جلای وطن فعالان اجتماعی عراق در نتیجه تهدیدات و فشارهای گروه‌های مسلح

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
علیرغم تعهدات دولت جدید عراق در حمایت از معترضان و متوقف‌سازی فشارها بر فعالان اجتماعی، آمارها از افزایش مهاجرت این افراد به شهرهای اقلیم کردستان و کشورهای ترکیه و لبنان حکایت دارد.

علیرغم وعده‌ها و تعهدات «مصطفی الکاظمی» بعد از تصدی نخست‌‍وزیری عراق در حمایت از معترضان و متوقف‌سازی تعرضات و فشارها بر فعالان اجتماعی، اما آمارها از افزایش مهاجرت این افراد به شهرهای اقلیم کردستان که از امنیت نسبتا بهتری در مقایسه با بقیه مناطق عراق برخوردار است، حکایت دارد همچنین فعالان اجتماعی به کشورهایی نظیر ترکیه و لبنان که از لحاظ کسب ویزا دارای پیچیدگی زیادی نیست، مهاجرت کرده اند.

این موج مهاجرت و جلای وطن پس از آن شدت گرفته است که فعالان اجتماعی سلسله تهدیدهایی از سوی برخی گروه‌های مسلح دریافت کرده‌اند که در آن متهم به همکاری با اسرائیل شده‌اند یا به عنوان «فرزندان سفارتخانه‌های امریکا و بریتانیا» توصیف شده اند افزون بر این، نیروهای امنیتی عراق شماری از فعالان اجتماعی در جنوب این کشور به ویژه در ذی‌قار، واسط، میسان، بابل و بصره را بازداشت کرده اند.

در همین رابطه، عملیات ترور این فعالان در عراق تاکنون متوقف نشده است و بغداد هفته گذشته شاهد ترور دو تن از اعضای کمیته هماهنگی تظاهرات به نام‌های «اکرم عذاب» و «مصطفی الجابری» بود که توسط افراد مسلح در محله الطالبیه در شرق بغداد بود

آمار فعالان اجتماعی که در چند ماه اخیر عراق را به مقصد ترکیه، لبنان، اردن و یا شهرها اقلیم کردستان ترک کرده‌اند به بیش از 200 فعال اجتماعی، معترض، وبلاگ‌نویس و روزنامه‌نگار حامی تظاهرات برآورد می شود.

در همین ارتباط، «زاید العصاد»، فعال اجتماعی برجسته الناصریه عراق نوشت: امروز خانه و کاشانه خود را به همراه خانواده‌ام به دلیل تهدیدات طرفداران جریان صدر به قتلم ترک می کنم، طی چند روز گذشته فقط 5 تهدید از شمارهای ثبت نشده دریافت کردم، اینها به جز تحریک‌های علنیِ صفحات وبلاگ‌نویسان و صفحه‌های منتسب به صدری‌هاست.

«ضیاء الفتلاوی»، فعال اجتماعی میدان البحریه استان بصره که اخیرا در استانبول ترکیه رحل اقامت افکنده است در سخنانی اظهار داشت: عراق به روزهای صدام الحسین بازگشته است و هیچ مجالی برای فعالیت سیاسی مخالف وجود ندارد و سرنوشت کسانی که وارد این وادی می‌شوند یا مرگ است یا اتهام خیانت.

وی در گفت‌وگو با العربی الجدید تصریح کرد: پس از آنکه افراد مسلح به خانه‌ام حمله کردند و مادر و دو خواهرم را مورد ضرب و شتم قرار دادند، عراق را با پول حاصل از فروش زیورآلات مادر و خواهرم ترک کردم تا شاهد سرنوشت مشابه دیگر هم‌سنگرانن نباشم.

از سوی دیگر، فعال اجتماعی که به شهر اربیل رفته، در گفت‌وگو با العربی الجدید اظهار داشت: اغلب تظاهرات‌کنندگانی به منازل‌شان بازگشتند و فقط ما آواره شدیم.

وی افزود: اکنون در آپارتمانی با یک اتاق ساکن هستم و نمی دانم این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت، نوشتن مطلب را متوقف کرده و حسابم در توئیتر و فیسبوک را بستم به این امید که یا فراموش شوم و یا از دایره توجه‌شان بیرون بیایم بلکه به بتوانم به بغداد بازگردم چرا که در صورت عدم بازگشت، شغلم در اداره آموزش و پرورش الرصافه را از دست خواهم داد و مرخصیم که به بهانه درمان گرفته بودم، در آستانه پایان یافتن است.

«علی المکدام»، فعال اجتماعی عراق که ناچار به ترک بغداد و رفتن به اقلیم کردستان و از آنجا به ترکیه شده است، اظهار داشت: از زمان آغاز اعتراضات در عراق، روزنامه‌نگاران مستقل، فعالان و مدافعان حقوق بشر نقش فعالی در ارائه اطلاعات به سازمان‌های بین‌المللی و داخلی ایفا کردند اما به دلیل این اقدامات، ما در معرض انواع سرکوب‌ها از شلیک گلوله جنگی و گاز اشک‌آور تا تهدید خانواده‌هایم و ربایش و غیره قرار گرفتیم؛ امری که بسیاری را ناچار به خروج ناخواسته از عراق به سمت آینده‌ای نامعلوم کرد.

المکدام گفت: مهاجرت اجباری از لحاظ روانی و اقتصادی تاثیرات مخربی بر فعالان اجتماعی نهاده است و این افراد از 7 ماه پیش بدون هیچ آینده روشنی از اندوخته‌های خود هزینه می کنند.

اما درخصوص موضع مقامات عراقی، افسری عالی‌رتبه در وزارت کشور عراق به العربی الجدید گفت: مقامات دولت در صدد بازداشت هیچ یک از تظاهرات‌کنندگان چه در داخل یا خارج از کشور نیستند و هیچ فهرستی هم در این باره تهیه نشده است، برخی افراد در زمان دولت عبدالمهدی تحت تعقیب بودند اما دولت مصطفی الکاظمی پیشتر دستور لغو این احکام را صادر کرد.

وی اظهار داشت: برخی گروه‌های مسلح به دلیل اقدامات تظاهرات‌کنندگان متضرر شده‌اند و از این رو این گروه‌ها در پی انتقام از معترضان و فعالان اجتماعی برآمده اند اما تلاش داریم مانع از بروز اتفاقی شویم همچنین فهرست افراد تحت تعقیب رد فرودگاه‌ها و گذرگاه‌های مرزی خالی از نام تظاهرات‌کنندگان است.

در تظاهراتی که در اکتبر سال 2019 میلادی در عراق در اعتراض به وضعیت نابسامان خدمات‌رسانی، بیکاری شدید و فساد افسارگسیخته شکل گرفت، در نتیجه تیراندازی گروه‌های مسلح 700 معترض جان باخته و بیش از 27 هزار تن زخمی شدند که تاکنون عاملان این تیراندازی‌ها بازداشت و محاکمه نشده‌اند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟