سازمان آزادی‌بخش فلسطین خواستار تشکیل دولت وفاق ملی شد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین (ساف) تأکید کرد که باید گفت‌وگوهای ملی بین همه فراکسیونها و گروههای فلسطینی ادامه یابد.

این کمیته با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد که هدف از این گفت‌وگوها، «اجرای توافقات امضا شده درباره [پایان] اختلافات» است.

خبرگزاری آناتولی ضمن نقل این بیانیه گزارش داد، کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش خواستار تشکیل دولت وفاق ملی است که «منعکس کننده برنامه‌ها، سیاستها و تعامل آن با جامعه بین‌الملل باشد.»

این کمیته تأکید کرد که باید هدف از تشکیل این دولت، پایان بخشیدن به اختلافات از رهگذر بسط حاکمیت خود بر همه اراضی حکومت باشد.

به گفته این کمیته، تشکیل این دولت می‌تواند روند سرعت بازسازی نوار غزه با شتاب بخشد، باعث آغاز فرآیند سیاسی شود که به اشغالگری پایان دهد و قطعنامه‌های سازمان ملل اجرایی شود.

در همین ارتباط، «محمد اشتیه» نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین گفت که قضیه و آرمان فلسطین، درخشش خود را بار دیگر به دست آورد و در صدر فعالیت‌های جهانی قرار گرفت.

وی افزود: « ما می‌خواهیم [از طریق] گفت‌وگوی قاهره، شکاف میان کرانه باختری و غزه پایان یابد.»

در همین ارتباط، «یحیی السنوار» رئیس جنبش حماس در غزه نیز هفته پیش اعلام کرده بود که در روزهای آینده گفت‌وگوهایی جدی در قاهره برای متحد کردن موضع فلسطینیان صورت خواهد گرفت.

وی تصریح کرد: «طی روزهای آینده، دعوت‌هایی برای دیدارهای جدی و عمیق میان فلسطینیان در قاهره انجام خواهد شد که هدف آن سامان‌دهی مواضع بوده تا مقاومت مسلحانه و سازمان‌های تشکیلات خودگردان فلسطین و اقدامات مسالمت‌آمیز، در مسیر آزادسازی و بازگشت آوارگان به پا خیزند.»

از سوی دیگر، در ادامه اظهارنظرها درباره احتمال برگزاری «راهپیمایی پرچم» در قدس اشغالی و هشدار حماس به صهیونیست‌ها، یک نماینده ویژه سازمان ملل از دو طرف خواست که خویشتندار باشند و آتش‌بس را تقویت کنند.

«تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در «فرایند صلح خاورمیانه» به تشدید تنش‌های رژیم صهیونیستی و گروه‌های مقاومت فلسطین واکنش نشان داد؛ تنش‌هایی که این بار علت آن تدارک صهیونیست‌ها برای برگزاری «راهپیمایی پرچم» است.

رژیم صهیونیستی هر ساله در حول و حوش روز جهانی قدس صدها هزار شهرک‌نشین صهیونیست تندرو را گردهم آورده و راهپیمایی بزرگی را برگزار می‌کند که از باب العامود و محله‌های قدیمی قدس عبور کرده و به صحن‌های مسجدالاقصی می‌رسد و سپس در آنجا برنامه‌ای موسوم به «رقص پرچم‌ها» اجرا می‌کند و از این طریق خواستار بیرون راندن فلسطینی‌ها از قدس می‌شود.

امسال با توجه به تحصن فلسطینی‌ها در مسجد الاقصی در هفته منتهی به روز قدس و به دنبال آن پاسخ مقاومت غزه به تجاوز رژیم صهیونیستی در قدس موجب شده بود که صهیونیست‌ها نتوانند این راهپیمایی را برگزار کنند.

حماس در بیانیه‌ای ضمن هشدار به رژیم صهیونیستی درباره عواقب برپایی راهپیمایی پرچم در بخش قدیمی قدس، هموطنان فلسطینی را به تشدید رویارویی با اشغالگران در کرانه باختری و تحصن در مسجد الاقصی دعوت کرد.

پس از هشدارهای حماس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی خواستار لغو راهپیمایی پرچم شد و پلیس رژیم صهیونیستی هم در پی افزایش نگرانی‌های امنیتی، این راهپیمایی در قدس اشغالی را لغو کرد.

طبق گزارش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، سازماندهندگان راهپیمایی پرچم اعلام کردند که تصمیم گرفته‌اند برگزاری این مراسم را که قرار بود پنجشنبه (۲۰ خردادماه) برگزار شود، لغو کنند زیرا پلیس رژیم صهیونیستی اعلام کرده که به واسطه نگرانی‌های امنیتی، اجازه عبور از بخش مسلمان‌نشین قدس را به برگزارکنندگان راهپیمایی نمی‌دهد.

به رغم اعلام لغو برگزاری راهپیمای پرچم توسط برگزارکنندگان این مراسم،از فلسطین اشغالی خبر رسیده که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با برخی مقام‌های امنیتی این رژیم به منظور راه انداختن این راهپیمایی دیدار کرده است.

«تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در «فرایند صلح خاورمیانه» در پیامی توییتری از هر دو طرف خواست، به جای تشدید تنش، به فکر تحکیم آتش‌بس جنگ 12 روزه غزه باشند.

او نوشت: «توقف (آتش‌بس) درگیری‌ها (بین رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین)، شکننده است. من از هر دو طرف می‌خواهم از اقدامات یکجانبه و تحریک‌آمیز اجتناب کنند، خویشتنداری نشان دهند و اجازه دهند انجام بدهند کار ضروری برای تحکیم آتش‌بس انجام شود.»

 

منبع:http://alwaght.net

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟