آیا صدر در پی تشکیل ائتلافی از نیروهای تحریم کننده انتخابات برای مشارکت در انتخابات است؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

صدر پیش از اعلام انصراف از مشارکت در انتخابات اعلام کرده بود که هدف راهبردی‌اش دستیابی به 100 کرسی در مجلس و گرفتن پست نخست‌وزیری است.

اکثریت کنشگران سیاسی در عراق بر اجرای انتخابات در موعد مقرر (10 اکتبر) تأکید دارند هرچند برخی احزاب و تشکل‌های برآمده از تظاهرات شرکت در انتخابات را تحریم کردند. اما تکلیف صدر و جریان او چه می‌شود؟

این سؤالی است که بسیاری از کنشگران سیاسی و احزاب از خود می‌پرسند. مخالفان صدر به‌خصوص سران گروه‌های مسلح از صدر خواسته‌اند که در تصمیم خود تجدید نظر کند، هرچند برخی احزاب دارای شاخه مسلح نمی‌توانند شادمانی خود از نبود صدر در کارزار انتخابات را پنهان کنند.

صدر پیش از اعلام انصراف از مشارکت در انتخابات اعلام کرده بود که هدف راهبردی‌اش دستیابی به 100 کرسی در مجلس و گرفتن پست نخست‌وزیری است. از همان زمان اکثر ناظران صحنه سیاسی عراق چنین هدفی را تقریبا محال دانستند.

اما از چند هفته پیش از اعلام انصراف، شواهدی آشکار شد که محال بودن این هدف را برای خود صدر هم قطعی کرد. ازجمله تظاهراتی علیه وضعیت خدمات که در آن مستقیما علیه صدر شعار داده شد. این وضعیت نشان داد که رابطه صدر با فعالان تظاهرات کاملا قطع شده و او دیگر نمی‌تواند برای کسب کرسی‌های مجلس روی رأی آنها حساب کند.

با این همه دولت و دستگاه انتخاباتی عراق همچنان بر اجرای انتخابات در موعد مقرر تأکید می‌کنند و همچنان پیام‌های ضمنی به صدر برای بازگشتن به گردونه انتخابات ارسال می‌شود.

یکی از سران ائتلافی شیعی از مخالفان صدر تأکید می‌کند که دشوار بتوان باور کرد که او کنار بنشیند و تماشا کند که نیروهای سیاسی رقیبش دولتی تازه تشکیل دهند.

نزدیکان صدر هم که «نمی‌دانند او دقیقا چه در سر دارد»، نگران‌اند که تغییر موضع مجدد او ضربه‌ای اساسی به جایگاه مردمی‌اش بزند. در هر حال صدر چهره‌ای است که به تغییر شدید مواضع سیاسی‌اش شناخته شده است.

آن عضو شاخص ائتلاف شیعی که نخواسته نامش فاش شود تأکید می‌کند که صدر به دنبال یک حادثه سیاسی و مردمی است تا معادله برهم بخورد و به گردونه انتخابات برگردد به خصوص که تشکل‌های سیاسی شیعی در هیچ حالتی حاضر نیستند که اکثریت شیعی در پارلمان را از دست بدهند.

اما صدر فعالان تظاهرات را اصلی‌ترین مخالفان خود در صحنه سیاسی کشور می بیند. او اندکی پیش از اعلام انصراف در سخنانی در میان هوادارانش از کسانی که از وی انتقاد می‌کنند اما دربرابر «آنهایی را که پای داعش را به کشور بازکردند» (اشاره‌ای روشن به نوری المالکی) سکوت می‌کنند گلایه کرد.

همزمان «عصام حسین»، عضو جریان صدر، در گفت وگو با شبکه کردزبان «روداو» تأکید کرد که صدر «در روزهای آینده موضع متفاوتی خواهد گرفت و نمی گذارد که “سربازان قدیم” دوباره به قدرت برگردند».

او گفت که علت تصمیم صدر به انصراف از انتخابات اقدامات برخی تشکل های سیاسی برای استفاده از پرونده حوادث آتش سوزی در بیمارستان ها به منظور تبلیغات منفی علیه صدر دانست و تأکید کرد که تشکل هایی که دست به این اقدامات زدند همان هایی اند که داعش و القاعده و فساد را در عراق پایه گذاری کردند.

ازسوی دیگر، اخباری به گوش می‌رسد که کسانی در جریان صدر در حال مذاکره با دیگر گروه‌های تحریم‌کننده انتخابات برای تشکیل ائتلاف انتخاباتی جدیدی است. هرچند گروه‌های سیاسی برآمده از تظاهرات همچنان آماده چنین ائتلافی نیستند.

شکی نیست که صدر برای ساخت یک روایت سیاسی که بازگشتش به صحنه را توجیه کند فرصت زیادی ندارد و مخالفانش بیشترین بهره را از این فرصت خواهند برد. به خصوص که نخست‌وزیر عراق هم هیچ انعطافی برای تعویق انتخابات نشان نمی‌دهد.

 

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟