ریشه‌ها و پیامدهای بحران دیپلماتیک بین ریاض و بیروت

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با اشاره به تنش‌ها در روابط ریاض و بیروت که منجر به استعفای وزیر خارجه لبنان شد، گفت: اگر در چینش دولت آینده لبنان منافع عربستان برآورده شود، فشارها کاهش می‌یابد و سیاست آن‌ها نیز تغییر می‌کند؛ در غیر این صورت فشارها بر لبنان ادامه خواهد یافت و آن‌ها مانع تراشی می‌کنند تا اینکه دولتی پایدار در بیروت شکل نگیرد.

لبنان متاثر از دخالت‌های خارجی

این تحلیلگر مسائل خاورمیانه با تاکید بر اینکه در لبنان همه جریانات به نوعی یک متحد خارجی دارند و محصول یک تفاهم منطقه‌ای و بین‌المللی است که دولت را در این کشور تشکیل می‌دهد، خشم عربستان نسبت به اظهارات وزیر خارجه لبنان را در چالش آفرینی برای تشکیل دولت در این کشور موثر دانست و ادامه داد: هنوز تفاهمی میان طرف‌ها برای تشکیل دولت به ریاست آقای حریری به وجود نیامده و همین اختلاف است که امکان تشکیل دولت پایدار را در لبنان نمی‌دهد. لبنان متاثر از دخالت‌های خارجی است و بدون تفاهم داخلی و منطقه‌ای و همچنین برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای، امکان شکل‌گیری دولت در لبنان وجود ندارد.

محبعلی به اعمال برخی محدودیت‌های اقتصادی از سوی عربستان نسبت به لبنان پس از اظهارات وزیر خارجه اشاره کرد و در رابطه با پیامدهای آن گفت: لبنان بدون کشورهای خلیج‌فارس، خصوصا عربستان، تقریبا فاقد منابع کافی برای اداره کشور است و ما شاهد اعتراضات و نارضایتی‌هایی که مردم نسبت به وضعیت معیشت خود داشته‌اند، هستیم. با این حال تا زمانی که این کشورها آمادگی نداشته باشند و تفاهمی شکل نگیرد، امکان ندارد که حاضر باشند کمک مالی به این کشور کنند و یا سرمایه‌گذاری در لبنان داشته باشند.

 

مواضع وزیر خارجه درباره عربستان، رویکرد دولت لبنان نیست

وی درباره ریشه‌های این تنش دیپلماتیک با عربستان و اعتقاد دولت لبنان به حمایت مالی کشورهای عرب خلیج‌فارس از داعش، اضافه کرد: دولت لبنان درباره عربستان هیچ گاه چنین دیدگاهی را عنوان نمی‌کند. این دولت همواره ائتلافی از طوایف و گروه‌های سیاسی بوده است و هر طایفه و گروهی با حفظ مواضعش وارد دولت می‌شود و نمی‌شود آن را مواضع دولت و کل لبنان تلقی کرد.

محبعلی با اشاره به واکنش شدید عربستان و برخی کشورهای عربی از جمله امارات، بحرین، کویت و مصر و نیز شورای همکاری خلیج‌فارس، در رابطه با پیامد این تنش و اقدامات بعدی این کشورها نسبت به لبنان ، گفت: آینده این اقدامات بستگی به چگونگی چارچوب و ترکیب دولت آینده در لبنان دارد. اگر در این چارچوب و چینش منافع عربستان و گروه‌هایی که این کشور از آن‌ها حمایت می‌کند، برآورده شود، فشارها کاهش می‌یابد و سیاست آن‌ها نیز تغییر می‌کند؛ در غیر این صورت فشارها بر لبنان ادامه خواهد یافت و آن‌ها مانع تراشی می‌کنند تا اینکه دولتی پایدار در بیروت شکل نگیرد.

 

منبع:https://www.scfr.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟