سرنوشت هزاران افغان به مذاکرات بین طالبان و قدرت‌های جهان گره خورده است

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید

سرنوشت هزاران افغان که در پی تصرف افغانستان به دست طالبان در پی پناهندگی به خارج‌اند، به مذاکرات این گروه اسلام‌گرا و قدرت‌های بین‌المللی بستگی دارد. این مذاکرات از همین هفته آغاز شده است.

 

به گفته هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، مذاکرات بین طالبان، آلمان و ترکیه برای تمدید مهلت خروج نظامیان آمریکا از افغانستان که عملا به انتقال هوایی پایان می‌دهد، آغاز شده است.

دولت ترکیه نیز به تازگی پیشنهاد داده است که تامین امنیت فرودگاه کابل به آن‌ها سپرده شود. ترکیه این پیشنهاد را پس از وقوع تیراندازی بین نگهبانان افغان و افراد مسلح ناشناس که دخالت سربازان آمریکایی و آلمانی را در پی داشت و به کشته شدن یک افغان و زخمی شدن چهار نفر دیگر انجامید، مطرح کرده است.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده، نیز روز دوشنبه اول شهریور، تایید کرد که ایالات متحده «هر روز» و از طریق «مجاری سیاسی و امنیتی» با طالبان گفت‌وگو می‌کرد.

 

آقای سالیوان در پاسخ به این پرسش که آیا جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، مهلت خروج را تمدید خواهد کرد یا نه گفت که رئیس‌جمهور«با بررسی روزبه‌روز تصمیم‌گیری خواهد کرد… به نظر ما تخلیه افغان‌ها پیشرفت زیادی داشته است».

آقای سالیوان افزود که ایالات متحده در مورد تمام وجوه رویدادهای کابل با طالبان «مشورت» می‌کرده است و وزارت خارجه ایالات متحده اطمینان دارد که تا مهلت ۹ شهریور می‌تواند تمامی اتباع آمریکا را از افغانستان خارج کند.

طالبان اعلام کرده که با باقی ماندن نیروی خارجی بعد از تاریخی که آقای بایدن پیش‌تر برای خروج اعلام کرده بود، به شدت مخالفت خواهد کرد و هشدار داده است که اگر چنین اتفاقی رخ دهد، «پیامدهایی» خواهد داشت. دکتر سهیل شاهین، سخنگوی طالبان، گفته است: «اگر قصد داشته باشند به اشغال ادامه دهند، واکنش به دنبال خواهد داشت.»

بوریس جانسون و سایر سران اروپا قرار است در نشست مجازی و اضطراری گروه ۷ از رئیس‌جمهور ایالات متحده بخواهند عملیات تخلیه را بعد از ۹ شهریور نیز ادامه دهد تا بتوان به وضعیت هزاران نفری که خود را به فرودگاه و اطراف آن رسانده‌اند، رسیدگی کرد؛ اما با توجه به آنکه واشینگتن در مورد احتمال حمله داعش هشدار داده است، مقام‌های آمریکا از وخیم شدن اوضاع امنیتی نگران‌اند.

همچنین به گفته مقام‌های بریتانیا، سفیر این کشور در افغانستان که هم‌اکنون وظایف خود را در هتلی نزدیک فرودگاه انجام می‌دهد، در تماس تلفنی به نمایندگان مجلس گفته است که طالبان به روشنی پایان یافتن عملیات تخلیه طی چند روز آینده را خواستارند.

آن‌ها می‌گویند: «بنا بر شواهدی که طالبان به‌ویژه در اوایل وقت امروز(سه‌شنبه) بروز داده‌اند، بسیار سرسختانه پایان یافتن عملیات تخلیه تا پایان ماه اوت را خواهان‌اند. بنابراین به نظر ما اگر ایالات متحده و متحدانش سعی کنند از این مهلت فراتر بروند، دست‌کم این خطر وجود دارد که در این کار با دشواری خیلی بیشتری و مساعدت کمتری روبه‌رو شویم.»

در حالی که هنوز مشخص نیست در مورد تمدید مهلت خروج چه تصمیمی گرفته شود، ایالات متحده در حال اعزام بالگرد و نیروهای ویژه به شهر کابل است تا شهروندان گرفتار آمریکایی و متحدان« بسیار مهم» خود را خارج کند.

نیروهای ویژه بریتانیا نیز در هفته گذشته درگیر همین کار بوده‌اند.

در ضمن بر اساس گزارش ارتش آمریکا، روز دوشنبه اول شهریور، بیشترین پروازهای تخلیه از افغانستان صورت گرفته است و در ۲۴ ساعت اخیر، حدود ۱۰ هزار و ۴۰۰ نفر با ۲۸ پرواز نظامی نجات داده شده‌اند.

جان کربی، سخنگوی ارشد وزارت دفاع ایالات متحده (پنتاگون)، می‌گوید که همکاری فرماندهان طالبان در انتقال افراد به فرودگاه در افزایش سرعت تخلیه نقش داشته است.

منبع:https://www.independentpersian.com/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟