تانک های روسی و موشک های اسکندر در حال حرکت به سمت مرزهای ناتو

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
ژنرال یوری نتکاچف، کارشناس مسائل نظامی، به نیزاویسیمایا گازیتا می گوید که «علاوه بر سی بریز-۲۰۲۱، شش مانور نظامی دیگر با مشارکت ایالات متحده و سایر کشورهای عضو ناتو در اوکراین برنامه ریزی شده است. یازده هزار سرباز و افسر از کشورهای اتحاد در آنها شرکت خواهند کرد. و البته این را باید یک تهدید نظامی برای روسیه دانست. اگر اوکراین به عضویت ناتو درآید، تهدیدات علیه روسیه افزایش خواهد یافت. در آن حالت، می توان به طور فرضی گفت که موشک های آمریکایی که تحت پیمان سابق منع موشک‌های هسته‌ای میان ‌برد قرار داشتند، می توانند در خارکوف یا مکان های دیگر در اوکراین مستقر شوند و در عرض چند دقیقه به شهرهای مرکزی روسیه برسند. مسکو نه تنها باید با اقدامات دیپلماتیک، بلکه با اقدامات متقابل نظامی در برابر این تحرکات واکنش نشان دهد.»

جوزف بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، تور اروپایی خود را با تهدیدهای جدید خطاب به روسیه آغاز کرد. وی در پایگاه نیروی هوایی سلطنتی در میلدن هال از واکنش «سخت و هدفمند» واشنگتن به «فعالیت های مضر» مسکو سخن گفت. فرض اینکه گفت وگوی بایدن و پوتین در ژنو به آسانی نخواهد گذشت به ما اجازه می دهد تا نه تنها در مورد این اظهارات بلکه در مورد افزایش فعالیت ایالات متحده و ناتو در اروپای شرقی و شمالی هم قضاوت کنیم.

در پس زمینه مانورهای بزرگ بالتپس و آرکتیک چلنج اگزرسایز در لهستان و در نزدیکی مرزهای روسیه و بلاروس، مرحله فعال تمرینات نظامی دراگون-۲۱ لهستان آغاز شده است. نیروهای حاضر در این مانورها حدود نه هزار و چهارصد نظامی لهستانی و هشتصد یگان از لشکرهای مکانیزه شانزدهم و هجدهم و همچنین نیروهای «دفاع سرزمینی» را شامل هستند. ماریوش بلاشاک، وزیر دفاع لهستان، اعلام کرده که که هدف اصلی از رزمایش دراگون-۲۱ آزمایش آمادگی رزمی تشکیلات نظامی است که وظیفه آنها حفاظت از مرزهای شرقی کشور است. پیشتر گزارش شده بود که همه مانورهای نظامی انجام شده توسط ورشو با هدف هماهنگی با بزرگ ترین مانور تاریخ ناتو، دفندر یوروپ -۲۱، پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی است که در لهستان نیز انجام خواهد شد. به گفته وزارت دفاع روسیه، «هدف اصلی این مانورها کار برای انتقال یک لشکر تمام عیار از ایالات متحده به اروپاست.» و چنین انتقالی هم اکنون در حال انجام است. واحدهای تانکی و موتوری ارتش آمریکا در لهستان متمرکز شده اند و علاوه بر آنها، یک پایگاه دائمی آمریکایی برای سیستم دفاع موشکی در لهستان ایجاد شده است. به گفته ولادیمیر پوتین، پنتاگون این امکان را خواهد داشت که «از پرتابگرهای مستقر در آنجا برای سیستم های تهاجمی که در عرض ۱۵ دقیقه به مرکز روسیه می رسند نیز استفاده کند.»

مسکو از این بابت نگران است و تلاش می کند تا تهدیدهای نظامی ناشی از نیروهای ناتو در اروپای شرقی و سیستم دفاع موشکی آمریکا را کاهش دهد. روز گذشته، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که روسیه بارها پیشنهاد توقف استقرار موشک های زمینی کوتاه برد و میان برد در اروپا را داده و عملی شدن این پیشنهاد شامل بازدید از کالینینگراد و همچنین پایگاه های آمریکایی در رومانی و لهستان است که سیستم های دفاع موشکی را  در خود جای داده اند. لاوروف گفت این پیشنهاد توسط «آمریکایی ها نادیده گرفته شده است، چرا که آنها نمی خواهند کسی را به پایگاه های دفاع موشکی خود راه دهند.»

شمار قابل توجهی از نیروهای آمریکایی هم به زودی در اوکراین حضور خواهند یافت. در تاریخ ۲۸ ژوئن، تمرینات دریایی مشترک با ایالات متحده و دیگر کشورهای ناتو در اوکراین با نام سی بریز-۲۰۲۱ آغاز خواهد شد که وزارت دفاع روسیه آنها را تحریک آمیز ارزیابی کرده است. این وزارتخانه خاطرنشان می کند که «ناتو، در پوشش مانور قصد تحویل سلاح، مهمات و تجهیزات مدرن به نیروهای اوکراینی را دارد.»

ژنرال یوری نتکاچف، کارشناس مسائل نظامی، به نیزاویسیمایا گازیتا می گوید که «علاوه بر سی بریز-۲۰۲۱، شش مانور نظامی دیگر با مشارکت ایالات متحده و سایر کشورهای عضو ناتو در اوکراین برنامه ریزی شده است. یازده هزار سرباز و افسر از کشورهای اتحاد در آنها شرکت خواهند کرد. و البته این را باید یک تهدید نظامی برای روسیه دانست. اگر اوکراین به عضویت ناتو درآید، تهدیدات علیه روسیه افزایش خواهد یافت. در آن حالت، می توان به طور فرضی گفت که موشک های آمریکایی که تحت پیمان سابق منع موشک‌های هسته‌ای میان ‌برد قرار داشتند، می توانند در خارکوف یا مکان های دیگر در اوکراین مستقر شوند و در عرض چند دقیقه به شهرهای مرکزی روسیه برسند. مسکو نه تنها باید با اقدامات دیپلماتیک، بلکه با اقدامات متقابل نظامی در برابر این تحرکات واکنش نشان دهد.» این کارشناس نظامی بر این نکته تاکید می کند که فدراسیون روسیه قبلاً آمادگی خود را برای مانورهای استراتژیک زاپاد-۲۰۲۱ که در اواسط سپتامبر برگزار می شود، آغاز کرده است. به گفته نتکاچف، «یکی از ویژگی های این مانورها انتقال بخش قابل توجهی از نیروهای روسی به بلاروس است که با تحلیل گزارش های وزارت دفاع روسیه به عنوان بخشی از واحدها و زیرمجموعه های ارتش یکم زرهی و ارتش بیستم سلاح های ترکیبی در منطقه نظامی غربی (یکی از پنج منطقه نطامی در تقسیم بندی ارتش روسیه) فعالیت خواهند کرد. در این حالت می توان گفت که تانکهای روسی، انواع سلاح و مهمات و پرسنل نظامی به بلاروس منتقل می شوند نه با هدف انجام عملیات تهاجمی و جنگ برق آسا، بلکه برای اهداف دفاعی و تقویت گروه مشترک منطقه ای نیروهای دولت اتحادیه (روسیه و بلاروس).»

به گفته نمایندگان منطقه نظامی غربی، از طرف ارتش بیستم سلاح های ترکیبی، سربازان لشکر تفنگدار موتوری در مانورهای استراتژیک شرکت خواهند کرد. به گفته وزارت دفاع روسیه، آنها تمرینات نظامی خود را «در مناطق نظامی پوگنوو، کرینیتسا و ورونژ» آغاز کرده اند. مشخص است که علاوه بر واحدهای تانکی و تفنگدار موتوری، یک تیپ موشکی مجهز به سیستم های اسکندر-ام هم در ارتش یکم زرهی در شویا هستند. ولادیمیر پوپوف، کارشناس مسائل نظامی، به نیزاویسیمایا گازیتا می گوید: استقرار این تجهیزات همچنین مرتبط با سیستم های مستقر در منطقه کالینینگراد است. وی معتقد است استفاده از سیستم اسکندر در مانورهای استراتژیک زاپاد-۲۱ کاملاً منطقی می باشد. «اگر در حین تمرینات نباشد، پس کجا می توان از آموزش پرسنل موشک موشکی اطمینان حاصل کرد؟ – پوپوف این سوال را می پرسد و اضافه می کند: «البته ژنرال های ایالات متحده و ناتو چنین سناریوهایی از فعالیت های آموزش-جنگی را دوست ندارند.»

 

منبع:http://irdiplomacy.ir/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟