تشکیلات خودگردان جایگاه خود را میان فلسطینیان از دست داده است

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

تشکیلات خودگردان جایگاه خود را در میان شهروندان فلسطینی از دست داده است. از سال 1994 تا کنون این تشکیلات عملا قدرت را در سرزمین‌های اشغالی در دست داشته است. این تشکیلات همواره تلاش کرده از طریق دادن امتیاز و مذاکره به رژیم صهیونیستی، مردم فلسطین را آرام و راضی از خود نگه دارند اما جنگ‌‌های اخیر میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی، موجب شده که حماس درمیان ملت فلسطین، حتی ساکنان کرانه غربی رود اردن نیز محبوبیت بالایی کسب کن

اخیرا ترور «نزار بنات»، فعال سیاسی مخالف سیاست‌های تشکیلات خودگردان فلسطین بازتاب بسیار گسترده‌ای را در میان رسانه‌ها و صحنه میدانی تحولات فلسطین به همراه داشته است.  نزار بنات پنجشنبه گذشته بعد از سلسله افشاگری‌هایی علیه تشکیلات خودگردان در قضیه تهیه و تزریق واکسن‌های منقضی‌شده کرونا و نقش این تشکیلات در هم‌دستی با رژیم آل‌سعود در قتل مخالفان عربستانی، به‌دست نیروهای امنیتی این تشکیلات بازداشت می‌شود و بعد از آن جنازه او تحویل خانواده‌اش می‌شود. همزمان با انتشار فیلم لحظه بازداشت فعال سیاسی مخالف تشکیلات خودگردان و اظهارات دختر وی، اعتراضات گسترده‌ای در فلسطین صورت گرفته است.

با این اوصاف، اکنون این مساله مطرح شده که تشکیلات خودگردان از انجام این ترور چه اهدافی را دنیال می‌کند و این رخداد می‌تواند چه تاثیراتی بر اینده تحولات فلسطین برجای بگذارد؟ همچنین، این پرسش نیز قابل طرح است که چشم‌انداز پیش‌روی تشکیلات خئدگردان به چه سمتی پیش خواهد رفت؟ در پرداختن به این پرسش‌ها، «الوقت» دیدگاه حسن هانی زاده کارشناس مسائل فلسطین را جویا شده است.

 

ترور نزار بنات، خدمت تشکیلات خودگردان به رژیم صهیونیستی بود

حسن هانی‌زاده، در ارتباط با این موضوع که اهداف تشکیلات خودگردان از بازداشت و ترور «نزار بنات»، فعال سیاسی مخالف سیاست‌های تشکیلات خودگردان فلسطین چه بوده است، تاکید کرد: «نزار بنات، یکی از شخصیت‌های محبوب فلسطین بود که نقش تعیین کننده‌ای در مسائل اجتماعی، فرهنگی، مطبوعاتی و سیاسی داشته است. نقش او در اطلاع‌رسانی مطبوعاتی پیرامون جنگ 11 روزه اخیر میان رژیم صهیونیستی و نیروهای مقاومت، موجب شد که شهید بنات مشروعیت مردمی بیشتری کسب کند؛ لذا رژیم صهیونیستی بارها در پی ترور او بر آمد و در نهایت در نتیجه هماهنگی‌های به وجود آمده، نقشه ترور ایشان از سوی تشکیلات خودگردان بر عهده گرفته شد. البته باید به این نکته توجه داشت که این نقش به نیابت از رژیم صهیونیستی بوده است. اتفاق افتادن چنین رخدادهایی معطوف به سابقه می‌باشد؛ در گذشته نیز هر عال سیاسی که مخالف روند سازش و همکاری میان تشکیلات خودگردان به رژیم صهیونیستی بوده یا از طریق صهیونیست‌ها و یا از طریق تشکیلات خودگردان ترور شده‌اند. با این ملاحظات، اقدام اخیر تشکیلات خودگردان را می‌توان نوعی بازی در زمین رژیم صهیونیستی و راضی کردن این رژیم ارزیابی کرد اما بر خلاف تصورات آن‌ها نتیجه معکوسی برای آن‌ها داشته است.»

 

ترور نزار بنات، زمینه‌ساز بن بست مذاکرات آشتی ملی خواهد بود

در بخشی دیگر از گفته‌های خود این کارشناس مسائل فلسطین، در پرداختن به این مساله که این اقدام تشکیلات خودگردان چه تاثیری بر آینده صلح با میانجی‌گری مصر به منظور برقراری «آشتی ملی» بر جای خواهد گذاشت، تصریح کرد: «مصر بارها به عنوان حلقه اتصال میان حماس و تشکیلات خودگردان فلسطین ایفای نقش کرده است. قاهره میان حماس و رژیم صهیونیستی در درگیری‌های رخ داده نیز ایفای نقش کرده و نقش آتش‌نشان را داشته است. اما باید توجه داشت که نقش مصر کوتاه مدت بوده و تلاش آن‌ها بر مبنای منزوی کردن حماس از عرصه تحولات بوده است. در نتیجه رخدادهای کنونی نیز باید توجه داشت که کنش‌ها و تحرکات تشکیلات خودگردان، زمینه را برای حضول توافق به حداقل ممکن کاهش داده است؛ در نتیجه در بلندمدت می‌توان اظهار داشت که مذاکرات مصر نیز به بن بست خواهد رسید.»

 

تشکیلات خودگردان در پی زمینه‌سازی برای بحران‌آفرینی است

هانی‌زاده، در ادامه اظهارات خود در ارتباط استراتژی مناسب برای مقاومت فلسطین در برابر کنش‌های اخیر تشکیلات خودگردان، چه می‌تواند باشد گفت: «مردم فلسطین طی روزهای گذشته و حتی در تشیع جنازه شهید نزار بنات، با صراحت پیام مهمی را برای تشکیلات خودگردان ارسال کردند که اگر همچنان این تشکیلات بخواهد شخصیت‌های محبوب فلسطینی را حذف فیزکی کند، پیامدهای سنگینی را می‌بایست متحمل شود. به ویژه توجه به این مساله ضروری است که اکنون تشکیلات خودگردان، برگزاری انتخابات محلی و ملی فلسطین را پیش‌رو دارد و حماس نیز در این انتخابات مشارکت خواهد داشت. اما در این میان تشکیلات خودگردان تلاش دارد میان جریان‌های سیاسی و شهروندان سرزمین‌های اشغالی، شکافی عمیق را ایجاد کند تا از این طریق فضا را برای پیروزی در انتخابات مهبا نماید.»

 

تشکیلات خودگردان قافیه بازی سیاسی را به حماس باخته است

در بخش پایانی از اظهارات خود این کارشناس مسائل فلسطین، پیرامون چشم‌انداز پیش‌روی تشکیلات خودگردان تاکید کرد: «تشکیلات خودگردان جایگاه خود را در میان شهروندان فلسطینی از دست داده است. از سال 1994 تا کنون این تشکیلات عملا قدرت را در سرزمین‌های اشغالی در دست داشته است. این تشکیلات همواره تلاش کرده از طریق دادن امتیاز و مذاکره به رژیم صهیونیستی، مردم فلسطین را آرام و راضی از خود نگه دارند اما جنگ‌‌های اخیر میان نیروهای مقاومت و رژیم صهیونیستی، موجب شده که حماس درمیان ملت فلسطین، حتی ساکنان کرانه غربی رود اردن نیز محبوبیت بالایی کسب کند. اکنون اگر انتخابات برگزار شود حماس با رای بالا اکثریت کرسی‌های پارلمان را کسب خواهد کرد. در مجموع، تشکیلات خودگردان به شدت از محبوبیت حماس نگران است.»

 

منبع:http://alwaght.net/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟