نظام جدید انتخاباتی در عراق چه تأثیری بر تبلیغات و نتایج انتخابات خواهد داشت؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
نظام انتخاباتی جدید عراق موجب تغییرات اساسی در وضعیت احزاب و ائتلاف‌های سیاسی و تبلیغات انتخابات و شمار نامزدها در این کشور می‌شود.

نظام انتخاباتی جدید عراق که برآمده از قانون انتخابات تازه‌ای است که در سال گذشته و پس از تظاهرات عراق تصویب شد، موجب تغییرات اساسی در وضعیت احزاب و ائتلاف‌های سیاسی و تبلیغات انتخابات و شمار نامزدها در این کشور می‌شود.

این نظام همچنین برای رأی دهندگان نیز تغییرات ایجاد کرده و آزادی عمل مطلق آنها در رأی دادن به نامزدها را محدود کرده و همین نیز موجب تحولاتی در تبلیغات انتخاباتی نامزدها شده است.

یک مقام در واحد اطلاع‌رسانی جریان صدر تأکید می‌کند که این جریان در مسئله تبلیغات انتخاباتی از منظم‌ترین و سازمان‌یافته‌ترین تشکیلات سیاسی عراق است و تأخیر در آغاز تبلیغات تأثیری بر جریان صدر نخواهد نهاد.

او می‌افزاید که این جریان از سیستم مکان‌یاب (GPS) استفاده کرده تا رأی‌دهنده متوجه شود که در کدام دایره به کدام نامزد رأی بدهد و به این ترتیب مشکل بی اطلاعی مردم از جزئیات قانون جدید برطرف شود.

کارشناسان تأکید می‌کنند که نظام دایره‌های متعدد انتخابات تأثیر شدیدی بر روند اجرای انتخابات و نتایج آن و ترکیب پارلمان آینده و کسانی که بدان راه پیدا می‌کنند خواهد داشت.

برخلاف نظام انتخابات سابق که 4 انتخابات پارلمانی میان سال‌های 2006-2018 براساس آن برگزار شد، در نظام جدید کشور به 83 دایره انتخاباتی براساس نسب جمعیتی‌اش تقسیم شده است. ازجمله بغداد که پرجمعیت‌ترین استان عراق است و بیش از 21 درصد جمعیت عراق را در خود جای داده به 17 دایره تقسیم شده است.

«قاسم محمد جبار»، کارشناس امور انتخابات، تأکید می‌کند که نظام انتخاباتی جدید موجب تغییر گسترده‌ای در بخت نامزدها و نحوه تبلیغات شده است.

به گفته وی از تغییرات مهم در این نظام آن است که رقابت نامزدها نه در سطح استانی که در سطح دایره‌های انتخاباتی است، با این توضیح که در نظام سابق، رأی‌دهنده می‌توانست به هر نامزدی در استان که بخواهد رأی دهد، اما در نظام حاضر فقط به نامزدهایی که در دایره انتخاباتی خودش هستند رأی می‌دهد.

جبار می‌افزاید که در این صورت نامزدها در بیشترین حالت 15 تا 20 هزار رأی خواهند آورد. اگر این عدد را با تعداد رأی نوری المالکی در انتخابات 2014 که 700 هزار رأی آورده بود مقایسه کنیم تفاوت آشکار می‌شود.

به نظر جبار، علت اینکه اکثر سران سیاسی که معمولا در انتخابات نامزد می‌شدند این بار از نامزد شدن خودداری کرده‌اند همین است چون در دایره‌های انتخابات کوچک با تعداد کمتری از نامزدها رقابت می‌کنند و پیروز شدنشان اصلا تضمینی ندارد.

در انتخابات امسال، هیچ یک از نخست‌وزیران سابق عراق که همگی سران تشکل‌های سیاسی مهمی هستند نامزد نشده‌اند.

این کارشناس مسائل انتخاباتی می‌افزاید که از دیگر موضوعاتی که کار را بر نامزدها سخت کرده، به خصوص در مناطق غیر شهری که تحت نفوذ عشایرند، آن است که گاه رأی‌های یک عشیره بین چند دایره انتخاباتی تقسیم شده و این وضعیت باعث شده که یک نامزد از وجود رأی یک عشیره برای خود مطمئن نباشد.

از دیگر تغییرات مهم در نظام جدید انتخابات آن است که نامزدها تبلیغاتشان را در دایره‌های انتخاباتی‌شان محدود کرده‌اند و دیگر پوسترهای تبلیغاتی نامزدهای مطرح در سرتاسر استان دیده نمی‌شود.

این وضعیت باعث شده که شمار کل نامزدهای انتخاباتی امسال کم‌تر از دوره‌های قبل باشد، چون ائتلاف‌ها از بیم پراکندگی آرا در هر دایره انتخاباتی 2-3 نامزد بیشتر نداده‌اند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟