خروج صدر از رقابت های انتخاباتی، تصمیم نهایی یا تاکتیکی موقت؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
اعلان عدم مشارکت در انتخابات پیش رو از جانب «مقتدی صدر» موجب تحلیل‌های گوناگون درباره این موضع‌گیری جدید وی شده است.

اعلان عدم مشارکت در انتخابات پیش رو از جانب «مقتدی صدر» موجب تحلیل‌های گوناگون درباره این موضع‌گیری جدید وی شده است. کسانی آن را تلاش وی برای تعویق انتخابات شمرده‌اند، کسانی دیگر آن را تلاش برای رها شدن از اتهامات فساد و ناکارآمدی که او و اطرافیانش را نشانه گرفته دانسته‌اند، و کسانی هم آن را مانور زودهنگام وی برای گرفتن امتیاز از رقبای سیاسی می‌دانند.

«محمد نعناع»، تحلیلگر سیاسی عراقی، تأکید می‌کند که همه تحلیل‌های مطرح شده درباره این اقدام صدر به یک اندازه معتبر است اما همگی در حد احتمال می‌ماند، به‌خصوص که سران جریان صدر در حال جدا شدن از آن‌اند و محبوبیت این جریان به‌وضوح در حال کاهش است.

به نظر این تحلیلگر سیاسی به علت آنکه بسیاری نابه‌سامانی‌ها و ناکامی‌ها متوجه چهره‌های جریان صدر شده، مقتدی صدر خود متوجه کاهش محبوبیتش شده است، مثلا وقتی صدر از هوادارانش خواست که برای دریافت واکسن کرونا اقدام کنند، برخلاف انتظار او، دیدیم که چندان اتفاق خاصی نیفتاد، برای همین او تلاش می‌کند که بر این کاهش محبوبیت سرپوش گذارد.

به گفته نعناع در همین راستا بود که وی چند روز پیش در یک سخنرانی گفت که به زودی خواهد مرد یا کشته خواهد شد، اما باز واکنشی که به این سخنان از جانب هوادارانش نشان داده شد چنان نبود که انتظار داشت.

روز پنج‌شنبه مقتدی صدر اعلام کرد که در راستای نجات میهن «که فاسدان آن را به آتش کشیده و می‌کشند اعلام می‌کنم که در انتخابات شرکت نمی‌کنم و از همه کسانی که در دولت فعلی و آینده به ما اعلام وابستگی می‌کنند اعلام برائت می‌کنم».

صدر تأکید کرد که «همه این افراد یا کوتاهی کرده‌اند یا درگیر فساد شده‌اند و همه باید حساب پس دهند».

او از ملت عراق خواست که از وطنشان «دربرابر فاسدان و سرسپردگان و دنبال‌کنندگان عادی‌سازی روابط با اسرائیل دفاع کنند» و عراق را به آنها نفروشند.

مقتدی صدر هشدار داد که باید همه هشیار باشند «مبادا عراق به سرنوشت سوریه و افغانستان و دیگر کشورهایی مبتلا شود که قربانی سیاست‌های داخلی و منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای شده‌اند».

او افزود که از مسئولیت فرار نمی‌کند اما آنچه در عراق رخ می‌دهد «نقشه‌ شیطانی بین‌المللی برای آتش زدن عراق و ملت عراق و به ذلت کشیدن آن از بیم به قدرت رسیدن عاشقان اصلاح است که به عشق میهن با فساد مبارزه می‌کنند».

در پی این سخنرانی نامزدهای جریان صدر در انتخابات اعلام کردند که در «اطاعت از وی» از نامزدی انصراف می‌دهند.

ازسوی دیگر، کمیساریای عالی مستقل انتخابات اعلام کرد که درخواست رسمی درباره انصراف به این کمیساریا نرسیده و افزود که اگر برسد هم دیگر فایده‌ای نخواهد داشت چون زمان اعلام انصراف گذشته است.

«ایاد العنبر»، تحلیلگر سیاسی عراقی، تأکید می‌کند که عقب‌نشینی یکجانبه صدر از انتخابات موجب تعویق انتخابات نمی‌شود و می‌افزاید که این اقدام صدر بیش از هر چیز تلاش وی برای کاهش فشار از جریان صدر است به خصوص که در مدت اخیر به طور خاص در موضوع برق و بهداشت جریان صدر متهم اصلی دانسته شد چون وزارتخانه‌های برق و بهداشت در کنترل نیروهای وابسته به صدر است.

به نظر العنبر، صدر می‌خواهد با یک گام عقب‌نشینی، رقبای سیاسی خود را در مواجهه مستقیم با مردم قرار دهد و چنین وانمود کند که در حکومت و تصمیمات آن هیچ نقشی ندارد.

انتخابات پیش از موعد عراق که یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های تظاهرات‌کنندگان و مرجعیت بود قرار است در 10 اکتبر آینده برگزار شود.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟