نخست وزیر ارمنستان دو ماه پیش از انتخابات زودرس پارلمانی استعفا داد

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان روز یکشنبه اعلام کرد که از سمت خود استعفا داده اما تا برپایی انتخابات زودرس پارلمانی به صورت موقت اداره امور را بر عهده خواهد گرفت.

انتخابات زودرس پارلمانی درارمنستان که آقای پاشینیان پیش‌تر مردم کشورش را به شرکت در آن تشویق کرده بود قرار است ماه ژوئن با هدف خارج کردن این کشور از بن‌بست سیاسی موجود برگزار شود.

نیکول پاشینیان با انتشار پیامی در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: «من پیش از برپایی انتخابات، امروز از سمت خود به عنوان نخست وزیر استعفا می‌دهم.»

 

در پی اعلام استعفای نخست وزیر ارمنستان طبق قوانین جاری در این کشور کلیه اعضای کابیه وی نیز یک به یک استعفا دادند.

ارمنستان پس از متحمل شدن شکستی تحقیرآمیز در جریان رویارویی نظامی پاییز سال گذشته میلادی با آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ که بیش از دو دهه تحت کنترل تجزیه‌طلبان تحت حمایت ایروان قرار داشت با یک بحران سیاسی عمیق روبرو شده است.

نبرد خونین شش هفته‌ای میان دو کشور که سرانجام نوامبر ۲۰۲۰ پس از به جای گذاشتن ۶ هزار کشته با میانجی‌گری روسیه بواسطه یک توافق آتش‌بس به امضای پاشینیان و دادن امتیازهایی از سوی ایروان پایان یافت دولت حاکم بر ارمنستان را به شدت از سوی مخالفان تحت فشار قرارداد.

جمهوری آذربایجان که تا پیش از توافق آتش‌بس دست کم یک سوم از سرزمین‌های قره‌باغ را به خاک خود باز گردانده بود با امتیازهای زیادی که زیر سایه موفقیت‌های نظامی و بواسطه توافق ترک مخاصمه بدست آورد بخش‌های دیگری از شهرهای این منطقه را به خاک خود بازگرداند.

مخالفان طی پنچ ماه گذشته بارها به خیابان آمده و ضمن یورش به ساختمان‌های دولتی خواستار استعفای نیکول پاشینیان شده‌اند.

 

نخست وزیر ارمنستان که پیش‌تر ضمن رد درخواست ستاد کل نیروهای مسلح برای کناره‌گیری از قدرت، از تلاش برای کودتا خبر داده و حامیانش را به تجمع در خیابان فراخوانده بود ماه مارس خواستار شرکت همه شهروندان در انتخابات زودهنگام پارلمانی شد.

وی پس از نشستی با رهبر بزرگترین حزب مخالف دولت اعلام کرد که انتخابات زودهنگام را بهترین راه خروج کشور از بحران سیاسی موجود می‌داند.

نیکول پاشینیان سال ۲۰۱۸ میلادی در پی یک انقلاب مردمی بر ضد فساد نخبگان سیاسیِ به قدرت رسیده پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی وارد دستگاه اجرایی ارمنستان شد و در این کشور قدرت گرفت.

وی اواخر ماه فوریه مقامات بلند پایه ارتش را به تلاش برای انجام کودتا بر ضد دولت متهم کرد و از حامیانش خواست تا برای خنثی کردن این «توطئه» به خیابان بیایند.

منبع:https://per.euronews.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟