آینده افغانستان به روایت کارنگی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
 اندیشکده کارنگی در یادداشتی نسبت به تحقق وعده‌های طالبان درباره حقوق و آزادی‌های مردم، تردید کرده است.

نویسنده ابتدا شکست اطلاعاتی آمریکا و متحدانش، توافق‌های محلی بین نیروهای امنیتی و رهبران نظامی و سیاسی طالبان، فرار سربازان افغانستانی و مقامات اداری و فرار مخفیانه اشرف‌غنی را دلایل پیروزی سریع طالبان دانسته است. در این یادداشت، سپس به سه مسئله در مورد آینده افغانستان پرداخته شده که در ادامه می‌آید:

1️⃣ آزادی‌های اجتماعی
گرچه سهیل شاهین سخنگوی طالبان از امکان تحصیل و اشتغال زنان با رعایت حجاب گفته ولی در عمل در برخی ولایات از ورود زنان معلم به مدارس جلوگیری شده و از رانندگان تاکسی نیز خواسته شده مسافران زن را سوار نکنند. همچنین نسبت به پخش علنی موسیقی‌های پاپ نیز اعتراض شده است. این علاوه بر جستجوی خانه‌به‌خانه برای یافتن و مجازات مخالفان طالبان است.

2️⃣ امکان مقاومت
اشرف غنی رئیس‌جمهور پیشین، فاقد پایگاه اجتماعی قوی در داخل است. معاونش امرالله صالح در پنجشیر مستقر است و احمد مسعود نیز از امکان مشارکت در دولت فراگیر با طالبان سخن گفته است. هیچ دولت خارجی اعم از چین یا روسیه و حتی ایران مایل به حمایت نظامی از مخالفان طالبان نیست. طالبان در صورت جلب مشروعیت بین‌المللی، ثبات داخلی و اخذ کمک‌های مالی، امکانی برای مقاومت باقی نخواهد گذاشت.

3️⃣ شورای انتقالی
هنوز مشخص نیست گلبدین‌ حکمتیار، حامد کرزای و عبدالله‌ عبدالله که در شورای انتقالی عضویت دارند بر سر چه موضوعاتی با طالبان توافق خواهند کرد. بعید است این توافق به تقسیم عادلانه قدرت بینجامد. احتمالاً در نهایت بر سر حفظ بخشی از ساختار پیشین توافق خواهد شد.

✅ به نظر نمی‌رسد گروه طالبان به تمامی وعده‌هایی که پیش از تصاحب کامل قدرت بیان می‌کنند، جامه عمل بپوشاند. با شرایط کنونی هم‌چنان مذاکره با هدف تعدیل برخی مواضع و اخذ ضمانت‌هایی برای رعایت حقوق اقوام و مذاهب، بهترین راهکار شناخته می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟