اهمیت ثروت دامی در عراق

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
حمایت از ثروت دامی کشور عراق، حمایت از اقتصاد ملی است و سالانه باعث صرفه جویی میلیون ها دلاری می شود که در عملیات واردات مورد نیاز است.

به نوشته وبگاه صندوق بین‌المللی توسعه کشاورزی یا آیفاد، تخمین زده می شود که به دلیل شهرنشینی، رشد اقتصادی و تغییر الگوهای مصرف در کشورهای در حال توسعه، تقاضا برای محصولات دامی در طول بیست سال آینده به بیش از دو برابر افزایش یابد.

دامداری یکی از سریع ترین بخش های کشاورزی در حال رشد در کشورهای در حال توسعه است؛ چنان که حدود 30 درصد از تولید ناخالص داخلی بخش کشاورزی را تشکیل می دهد.

به نوشته وبگاه الصباح، به دلیل اهمیت و ضرورتی که دامداری در زندگی روزمره برای مصرف کنندگان در همه گروه های سنی و طبقات اقتصادی دارد، یکی از مهم ترین منابع برای همه کشورهای جهان است و به علت نیاز بسیار برای مصرف روزانه در وعده های غذایی مختلف که آن را در زندگی روزمره شهروندان به امری لازم تبدیل کرده است، نمی توان از فرآورده های آن گذشت.

به این دلیل همه کشورهای جهان در تلاش هستند تا به دامداری خود توجه کنند و تعداد آنها را افزایش دهند و شرایط و روش های پرورش دام را بهبود بخشند تا به بالاترین درآمد از این ثروت استراتژیک دست یابند.

بنابراین ضروری است که در کشور عراق به این ثروت ارزشمند که دارای اهمیت حیاتی و اقتصادی بالایی است توجه شود.

اهمیت به این ثروت ارزشمند از طریق افزایش تعداد حیوانات که شامل گاو ها و گاومیش ها و گوسفندها و مرغ ها و ماهی ها و شترها می شود، مسئله بسیار مهمی است و دارای ابعاد استراتژیکی است که بر شرایط اقتصادی کشور تاثیر مثبت دارد.

این امر از طریق تامین گوشت قرمز و سفید، علاوه بر شیر و فرآورده های مختلف آن و تخم مرغ و گوشت ماهی ها انجام می شود که غذای روزانه مردم را تشکیل می دهد و در همه وعده های غذایی وجود دارد و این به معنای آن است که توسط میلیون ها مصرف کننده استفاده می شود و نیازمند تامین تعداد و حجم مناسب این میزان مصرف روزانه است.

این امری است که منابع حیوانی در دسترس قادر به تامین آن نیست و دولت را ناچار به واردات از کشورهای دیگر می کند و با هدر دادن مبالغ بسیار زیادی همراه است که به صورت ارز احتیاطی مورد نیاز در عملیات واردات استفاده می شود.

بنابراین لازم است که یک برنامه کامل برای توسعه و توجه به دامداری در عراق اجرا شود و این کار نتایج اقتصادی مفیدی به همراه دارد که بر اقتصاد ملی کشور تاثیر مثبتی خواهد داشت و دولت را از واردات بسیاری از فرآورده های حیوانی مانند گوشت ها و لبنیات و ماهی ها بی نیاز می کند.

این به معنای صرفه جویی در مبالغ بسیاری است که از بودجه کل کشور مصرف می شود و کسری بودجه را به همراه دارد.

می توان با اعطای وام های کم بهره به دامداران و تامین علوفه و واکسن برای حیواناتی که امکان ابتلا به برخی بیماری ها را دارند از دامداران حمایت کرد و همچنین با تسهیل مجوزهای سرمایه گذاری برای کسانی که می خواهند مزارع پرورش ماهی، مرغداری یا مزارع پرورش گاو و گاومیش ایجاد کنند.

همچنین لازم است برای جذب سرمایه گذاری های خارجی در این زمینه و تامین امکانات ضروری مورد نیاز آنها و آنچه که آنها را برای انجام پروژه هایشان یاری می کند، تلاش کرد.

حمایت از ثروت دامی کشور عراق، به طور کل حمایت از اقتصاد ملی است؛ چنان که سالانه باعث صرفه جویی میلیون ها دلاری می شود که در عملیات واردات مورد نیاز است و همچنین حمایت از ثروت دامی و توسعه آن، کشور را قادر می سازد که پس از تامین تقاضای داخلی، مازاد تولید را صادر کند و این به معنای اضافه شدن یک منبع مالی مهم به منابع مالی بودجه کل کشور است.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟