آغاز تاریکی تدریجی؛ شرکت ترکیه‌ای به دلیل تاخیر در پرداخت‌ها، برق‌رسانی به لبنان را متوقف کرد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
شرکت Karpowership ترکیه اعلام کرد به دلیل تاخیر در پرداخت‌ها و تهدید قانونی علیه فعالیت دو ایستگاه شناور این شرکت، برق‌رسانی به لبنان را متوقف کرده است.

شرکت Karpowership ترکیه که با دو ایستگاه شناور به لبنان برق‌رسانی می‌کند، امروز اعلام کرد به دلیل تاخیر در پرداخت‌ها و تهدید قانونی علیه فعالیت این دو ایستگاه، برق‌رسانی به لبنان را متوقف کرده است.

به گزارش الحره، شرکت Karpowership ترکیه که از طریق دو ایستگاه شناور به لبنان برق‌رسانی می‌کند، امروز جمعه اعلام کرد که به دلیل تأخیر در پرداخت بدهی و پس از تهدید قانونی علیه فعالیت دو ایستگاه خود در لبنان که با بحران اقتصادی عمیقی روبرو است، برق‌رسانی را متوقف کرده است.

در همین راستا، یک منبع مطلع اعلام کرد که بدهی معوقه لبنان به این شرکت بیش از ۱۰۰ میلیون دلار است و دولت لبنان با وجود درخواست‌های مکرر این شرکت، برای مذاکره یا تلاش جهت حل پرونده قضایی با این شرکت تماس نگرفته است.

وزارت دارایی لبنان نیز در این باره اعلام کرد که شرکت مذکور این تصمیم را به اطلاع این وزارت‌خانه رسانده است.

لبنان ۳۷۰ مگاوات برق از این شرکت دریافت می‌کند که معادل یک چهارم منبع فعلی تامین برق این کشور است.

شرکت “Karpowership” ترکیه پیش از این به دولت لبنان اطلاع داده بود که در صورت عدم اقدام برای رسیدن به توافق، ناگزیر به اتخاذ چنین تصمیمی خواهد شد.

پیش از این، رئیس کمیسیون کار و امور اجتماعی مجلس لبنان هشدار داده بود که با پایان اموال اختصاص یافته برای خرید برق، لبنان به زودی وارد خاموشی تدریجی سراسری خواهد شد.

«نزیه نجم»، رئیس کمیسیون کار و امور اجتماعی مجلس لبنان، پس از دیدار با وزرای دارایی و انرژی دولت مستعفی لبنان گفت که با آنان توافق کرده که برای یافتن راه حلی موقت برای این مشکل تلاش کنند.

پارلمان لبنان پیش از این با پرداخت 200 میلیون دلار برای واردات سوخت موافقت کرده بود اما کمیته بررسی مصوبات پارلمان هنوز این مصوبه را تأیید نکرده است.

لبنان به مدت یک دهه از شرکت سوناتراک الجزایر سوخت لازم برای راه‌اندازی نیروگاه‌های برق را خریداری می‌کرد اما با پایان این قرارداد مجبور به خرید محموله‌های کوچک سوخت یا برق از کشورهای دیگر است.

نبود درآمد برای دولت و مشکلات شدید اقتصادی باعث شده که لبنان در خرید سوخت با مشکل جدی مواجه شود.

لبنان با عراق برای واردات سوخت به توافق رسیده اما این توافق هنوز وارد فاز اجرایی نشده است.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال ۱۹۹۰ است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود ۹۰ درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟