آمریکا چگونه امنیت شهرهای بزرگ افغانستان را تامین خواهد کرد؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
شهر کابل و دیگر شهرهای بزرگ افغانستان از طرف نیروی هوایی آمریکا حمایت خواهد شد.

به تازگی رسانه‌های افغانستان به نقل از روزنامه نیویورک تایمز نوشته‌اند که دولت آمریکا مصمم است که حمایت هوایی خود را از دولت افغانستان در صورتی که احتمال سقوط یا محاصره کابل یا شهرهای دیگر این کشور متصور باشد، ادامه دهد. به نقل از نیویورک تایمز، پنتاگون در صدد اخذ مجوز از کاخ سفید برای ادامه حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان در صورتی که مورد حملات گسترده تروریست‌ها قرار بگیرند، است. با این حال نیویورک تایمز نوشته است که تاکنون هیچ‌گونه تصمیم قاطعی در این رابطه گرفته نشده اما گزینه آن همچنان روی میز موجود است.

آمریکا قرار است تا یازدهم سپتامبر همه نیروهای خود را از افغانستان خارج کند. این نیروها شامل هواپیماهای جنگی و بدون سرنشین این کشور نیز می‌شود. نیروهای هوایی ناتو به طور کلی در پنج فرودگاه افغانستان مستقرند که شامل فرودگاه غیرنظامی کابل، قندهار و بلخ و دو فرودگاه نظامی بگرام در شمال کابل و شیندند در جنوب هرات است. ناتو از این فرودگاه‌ها در مدت ۲۰ سال گذشته حملات هوایی قدرتمندی را مقابل تروریست‌ها انجام می‌داد. تاثیر‌گذار‌ترین حملات علیه تروریست‌ها نیز همین حملات هوایی بود. گاهی نیز به خطا یا به صورت عمد تعدادی از شهروندان غیرنظامی قربانی این حملات هوایی می‌شدند. با این حال تروریست‌ها به شدت از حملات هوایی ناتو می‌ترسند زیرا این حملات به صورت دقیق می‌توانست تروریست‌ها را هدف قرار دهد. به خصوص هواپیماهای بدون سرنشنین که بدون هیچ سروصدایی، خود را به مرکز تجمع تروریست‌ها نزدیک می‌کردند.

حالا این نگرانی به وجود آمده است که در صورت خروج نیروهای آمریکایی به همراه هواپیماهای جنگی، آیا نیروهای افغان می‌توانند مقابل تروریست‌ها مقاومت کنند و حتی شهرهای بزرگ را از تصرف آن‌ها دور کنند.

بخشی از فرماندهان نظامی ناتو هنوز به توان نظامی دولت افغانستان باور چندانی ندارند. آن‌ها فکر می‌کنند با خروج ناتو از افغانستان احتمال سقوط بخشی از افغانستان به دست گروه طالبان وجود دارد. در گذشته نیز گاهی که طالبان می‌خواستند یک شهر را تصرف کنند یا در آستانه تصرف آن قرار گرفتند حملات کوبنده هوایی نیروهای ناتو توانسته این خواست طالبان را خنثی کند اما واقعیت این است که نیاز به حمایت هوایی ناتو از نیروهای امنیتی افغان هنوز هم وجود دارد زیرا نیروهای هوایی افغانستان هنوز نتوانسته‌اند که نقش حمایتی خوبی را در جنگ‌ها علیه طالبان بازی کنند.

با این حال نیاز به حمایت هوایی ناتو از دولت افغانستان همچنان به شدت وجود دارد.

اما سوال این است که در صورتی که کاخ سفید مجوز حمایت از شهرهای بزرگ افغانستان و همچنان نیروهای امنیتی در حال جنگ را به پنتاگون بدهد، این حمایت از کجا صورت خواهد گرفت. در مقاله نیویورک تایمز آمده که احتمالا هواپیماهای ناتو از پایگاه‌های خلیج فارس این حمایت را انجام می‌دهند. اما در این صورت هزینه‌های گزافی روی دست آمریکا و ناتو باقی خواهد ماند. تنها گزینه پذیرفتنی کشورهای همسایه افغانستان است که پاکستان در صدر این فهرست قرار می‌گیرد. گزارش‌هایی وجود دارد که دولت پاکستان در حال ساخت یک پایگاه هوایی در ایالت بلوچستان این کشور است.

هرچند گفته نشده که این پایگاه هوایی برای چه کسی ساخته می‌شود اما احتمال دارد که آمریکا هواپیماهای جنگی برای حمایت از افغانستان را در این پایگاه مستقر کند. اما دولت پاکستان پیش از این تاکید کرده بود که هیچ‌گونه مجوزی به هواپیماهای جنگی و بدون سرنشین آمریکایی برای استفاده از حریم هوایی این کشور نخواهد داد. البته نمی‌توان به این گفته سیاست‌مداران پاکستانی مطمئن بود زیرا شواهد نشان می‌دهد که پاکستان به شدت علاقه‌مند است تا آمریکا داخل خاک این کشور پایگاه داشته باشد زیرا حضور آمریکا در پاکستان برای این کشور یک امتیاز در عرصه رقابت با هند به حساب می‌آید.

آنچه که در حال حاضر مهم است این است که نیاز به حمایت هوایی از نیروهای امنیتی افغان هنوز هم وجود دارد. توان هوایی دولت افغانستان هنوز تا حد زیادی ابتدایی و کم است و لازم است تا زمانی که ظرفیت نیروهای هوایی افغانستان بالا می‌رود ناتو حمایت هوایی خود را از دولت افغانستان همچنان ادامه دهد.

 

منبع:https://www.independentpersian.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟