روند صلح افغانستان دوباره جان می‌گیرد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
خلیل‌زاد در راس یک هیئت بلندپایه متشکل از نهادهای مختلف آمریکا راهی منطقه شده است.

وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای خبری اعلام کرده است که زلمی خلیل‌زاد، فرستاده ویژه این کشور برای آشتی ملی در افغانستان، بار دیگر در راس هیئتی بلندپایه، راهی افغانستان، قطر و برخی کشوهای منطقه شده است.

آقای خلیل‌زاد این هیئت را که از نمایندگان نهادهای مختلف از جمله شورای امنیت ملی، وزارت دفاع و اداره توسعه بین‌المللی آمریکا تشکیل شده است، رهبری می‌کند.

حضور نماینده اداره توسعه بین‌المللی آمریکا یا «یو‌اس‌ اید» نشان می‌دهد که آمریکا در جریان مذاکرات با طرف‌های مختلف از جمله طالبان، بر ادامه حمایت پایدار اقتصادی کشورش از دولت آینده افغانستان تاکید دارد و از این حمایت‌ها به عنوان ابزاری برای رسیدن به توافق سیاسی و ایجاد دولت صلح استفاده می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است: «این هیئت در کابل با مقام‌های دولت افغانستان، سایر رهبران سیاسی و جامعه مدنی از جمله گروه‌های زنان دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد تا از دیدگاه‌های آنها در قبال روند صلح آگاه شود. این هیئت بر حمایت پایدار آمریکا از توسعه افغانستان، توافق سیاسی و پایان جنگ، تاکید خواهد کرد.»

نشست صلح استانبول در شاخ آهو
این سفر پس از ماه‌ها سکوت و بی‌حرکتی در روند صلح افغانستان انجام می‌شود زیرا اگرچه نمایندگان نظام جمهوری افغانستان پس از عید فطر دوباره راهی قطر شده‌اند، اما هیچ مذاکره‌ای بین طالبان و نمایندگان دولت انجام نشده است.

خلیل‌زاد بر هر دو طرف نفوذ قابل توجهی دارد که می‌تواند به شروع مذاکرات و پیشرفت در جریان آن کمک کند.

بنا بر اعلام وزارت خارجه آمریکا، خلیل‌زاد در دوحه با دو طرف مذاکره‌کننده دیدار خواهد کرد تا آنها را به پیشرفت قابل لمس در راستای توافق سیاسی و حفظ دستاوردهای ۲۰ سال گذشته در جریان مذاکرات صلح تشویق کند.

انتظار می‌رود آقای خلیل‌زاد با رهبران کشورهای منطقه نیز درباره روند صلح دیدار و مذاکره کند.

برای دستیابی به توافق سیاسی بین طالبان و دولت پیش از خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از افغانستان، زمان اندکی باقی مانده است. آمریکا هم‌اکنون حدود ۲۵ درصد نیروهایش را از افغانستان بیرون کشیده است و می‌تواند تا ضرب‌الاجل ۱۱ سپتامبر امسال، افغانستان را به طور کامل ترک کند.

رسیدن به تفاهم یا توافق سیاسی پیش از خروج کامل نیروهای خارجی از افغانستان، برای حفظ دستاوردها و جلوگیری از جنگ داخلی مهم قلمداد می‌شود؛ چنانچه عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان هم گفته است که کشورش از وضعیت افغانستان نگران است و مسئله این کشور باید پیش از خروج کامل آمریکا، حل شود.

 

منبع:https://www.independentpersian.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟