رونمایی از دستور کار چین در افغانستان/ حمایت از دولت کابل

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

استراتژی جدید چین در افغانستان بر پایه سوءظن به سیاست های آمریکا، حمایت از دولت کابل و لزوم فاصله گرفتن طالبان از جریان های تروریستی بنا گذاشته شده است.

 

: نشست وزیران سازمان همکاری شانگهای (SCO) و نشست کارگروه SCO با افغانستان، رویکرد چین را به شرایط در حال ظهور در افغانستان روشن ساخته است. تصریح این رویکرد توسط وزیر خارجه وانگ ئی به موقع و قابل توجه است زیرا پکن اخیراً نقش فعال تری را در روند صلح افغانستان ایفا کرده است.

پکن چنان هوشیار است که نمی خواهد به گرداب افغانستان کشیده شود و این اولین اولویت چین است. چین در افغانستان مداخله نظامی و اشتباه شوروی و آمریکا را تکرار نخواهد کرد، ولی یکی از سهامداران امنیت و ثبات در افغانستان است.

وانگ نگرانی های امنیتی چین را در سه جهت اصلی اولویت بندی کرد: جلوگیری از تبدیل درگیری کنونی به جنگ داخلی گسترده، آغاز سریع مذاکرات صلح، جلوگیری از تبدیل دوباره افغانستان به عنوان محل تردد گروه های تروریستی بین المللی.

سخنگویان طالبان چین را دوست افغانستان توصیف کرده اند ولی چین در مورد اینکه آیا طالبان در موقعیتی است که بتواند انتظارات چین را برآورده کند، نگران است و محک این انتظار فاصله گرفتن طالبان از همه گروههای تروریستی است
در این میان پکن از توجه دولت اشرف غنی به تقویت روابط با چین در میان همه دولت های منطقه ای، قدردانی می کند. تعهد چین به ثبات اوضاع افغانستان، غیر حزبی و به دور از ملاحظات ژئوپلیتیک است.

از سوی دیگر چین ضمن حفظ روابط محکم با دولت غنی، خطوط ارتباطی با طالبان را نیز باز نگه داشته است.

عمق و انعطاف پذیری روابط چین و طالبان موضوع حدس و گمان و تا اندازه زیادی مبتنی بر فرض رابطه چین – پاکستان – طالبان بوده ولی واقعیت پیچیده تر است.

وانگ ئی آشکارا از ناراحتی چین در مورد عدم فاصله گرفتن طالبان از نیروهای تروریستی و عدم اتخاذ نگاه مسئولانه تر نسبت به کشور و مردم و پیوستن به جریان اصلی سیاست افغانستان، سخن گفت. این سخن وانگ را باید در تمام ابعاد آن و به دقت در نظر گرفت.

چین به اصل عدم مداخله در امور داخلی افغانستان پایبند ولی همچنین کاملاً آگاه است که مرز باریکی میان افراط گرایی و تروریسم وجود دارد. چین دارای جمعیت مسلمان در حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون نفر است که در مناطق مجاور آسیای میانه ساکن هستند.

در حالی که چین نسبت به دستور کار مخفی آمریکا نگران است ولی نگرانی بزرگتر پکن این است که با خروج آمریکا، چالش تروریسم شاید هولناک تر شود.

سخنگویان طالبان چین را دوست افغانستان توصیف کرده اند ولی چین در مورد اینکه آیا طالبان در موقعیتی اسن که بتواند انتظارات چین را برآورده کند، نگران است و محک این انتظار فاصله گرفتن طالبان از همه گروههای تروریستی است.

واضح است که چین نمی خواهد دولت افغانستان سقوط کند و خلاء امنیتی ایجاد شود. بنابراین بعید به نظر می رسد که پکن پشتیبانی مادی، کمک های بشردوستانه و تجهیزات تسلیحاتی خود را به دولت افغانستان خاتمه دهد. بدون شک، سقوط دولت افغانستان کابوس پکن است و در این زمینه با ایران نگاه مشابه دارد.

در پایان این مطلب آمده است: چین به اهداف آمریکا در افغانستان سوء ظن دارد و انتظار ندارد که آمریکا به بازسازی افغانستان تمایل نشان دهد و پیش بینی می کند که مداخله آمریکا در افغانستان ادامه یابد و حتی به گسترش فعالیت نظامی آمریکا در منطقه به بهانه مبارزه با تروریسم بینجامد.

 

 

منبع:https://www.mehrnews.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟