سفر قریب الوقوع هیات لبنانی به دمشق و امّان برای رایزنی درباره انتقال گاز مصر

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
روزنامه الدیار به نقل از منابع بلندپایه سوری و لبنانی نوشت که سفر هیات عالی‌رتبه لبنانی به دمشق برای فعال‌سازی توافق انتقال گاز مصر طی روزهای آتی انجام می‌شود.

به گزارش روزنامه الدیار، مقامات عالی‌رتبه لبنانی و سوری تاکید کرده‌اند که سفر چهارجانبه در حال مقدمه‌چینی است و سرلشکر عباس ابراهیم، مدیرکل دستگاه امنیتی لبنان از چند روز پیش به شکلی پررنگ با هماهنگی «علی عبدالکریم علی»، سفیر سوریه و «نصری خوری»، دبیرکل شورای عالی لبنان و سوریه در حال گفت‌وگو با مقامات سوری است تا درباره زمان سفر که طی چند روز آتی است، توافق شود.

در این گزارش آمده است، منابع آگاه تاکید کرده‌اند که پس از نشست لبنان و سوریه در دمشق، دیداری چهارجانبه میان لبنان، سوریه، مصر و اردن با حضور وزرای انرژی چهار کشور در امّان برگزار خواهد شد که «ریمون غجر»، وزیر انرژی لبنان نمایندگی این کشور در این نشست را برعهده خواهد داشت تا بر سر جزئیات و سازوکار انتقال گاز مصر به لبنان از طریق سوریه توافق شود و طی 4 هفته آتی این توافق وارد فاز اجرایی شود.

الدیار به نقل از یک مسئول سوری نوشت: دمشق در این باره موضعی مثبت دارد و اگر کمبود فرآورده‌های نفتی و محاصره ظالمانه این کشور نبود، احتیاجات برق این کشور را تامین می کرد.

وی گفت: طرف سوری نشست‌هایی با طرف اردنی داشته است و روند امور به خوبی پیش می‌رود همچنین هماهنگی‌هایی با طرف مصری درخصوص انتقال گاز به عمل آمده است.

این مسئول سوری درباره قانون قصیر و اجازه امریکا به لبنان برای انتقال گاز مصر از طریق سوریه و اردن گفت: سوریه مخالف هر گونه تحریم یا محاصره‌ای است لذا ما خواهان برچیده شدن این محاصره بدون هیچ قید و شرطی هستیم همچین ما مخالف مذاکره با امریکا یا هر کشور دیگری درباره پرونده تحریم‌ها هستیم.

«دوروتی شیا»، سفیر امریکا در بیروت، پبشتر در تماس تلفنی با رئیس جمهوری لبنان تأکید کرد که دولت امریکا تصمیم گرفته که به لبنان در کشیدن خط برق از اردن با عبور از خاک سوریه کمک کند تا بدین ترتیب بتواند از مصر گاز وارد کند.

همزمان اردن نیز در تماس‌هایی با امریکا در صدد دریافت معافیت از تحریم‌های سوریه برای کشیدن این خط شده بود.

خط لوله گاز عربی از مصر به اردن و از آنجا به سوریه و از حمص دیر عمار در شمال لبنان کشیده شده است. لبنان در سال 2008 از این خط لوله استفاده کرده است.

کاهش عرضه سوخت، باعث خاموشی‌های گسترده و ایجاد صف‌های طولانی در لبنان شده است. بحران اما تنها به سوخت محدود نبوده و حتی نان هم در این کشور به سختی پیدا می‌شود. بسیاری از نانوایی‌ها مجبور شده‌اند کار خود را تعطیل کنند و بسیاری از بیمارستان‌ها هم با مشکل جدی رو به رو هستند. معترضان هم از بی‌تحرکی مسئولان خود خشمگین شده و بسیاری جاده‌های سراسر کشور را مسدود کرده‌اند.

ادامه این وضعیت نابسامان در لبنان شعله‌ور شدن هرچه بیشتر خشم و اعتراضات عمومی در این کشور را سبب شده است. با این حال با وجود تمام اعتراضات، هنوز تغییری در وضعیت این کشور پدید نیامده و بحران‌های در هم تنیده اقتصادی و اجتماعی، لبنان را در بر گرفته است.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟