صحنه انتخاباتی استان الانبار در غیاب دو نامزد مهم

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در انتخابات امسال شمار نامزدها به نصف رسیده اما شمار احزاب و تشکل‌های سیاسی مشارکت‌کننده تقریبا 5 برابر شده است.

اکثریت مطلق نمایندگان استان الانبار تصمیم خود را برای نامزدی دوباره برای انتخابات مجلس این کشور و دستیابی به 15 کرسی این استان قطعی کرده‌اند.

از میان نمایندگان فعلی این استان در مجلس، 4 نماینده در رقابت استان الانبار حضور ندارند که یکی از آنها از بغداد نامزد شده و یکی دیگر سمت اجرایی بر عهده گرفته است.

الانبار در انتخابات 2018 از پرتراکم‌ترین استان‌ها به لحاظ نامزدها بود و برای هر کرسی آن 25 نامزد رقابت می‌کردند. در انتخابات امسال اما شمار نامزدها به نصف رسیده اما شمار احزاب و تشکل‌های سیاسی مشارکت‌کننده تقریبا 5 برابر شده است.

این استان به لحاظ مساحت بزرگ‌ترین استان عراق است و تقریباً یک‌سوم مساحت عراق را دربر می‌گیرد و ساکنان آن حدود 2 میلیون نفر است که تقریباً نیمی از آنها امکان مشارکت در انتخابات دارند. این استان بزرگ به 4 دایره انتخاباتی تقسیم شده چون بخش بزرگی از آن صحرای خالیه از سکنه است.

دایره نخست که شامل فلوجه و صفلاویه می‌شود که مهم‌ترین شهرهای استان ــ به جز مرکز آن ــ می‌شود. این دایره 4 کرسی دارد که 39 نفر بر سر آنها رقابت می‌کنند.

اکثر نامزدهایی که سابقه نمایندگی یا حضور در شورای استانداری الانبار داشته اند از این دایره یا از دایره دوم که شامل رمادی، مرکز استان، می‌شود نامزد شده‌اند. دایره دوم 4 کرسی دارد که 50 نفر برای دستیابی به آنها رقابت می‌کنند.

دایره سوم شامل خالدیه، رطبه، عامریه فلوجه می‌شود و 3 کرسی دارد که 32 نامزد برای دستیابی به آنها رقابت می‌کنند. دایره چهارم نیز مناطق غرب الانبار، مانند القائم و عانه و راوه و حدیثه را دربر می‌گیرد و 4 کرسی دارد که 45 نامزد برای دستیابی به آنها رقابت می‌کنند.

در دایره اول، 3 نماینده فعلی دوباره نامزد شده‌اند که از همه آنها مهم‌تر رئیس فعلی مجلس عراق «محمد الحلبوسی» رئیس ائتلاف «تقدم» است. در انتخابات قبلی الحلبوسی که در لیست «الانبار هویتنا» به ریاست «جمال الکربولی» نامزد شده بود با کسب 41 هزار رأی بیشترین رأی در استان را از آن خود کرد.

از دیگر چهره‌های نامزد شده در این دایره «سلمان الجمیلی»، وزیر برنامه‌ریزی دولت «حیدر العبادی» است که در دوره سابق مجلس رئیس فراکسیون فهرست العراقیه (به ریاست ایاد علاوی) بود. الجمیلی در انتخابات 2018 با لیست ائتلاف القرار به ریاست «اسامه النجیفی» و «خمیس الخنجر» نامزده شده بود و با کسب کمتر از 6 هزار رأی از ورود به مجلس عراق بازماند.

نمونه جالب توجه دیگر «غاده الشمری» است که در دوره قبل با ائتلاف ایاد علاوی وارد مجلس شد و این بار از دایره چهارم استان انبار از ائتلاف «العقد الوطنی» به ریاست «فالح الفیاض» نامزد شده است.

شمار احزاب و جریان‌ها و نامزدهای مستقل (فردی) به 84 اسم می‌رسد در حالی که در دور قبل 18 ائتلاف بود. غیاب «صالح المطلک»، رئیس جبهه گفت‌وگوی ملی، «سعدون الدلیمی»، وزیر دفاع اسبق، و «قاسم الفهداوی»، وزیر برق اسبق از گردونه رقابت‌ها نیز از نکات جالب توجه در این انتخابات است.

از چهره‌های جالبی که در این دوره وارد عرصه شده‌اند برادر سوم کربولی‌ها «علاء نصار الکربولی» است که در دایره چهارم و از ائتلاف «عزم» به ریاست برادرش «محمد الکربولی» نامزد شده است.

اینان برادران «جمال الکربولی» هستند که در ماه آوریل گذشته به اتهام فساد بازداشت شد و هنوز هم در بازداشت به سر می برد.

همچنین «معدی العبیدی»، که از مهم‌ترین شیوخ عشایر غرب انبار است که در سال گذشته به اتهام همکاری در بمباران پایگاه هوایی عین الاسد توسط نیروهای امریکایی بازداشت و پس از چند روز آزاد شد.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟