هشدار اندیشکده آمریکایی درباره قدرت فزاینده انصارلله یمن 

در این مقاله، از انصارالله یمن با عنوان «حزب الله جنوب» یاد شده و نویسنده تلاش کرده تأثیرات موشک‌ها و پهپادهای یمنی را بر منافع آمریکا در منطقه مورد بررسی قرار دهد.

به نوشته این تحلیلگر آمریکایی، ایالات متحده باید به «حوثی‌ها» به عنوان بازیگری که می‌توانند جنگ را به خارج از مرزهای یمن بکشانند، نگاه کند.

میزان قدرت موشکی و پهپادی یمن

بنا بر این گزارش، یگان موشکی ارتش یمن در ۲۵ مارس گذشته توانست با ۱۸ پهپاد و هشت موشک بالستیک اهداف نفتی عربستان سعودی را در منطقه «الشرقیه» (در ۹۰۰ کیلومتری محل شلیک موشک‌ها) و در ساحل دریای سرخ ( در ۶۵۰ کیلومتری محل شلیک) هدف قرار دهد. با توجه به اینکه اینگونه حملات به صورت هفته‌ای انجام می‌گیرد که نشان از صنعت موشکی و پهپادی رشد یافته در یمن دارد و همچنین «حوثی‌ها» می‌توانند در صورت تمایل، دایره حملات خود را نیز گسترش دهند.

در ادامه این گزارش آمده است: طبق بررسی اندیشکده واشنگتن، موارد شلیک موشک‌ها و عملیات پهپادی در ماه گذشته میلادی به شکل قابل توجهی افزایش یافت. به طوریکه ۷۰ موشک و پهپاد از انواع مختلف به سمت عربستان سعودی شلیک شد. (۲۴ فروند پهپاد صماد-۳، ۲۵ فروند پهپاد قاصف.کی۲، ۱۷ فروند موشک بدر، سه فروند موشک برکان ۳ و یک فروند موشک کروز Quds-۲) در حالیکه در ماه فوریه جمعا ۲۵ موشک و پهپاد شلیک شده بود.

«مایکل نایتس» در ادامه نوشت که «حوثی‌ها» رژیم صهیونیستی را هدف قرار خواهند داد و دیپلمات‌ها و مقامات آمریکایی باید در خصوص این مسأله پس از جنگ کنونی یمن، به خوبی اندیشه کنند.

او در خصوص مراحل پیش رو در عملیات موشکی نیروهای یمنی نوشت که طبق نمایش دستاوردهای تسلیحاتی در ۱۲ ماه مارس در صنعاء، به نظر می‌رسد که «حوثی‌ها» در حملات آتی خود بر روی میزان دقت اصابت موشک‌های برد متوسط تمرکز کنند و اگر دقت و برد موشک‌ها اندکی افزایش یابد، پایگاه هوایی «خمیس مشیط» عربستان به عنوان عقبه هوایی نیروی‌های دولت هادی در مأرب تعطیل خواهد شد. همچنین در مراحل آتی با پهپاد صماد-۴ روبه رو خواهیم بود که یک پهپاد تهاجمی است که می‌تواند اهداف وسیعی را از قبیل سامانه‌های دفاع هوایی و کشتی‌ها را هدف قرار دهد.

کارشناس آمریکایی در ادامه نوشت، پیش‌بینی می‌کند استفاده از پهپادهای تهاجمی و موشک‌های کروز قدس-2 می‌تواند قدرت و توانایی حوثی‌ها را علیه اهداف ساحلی در دریای سرخ را بهبود بخشد و همچنین باید منتظر استفاده از موشک قدس-۲ در سطح وسیع با تعداد بسیار بالا در یمن باشیم.

در ادامه این مطلب آمده است که احتمال دارد یکی از گزینه‌های یمنی‌ها برای افزایش قدرت خود، توسعه موشک برکان و رونمایی از برکان-۴ باشد. بدین صورت که موشک «برکان. اچ۲» ۶۵۰ مایل برد داشت و برکان ۳ به ۹۰۰ مایل رسید یعنی در برکان ۳ با افزایش ۳۸ درصدی در برد مواجه هستیم.

به نوشته او، منطقه ایلات در جنوب فلسطین اشغالی در ۱۱۰۰ مایلی شلیک موشک‌ها در یمن واقع شده است. دیگر مناطق سرزمین اشغالی و بخش‌هایی از اردن و مصر نیز در ۱۲۵۰ مایلی قرار دارند؛ به این معنا که انصارالله یمن تنها با افزایش ۲۰ درصدی برد موشک‌های خود می‌توانند این مناطق را هدف قرار دهند و به عقیده نویسنده این مسأله بسیار نگران کننده‌ای برای آمریکاست. از این رو می‌توان چرایی باز استقرار سامانه‌های دفاع موشکی را در برخی کشورهای منطقه متوجه شد.

تحولات سیاسی پس از جنگ یمن

«مایکل نایتس» در اندیشکده مطالعات خاور نزدیک واشنگتن در بخش دوم مقاله خود، نوشت که تسلط نیروهای صنعاء بر «مأرب» به عنوان مرکز انرژی یمن، به معنای پیروزی عملی در جنگ است. حتی بدون پیروزی هم «حوثی‌ها» به حزب الله جنوب در دریای سرخ تبدیل شده‌اند در برابر حزب‌الله لبنان که به دریای مدیترانه اشراف دارند.

او که پیش از این بارها به یمن و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس سفر کرده، از آمریکا خواست تا سلسله اقداماتی را در پیش بگیرد و با گسترش موشک‌های بالستیک و کروز و پهپادهای یمنی، واشنگتن باید مانع توسعه بیش از این «حوثی‌ها» شود.

«مایکل نایتس» تأکید کرد که تسلط نیروهای یمنی بر مأرب به نفع منافع آمریکا نیست و با تسلط بر مأرب، حوثی‌ها می‌توانند از این منطقه شرق و جنوب یمن را در تیررس خود قرار داده و حملات خود را آغاز کنند و آمریکا باید از ابزارهای مختلفی برای ممانعت از تحقق چنین چیزی بهره ببرد. او تحریم و توقیف اموال، عملیات رسانه‌ای، ارائه حمایت‌های لجستیکی و نه تسلیحاتی به نیروهای ائتلاف سعودی در مأرب و ارائه اطلاعات میدانی به آن‌ها را از گزینه‌های پیش روی آمریکا برشمرد.

او در ادامه به دولت آمریکا پیشنهاد کرد که شدت محاصره نیروهای یمنی را افزایش داده و واشنگتن و شرکای منطقه‌ای باید تلاش خود را برای کشف شبکه خرید و قطعات موشک و پهپاد شدت ببخشند و با عملیات سایبری، نظامی و مالی مانع دستیابی یمنی‌ها به این تجهیزات شوند.

در این مقاله ادعا شده است که شرق یمن و کشور عمان یکی از نقاط اصلی دستیابی یمن به تجهیزات موشکی و پهپادی است و آمریکا و عربستان سعودی باید به طور جداگانه این منطقه را تحت نظر داشته باشند. نویسنده همچنین از دولت آمریکا خواست تا هرگونه توافق صلحی را به نابودی کامل قدرت موشکی یمن منوط کند.

«مایکل نایتس» سپس خواستار ایجاد یک شبکه هشدار مشترک در دریای سرخ میان عربستان سعودی، اسرائیل، مصر و اردن برای مقابله با موشک‌ها و پهپادهای یمن شد و نوشت که آمریکا باید ابتکار عمل همکاری دفاعی در دریای سرخ را در دست بگیرد.

روز گذشته نیز اندیشکده «بنیاد جیمز تاون» مستقر در واشنگتن دی سی در مقاله‌ای نوشت که دشمنان دیرینه در یمن اکنون با جدیت درباره همکاری برای کمک به ثبات یمن سخن می‌گویند و مهم‌ترین عامل چنین تحولی، اعتراف به قدرت «حوثی‌ها» (انصارالله یمن) است، به طوریکه به این نتیجه قطعی رسیده‌اند که شکست نظامی آنها هرگز رخ نخواهد داد و باید با حوثی‌ها تعامل کنند.

جنگ یمن در ششم فروردین ۱۴۰۰، وارد هفتمین سال خود شد در حالی که سعودی‌ها می‌خواستند در عرض چند هفته این جنگ را به پایان برسانند اما تا امروز به طول انجامیده است.
«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن گفته است که در هفتمین سال جنگ، ائتلاف سعودی باید منتظر شگفتی‌های تازه‌ای باشد و قرار است موشک‌ها و پهپادهای جدیدی در صورت عدم پایان بمباران و محاصره یمن رونمایی و استفاده شود.

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟