تلفات شدید انسانی ناشی از اشغال آمریکا در افغانستان

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
تلفات شدید انسانی ناشی از اشغال آمریکا در افغانستان
اشغال بیست ساله افغانستان توسط آمریکا هزینه سنگینی بر مردم افغانستان و جهان تحمیل کرده است. ده ها هزار نفر از مردم عادی و نظامیان افغانستان کشته شده و میلیون ها نفر افغانی آواره و افغانستان تخریب و اقتصادش نابود شده است.
دانشگاه Brown آمریکا گزارشی پژوهشی با عنوان ” هزینه جنگ Costs of War” منتشر کرد. در این گزارش آمده است که مردم عادی افغانستان در میان تیراندازی های متقابل طرفین درگیر قرار گرفته و در اثر انفجار بمب های دست ساز، ترور و بمباران کشته شدند.
در عملیات برونمرزی در افغانستان و پاکستان بیش از 71 هزار نفر مردم عادی و جمعا 241 هزار نفر کشته شدند.

 جورج بوش رئیس جمهور آمریکا بعد از حملات به برج دو قلوی نیویورک در 11 سپتامبر 2001 میلادی در دهم اکتبر 2001 میلادی در راستای مبارزه با تروریسم بین المللی به افغانستان حمله و این کشور را اشغال کرد. آمریکا ماده پنجم ناتو را که بر اصل”همکاری دفاعی جمعی” متکی است، برای اولین بار علیه افغانستان در راستای اشغال این کشور بکار گرفت. آمریکا و ناتو “آیین نامه اصول عملیات هوایی” را تعدیل کرده و با بمباران و انجام حملات هوایی بر تعداد کشتار دسته جمعی مردم غیر نظامی فغانستان افزود.
در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، نیروهای ائتلاف بین المللی و ناتو به برهبری آمریکا حملات هوایی را افزایش دادند و در نتیجه تعداد مردم عادی که کشته شدند، 330 درصد افزایش یافت. در سه سال اول جنگ افغانستان 50 هزار نفر و در سال های بعد ده ها هزار نفر از مردم افغانستان به اتهام تروریست بودن بازداشت شدند. آمریکا در عملیات نظامی افغانستان بیش از دو تریلیون دلار هزینه کرد. دولت آمریکا برای تامین هزینه های جنگی در افغانستان و عراق استقراض انجام داد و باید تا سال 2050 میلادی بهره 6.5 تریلیون دلار را باز پرداخت کند.
آمریکا از سال 2002 میلادی تا کنون برای بازسازی افغانستان بیش از 145 میلیارد دلار بودجه اختصاص داده است. آمریکا برای آموزش و تجهیز ارتش 350 هزار نفری افغانستان 83 میلیارد دلار بودجه اختصاص داد.
بنابه گزارش دیوان محاسبات آمریکا در سال 2017 میلادی آمریکا بین سالهای 2003 میلادی تا 2016 میلادی به نیروهای نظامی و امنیتی افغانستان 76 هزار خودرو نظامی و زرهی، 600 هزار سلاح و مهمات مختلف، 163 هزار دستگاه تجهیزات مخابراتی و 208 فروند هواپیما و هلیکوپتر تحویل داد. انگلیس و آلمان فدرال که بعد از آمریکا نیروی نظامی زیادی به افغانستان اعزام کرده بودند، انگلیس 30 میلیارد دلار و آلمان 19 میلیارد دلار بودجه نظامی به افغانستان اختصاص دادند.
آمریکا علیرغم اینکه اکثر نیروهای نظامی رزمی خود را از افغانستان خارج کرده اند، برای نیروهای نظامی خود در افغانستان تا سال 2024 میلادی هرسال 4چهار میلیارد دلار بودجه اختصاص داده است. ناتو تا کنون 72 میلیارد دلار تجهیزات و کالاهای مختلف ارسال کرده است. آمریکا تا کنون 300 هزار نیروی نظامی افغانی را آموزش داده است.
آمریکا از اکتبر 2001 میلادی تا کنون به صورت دوره ای 800 هزار نیروی نظامی را افغانستان اعزام کرده است.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که نیروهای نظامی آمریکا 31 اوت از افغانستان خارج خواهد شد و پنتاگون در 19 اوت 2021میلادی اعلام کرد که تعداد نیروی نظامی آمریکا در کابل 5200 نفر هستند.
آمریکا از اکتبر 2001 میلادی تا کنون به صورت دوره ای 800 هزار نیروی نظامی را افغانستان اعزام کرده است. تعداد نیروهای نظامی آمریکا درسال 2009 میلادی 50 هزار نفر و در سال 2010 میلادی صد هزار نفر رسید. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در سال 2011 میلادی برنامه خروج نیروهای نظامی آمریکا را از افغانستان اعلام کرد و اوباما همچنین تاکید کرد که تا سال 2014 میلادی مسئولیت امور امنیتی به نیروهای افغانستان واگذار خواهد شد. در سال 2013 میلادی تعداد نیروهای نظامی آمریکا به 50 هزار نفر رسید. باراک اوباما در سال 2014 میلادی اعلام کرد که تا سال 2016 میلادی همه نیروهای نظامی را از افغانستان خارج خواهند کرد. اما در سال 2015 میلادی گفته شد که وضعیت افغانستان در آستانه خروج نیروهای نظامی آمریکا بسیار شکننده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا در فوریه 2020 میلادی قرارداد عقب نشینی نیروهای نظامی آمریکا تا اول ماه مه 2021 میلادی با طالبان را امضاء کرد. جوبایدن تاریخ عقب نشینی را به 31 اوت 2021 میلادی موکول کرد.
پناهجویان افغانستان، دومین جمعیت آوارگان در جهان هستند. در جنگ و اشغال افغانستان 2352 سرباز آمریکایی کشته و بیش از 20 هزار نظامی آمریکایی مجروح شدند.

 

بنا به گزارش واشنگتن پست از سال 2001 میلادی تا کنون 66 هزار نیروی نظامی و پلیس افغان، 1144 نیروی نظامی ناتو و سایر کشورها ، 51191 نفر طالبان ، 444 پرسنل کمک رسانی انسانی و بیش از 70 روزنامه نگار و خبرنگار کشته شدند. کشورهای ناتو و سایر کشورهای شرکت کننده در عملیات اشغال افغانستان 51 کشور بودند.
بنا به گزارش کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد تعداد افغانی های فراری از کشور بیش از دو میلیون 500 هزار نفراست. بیش از 90 درصد افغانی های پناهنده و آواره در ایران و پاکستان اقامت می کنند. تعداد افغانی هایی که به علت خشونت و ناامنی از اول سال 2021 میلادی آواره شده اند، بیش از 270 هزار نفراست. تعداد آوارگان افغانی در داخل کشور افغانستان بیش از سه میلیون 500 هزار نفر است.
بنا به گزارش صندوق کمک به کودکان سازمان ملل متحد UNICEF، سه میلیون 700 هزار کودک افغانی از حق تحصیل محروم شده اند و 60 درصد کودکان که از حق تحصیل محروم شده اند، دختر هستند
حاکمیت و سلطه طالبان بر افغانستان بعد از امضا توافق نامه صلح آمریکا و طالبان در ماه فوریه 2020 میلادی و عقب نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان آغاز شد. طالبان متعهد شدند که از حمله به نیروهای خارجی و به ویژه آمریکایی خووداری کنند. اما در توافق نامه دوحه، لزوم خودداری طالبان از حمله به نیروهای نظامی و پلیس افغانستان درج نشد.
طالبان در دوحه هم با حکومت اشرف غنی در کابل به مذاکرات صلح ادامه داد و همزمان از ماه ژوئن به حملات مسلحانه شدید ادامه داده و تعداد زیادی از شهرهای کوچک و قصبات و در نهایت مراکز استان ها و شهرهای بزرگ را تصرف کرد. طالبان کابل پایتخت افغانستان را محاصره کرد و بعد از فرار اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بدون درگیری وارد کابل شد و حاکمیت مرکزی را بدست گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟