توافق دو قدرت‌ رقیب در لیبی بر سر توقف درگیری‌ها و آتش‌بس سراسری

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
دو قدرت رقیب که به صورت موازی بخشی از حاکمیت لیبی را در دست دارند روز جمعه با انتشار بیانیه‌های جداگانه از توافق بر سر توقف درگیری‌های در سراسر خاک این کشور خبر دادند.

این اقدام که به سرعت واکنش مثبت بسیاری از کشورها و نهاد‌های بین‌المللی را به همراه داشت در بحبوحه تشدید فزاینده تنش‌ها وباز شدن پای برخی بازیگران خارجی به این مناقشه صورت می‌گیرد.

قدرت‌های رقیب در دستگاه حاکمه لیبی که پس از سال ۲۰۱۴ در پی اختلاف بر سر کنترل این کشور از هم جدا شده‌اند روز جمعه بیست و یکم اوت هر یک در بیانیه خود از آتش بس ملی و فراگیر در سراسر کشور خبر دادند.

یکی از این بیانیه‌ها را دولت وفاق ملی به ریاست فائز السراج در طرابلس منتشر کرده که دستگاه اجرایی تحت رهبری او مشروعیت سازمان ملل و جامعه جهانی را با خود به همراه دارد.

عقیله صالح،‌ رئیس مجلس نمایندگان در طبرق،‌ واقع در شرق لیبی که همسو با ژنرال خلیفه حفتر،‌ فرمانده ارتش خودخوانده ملی این کشور رقیب جدی دولت حاکم بر طرابلس محسوب می‌شود نیز بنا به گزارش فرانس پرس در بیانیه‌ای خواستار توقف نبردها در سراسر کشور شده است.

در بیانیه رئیس مجلس نمایندگان لیبی همچنین ضمن درخواست از کلیه طرف‌ها برای برقراری یک آتش بس فوری و توقف درگیری‌ها بدون اشاره به تاریخی مشخص از برپایی انتخابات خبر داده است.

ژنرال حفتر که فرماندهی نیروهای نظامی درگیر با طرابلس را در بنغازی برعهده دارد و از او به عنوان مرد قدرتمند شرق لیبی نام می‌برند هنوز به فراخوان آتش بس دولت وفاق ملی و پارلمان مستقر در شرق این کشور واکنشی نشان نداده است.

مقابل مصر، کشوری که به همراه امارات و روسیه از حامیان خارجی ژنرال حفتر به شمار می‌رود از آتش بس ملی اعلام شده استقبال کرده است.

عبدالفتاح سیسی،‌ رئیس جمهوری مصر با انتشار توییتی اینگونه واکنش نشان داد: «از فراخوان و بیانیه‌های شورای ریاستی لیبی و مجلس نمایندگان برای آتش بس و توقف علمیات نظامی در سراسر خاک لیبی استقبال می‌کنیم و از آن خرسندیم.»

سازمان ملل متحد نیز که طی دو سال گذشته با برپایی نشست‌هایی میان طرفین مخاصمه تلاش‌ زیادی برای برقراری صلح و آتش بس در این کشور جنگ زده به خرج داد نسبت به حصول این توافق و متوقف شدن نبردها در لیبی ابراز خرسندی کرده است.

هیئت نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی با انتشار بیانیه‌ای از به نتیجه رسیدن تلاش‌ها و توافق دو طرف مناقشه لیبی بر سر آتش‌بس استقبال کرده است.

دولت فائز سراج که به تازگی از پشتیبانی ویژه ترکیه برخوردار شده و به دلیل حمایت‌های نظامی آنکارا موفق به بازپس گیری بسیاری از مناطق اشغال شده در غرب و حومه پایتخت شده بود در بیانیه خود تاکید که با احساس مسئولیت سیاسی و ملی و با توجه به اوضاع کنونی کشور و منطقه و نیز همه‌گیری ویروس کرونا از تمامی نیروهای خود در سراسر خاک لیبی می‌خواهد دست از نبرد بکشند.


شورای ریاستی حاکم بر طرابلس به رهبری آقای فائز همچنین خواستار خروج تسلیحات و ادوات نظامی از دو شهر سرت و الجفره شده و هدف از اعلام آتش بس را بازگرداندن حاکمیت کامل بر خاک لیبی و خروج نیروهای بیگانه از این کشور اعلام کرده است.

از جمله دیگر خواست‌‌های این شورا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و قانون‌گذاری در مارس آینده برای تشکیل یک دستگاه اجرایی و پارلمانی واحد و یکپارچه عنوان شده است.

لیبی، کشوری که بیشترین ذخایر نفتی در قاره آفریقا را در اختیار دارد پس از سرنگونی معمر قذافی دستخوش جنگی داخلی شد که این کشور را به دو پاره تقسیم کرده است.

دولت وفاق ملی که حمایت جامعه بین‌المللی را به همراه دارد در غرب این کشور قدرت را به دست گرفته و خلیفه حفتر، ژنرال سابق ارتش لیبی در زمان حکومت معمر قذافی به همراه نظامیان ارتش ملی خودخوانده این کشور کنترل شرق و بخشی از مناطق جنوبی را در دست دارند.

 

منبع:https://per.euronews.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟