قطعی سراسری برق در کمین لبنان

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
با تمام شدن سوخت مورد نیاز برای تولید برق در لبنان و عدم تامین اعتبارات لازم از سوی بانک لبنان، خطر قطعی سراسری برق، لبنان را تهدید می کند.

لبنان آماده خاموشی سراسری طی روزهای آتی می شود؛ این در حالیست که اکثر سوخت باقیمانده سازمان برق لبنان به پایان رسیده و شورای قانون اساسی نیز کمک مالی برای خرید سوخت به ارزش 200 میلیون دلار را به حالت تعلیق درآورده است.

ساعات دسترسی به برق در عموم مناطق لبنان به شکل قابل توجه ای کاهش یافته است و بخشی از برق توسط ژنراتورهای خاص تامین می شود که آن هم توان تامین برق در کل روز را ندارد، از این رو به علت بحران سوخت و افزایش قیمت آن، برق در لبنان جیره بندی شده است.

در همین رابطه «نزیه نجم»، رئیس کمیسیون امور عمومی، حمل و نقل، انرژی و آب در پارلمان لبنان در گفت وگویی با «اسپوتنیک» توضیح داد: نخستین مشکل برق در لبنان، توقف کشتی ها است و دومین مشکل به عدم تامین اعتبارات لازم از سوی بانک مرکزی برمی گردد؛ سه کشتی در آب های منطقه ای و 4 کشتی در راه است اما اعتبارات از سوی بانک مرکزی تامین نمی شود.

در این شرایط اینترنت نیز وارد بحران شده است و مدیرکل سازمان ارتباطات و اینترنت اعلام کرده که افزایش مستمر ساعات جیره بندی شده برق، فشار زیادی را به دستگاه های تولید انرژی این سازمان وارد می کند و افزایش درخواست سوخت که آن هم نادر شده است و تداوم این وضعیت، امکان خدمت رسانی به مردم را تهدید می کند.

از طرفی دیگر «خالد ابو شقرا»، روزنامه نگار متخصص امور اقتصادی در گفت وگویی با اسپوتنیک گفت: بحران برق نیز همانند سایر بحران های لبنان به راه حل فراگیر نیاز دارد که با تشکیل دولتی توانا از متخصصان آغاز می شود تا اصلاحات مطلوب در بخش برق را اعمال کنند.

وی افزود: تنها راهی که موجب بهره مندی حداقلی از برق می شود این است که بانک لبنان اعتبار 200 میلیون دلاری را به عنوان کمک مالی که پارلمان تصویب کرده، تامین کند اما گویا بانک لبنان قصد انجام این کار را ندارد.

ابوشقرا تاکید کرد که همه افق ها بسته است و در صورتی که تولید کاهش یابد، ارتباط کارخانه ها و کارگاه ها با شبکه برق قطع خواهد شد و آنها مجبورند به ژنراتور روی بیاورند که هم توان تولیدی پایین دارد و هم هزینه اش با افزایش قیمت مازوت بالا می رود.

تلاش ها برای تشکیل دولت جدید لبنان با جنگ اظهارات بین رئیس جریان المستقبل سعد الحریری و رئیس جمهوری لبنان به نقطه صفر رسید و هنوز طرح رئیس پارلمان برای تقریب دیدگاه ها بین بعبدا و بیت الوسط پابرجاست.

پیش از این نیز شرکت Karpowership ترکیه که با دو ایستگاه شناور به لبنان برق‌رسانی می‌کرد، اعلام کرد به دلیل تاخیر در پرداخت‌ها و تهدید قانونی علیه فعالیت این دو ایستگاه، برق‌رسانی به لبنان را متوقف کرده است.

بحران سیاسی و اقتصادی لبنان که از اواخر سال 2019 آغاز شد شدیدترین دوران بی‌ثباتی کشور از زمان پایان جنگ داخلی پانزده ساله این کشور در سال 1990 است.

از شروع بحران اقتصادی اخیر ارزش پول ملی لبنان حدود 90 درصد سقوط کرده و بیکاری به شدت افزایش یافته است.

بهای کالاهای اساسی و نرخ تورم به شکل سرسام آوری افزایش یافته و نهادهای مدنی و کارشناسان اقتصادی می‌گویند که حدود نیمی از جمعیت کشور اکنون زیر خط فقر هستند.

دولت لبنان سال گذشته اعلام کرد که قادر نیست بدهی‌های خارجی خود را بپردازد و ذخایر ارز خارجی بانک مرکزی لبنان که اقتصادش به شدت به واردات وابسته است به شدت کاهش یافته است.

جامعه بین‌المللی و نهادهای مالی مانند بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول کمک مالی به لبنان را به انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی عمیق و تشکیل دولت مستقل از نفوذ احزاب و گروه‌های سیاسی مشروط کرده‌اند.

دولت قبلی لبنان در پی انفجار مهیب اوت ۲۰۲۰ در بندرگاه بیروت استعفا داد ولی به عنوان دولت موقت امور جاری کشور را اداره می‌کند. در آن انفجار بیش از ۲۰۰ نفر کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شدند و هزاران ساختمان مسکونی و تجاری ویران شد و یا به شدت آسیب دیدند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟