تلقی می‌شود، به کانون درگیری میان فلسطینیان و پلیس اسرائیل تبدیل شده است.

این درگیری‌ها در حالی رخ می‌دهند که دیده‌بان حقوق بشر با انتشار گزارش شدیداللحنی اسرائیل را به اتخاذ سیاست‌های آپارتاید و آزار و اذیت علیه فلسطینیان متهم کرده است. در این گزارش که شامل ۲۱۳ صفحه است، آمده است که اسرائیل با تلاش برای حفظ تسلط یهودیان بر فلسطینی‌ها و اعراب ساکن بیت‌المقدس، مرتکب جنایات «تبعیض نژادی» می‌شود.

 

تخلفاتی که در این گزارش به آنها اشاره شده است، شامل شیوه برخورد اسرائیل با فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی، نوار غزه محاصره‌شده و بیت‌المقدس شرقی است که اسرائیل پس از جنگ سال ۱۹۶۷ و اشغال این منطقه، آن را به طور غیرقانونی به قلمرو خود ملحق کرد. همچنان در این گزارش به نحوه برخورد با عرب‌های اسرائیلی (فلسطینی‌هایی که پس از تاسیس کشور اسرائیل در سال ۱۹۴۸، در سرزمین‌های خود باقی مانده و تابعیت اسرائیلی دارند) نیز اشاره شده است.

این گزارش بر چگونگی برخورد با پرونده‌های حقوق بشر در سال‌های گذشته، تجزیه و تحلیل قوانین اسرائیل، مرور اسناد برنامه‌ریزی دولت و اظهارات مقام‌های اسرائیلی اعم از راست‌گرایان و چپ‌گرایان، از زمان اشغال سرزمین‌های عربی به دست اسرائیل در جنگ سال ۱۹۶۷، از جمله بلندی‌های جولان، کرانه باختری و نوار غزه، متکی است. این گزارش با بیان این‌که «در حال حاضر، واقعیت اوضاع نشان می‌دهد که تنها یک مرجع قدرت که عبارت از دولت اسرائیل است وجود دارد و این دولت به طور سازمان‌یافته به اسرائیلی‌ها امتیاز می‌دهد، در حالی‌که فلسطینیان را در سرزمین‌های اشغالی به شدت مورد ستم و آزار قرار می‌دهد»، پایان یافته است.

در همین حال، کنت روت، مدیر اجرایی سازمان دیده‌بان حقوق بشر، اظهار داشت که آزار و اذیت فلسطینیان در اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی به جایی رسیده است که «وصف جنایات تبعیض نژادی و شکنجه بر آنها منطبق می‌شود.» همچنان، دیده‌بان حقوق بشر، دادگاه کیفری بین‌المللی را برای تحقیق و پیگرد «افرادی که در جنایات تبعیض نژادی، شکنجه و آزار و اذیت نقش دارند»، فرا خواند.

گفتنی است که دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به تازگی بیانیه‌ای صادر کرده و گفته است که تل‌آویو تصمیم گرفته در مورد جنایات جنگی که ممکن است در سرزمین‌های اشغالی فلسطین انجام شده باشد، «با دادگاه کیفری بین‌المللی همکاری نکند».

این تصمیم در پاسخ به اظهارات فاتو بنسودا، دادستان کل دادگاه کیفری بین‌المللی گرفته شد، زیرا وی گفته بود که تحقیقات دادگاه بین‌المللی کیفری شامل اوضاع در نوار غزه تحت محاصره، کرانه باختری اشغال‌شده به دست اسرائیل و بیت‌المقدس شرقی است و آغاز آن از سال ۲۰۱۴، خواهد بود.

البته این نخستین باری نیست که تل‌آویو از پذیرش قطع‌نامه‌های بین‌المللی سر باز می‌زند، طوری‌که در گذشته نیز بسیاری از قطع‌نامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در مورد سرزمین‌های عربی اشغال‌شده به دست اسرائیل را نادیده گرفت.

برای مثال، اسرائیل از اجرایی کردن شمار زیادی از قطع‌نامه‌های سازمان ملل متحد خودداری کرده است که در این‌جا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم: قطع‌نامه شماره (۱۹۴) که حق بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌ها و املاکشان ‌را تضمین می‌کند و این‌که بازگشت آوارگان تنها به انتخاب آزاد آنها بستگی دارد، قطع‌نامه شماره (۲۴۲)، که خواستار عقب‌نشینی نیروهای اسرائیلی از تمام سرزمین‌هایی است که اسرائیل آنها را در جنگ ۱۹۶۷ اشغال کرده است. همچنان، قطع‌نامه شماره (۲۷۱) است که اسرائیل را به دلیل آتش‌زدن مسجد اقصی در ۲۱ ماه اوت ۱۹۶۹، محکوم کرده و خواستار لغو همه اقدام‌هایی شده است که می‌تواند منجر به تغییر وضعیت در بیت‌المقدس شود. قطع‌نامه شماره (۴۹۷) که اسرائیل را به لغو الحاق بلندی‌های جولان سوریه که در سال ۱۹۶۷، به دست اسرائیل اشغال شده بود، فرا می‌خواند.

علاوه بر آن، اسرائیل ده‌ها قطع‌نامه دیگر را نادیده گرفت که حملات آن علیه کشورهای عربی و اقدام‌های آن در سرزمین‌هایی اشغالی فلسطین که منجر به نقض حقق بشر می‌شود را محکوم می‌کنند و از اسرائیل می‌خواهند به کنوانسیون ژنو در مورد حمایت از غیرنظامیان در زمان جنگ، پایبند باشد.

اقدام‌های اسرائیل و رفتارهای تبعیض‌آمیز آن با فلسطینیان در کرانه باختری و صحنه‌های برخورد خشونت‌آمیز نیروهای اسرائیلی و یهودیان افراطی علیه فلسطینیان، در عمل به معنای تروریسم دولتی است؛ بنابراین جامعه بین‌المللی باید مسئولیت خود را در مقابله با این تروریسم و جلوگیری از تداوم این رویکرد به دست اسرائیل، بر عهده بگیرد.

 

منبع:https://www.independentpersian.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟