هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار نظامی در نزدیکی افغانستان در آسیای میانه

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

یک دیپلمات ارشد روسیه گفت کشورش به آمریکا در مورد استقرار سربازانش در کشورهای آسیای میانه شوروی سابق پس از خروج آنها از افغانستان، شدیداً هشدار داده است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با مجله «مژدونارودنایا ژیزن» که متن آن روز سه‌شنبه ۱۳ ژوئیه (۲۲ تیر) منتشر شد، گفت که مسکو این پیام هشدار را ماه گذشته در جریان دیدار ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به واشنگتن منتقل کرده است.

این هشدار در حالی بیان می‌شود که هفته گذشته ارتش آمریکا اعلام کرد ۹۰ درصد نیروها و تجهیزات ارتش خود را از افغانستان خارج کرده است. بایدن گفت که مأموریت نظامی ایالات متحده در افغانستان در تاریخ ۳۱ اوت به پایان می‌رسد.

 

ریابکوف گفت: «تأکید می‌کنم که انتقال مجدد حضور نظامی دائمی آمریکا به کشورهای همسایه افغانستان پذیرفتنی نیست. ما مستقیماً و آشکارا به آمریکایی‌ها گفته‌ایم که این امر باعث تغییر بسیاری از امور خواهد شد و نه تنها در برداشت ما از آنچه در آن منطقه مهم اتفاق می‌افتد، بلکه در روابط ما با ایالات متحده نیز تأثیر خواهد گذاشت.»

وی افزود که روسیه این هشدار را به کشورهای آسیای میانه نیز داده است.

ریابکوف در این مصاحبه همچنین گفت: «ما به آنها برای چنین اقداماتی هشدار دادیم و همچنین با متحدان‌مان در آسیای میانه، همسایگان و دوستان و همچنین سایر کشورهای منطقه که مستقیماً تحت تأثیر (این سیاست) قرار خواهند گرفت، در این زمینه صحبت کردیم.»

روز دوشنبه سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه تأکید کرد که قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان همگی اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی هستند و هرگونه حضور نیروهای خارجی در سرزمین‌های آنها باید به تایید اعضای این پیمان برسد. وی افزود هیچ یک از این کشورها تاکنون چنین موضوعی را مطرح نکرده‌اند.

لاوروف گفت: «من فکر نمی‌کنم که ظهور تأسیسات نظامی جدید آمریکا در آسیای میانه امنیت منطقه را تقویت کند.»

تاجیکستان و قرقیزستان هر دو میزبان پایگاه‌های نظامی روسیه هستند. یک پایگاه نظامی آمریکا نیز که در قرقیزستان بود و آمریکا از آنجا عملیات نظامی خود در افغانستان را پشتیبانی می‌کرد، اما دولت بیشکک این پایگاه را در سال ۲۰۱۴ تعطیل کرد.

ازبکستان هم که میزبان یک پایگاه آمریکایی بود در سال ۲۰۰۵ در میانه تنش با واشنگتن، دستور بستن آن را صادر کرد.

گفته می‌شود که دولت بایدن ازبکستان و تاجیکستان را که با افغانستان و همچنین قزاقستان هم‌مرز هستند، به عنوان مناطق احتمالی برای نظارت و واکنش سریع به مشکلات احتمالی امنیتی که ممکن است به دنبال خروج ارتش آمریکا از افغانستان رخ دهد، در نظر گرفته است.

لاوروف گفت: «فکر نمی‌کنم کسی علاقه‌مند باشد که گروگان این سیاست‌ها و اهداف آمریکا بشود و خود را در معرض تلافی قرار دهد.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟