ترکیه تنها کشوری است که آمریکا می تواند در خاورمیانه همکاری کند

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
ترکیه تنها کشوری است که آمریکا می تواند در خاورمیانه همکاری کند
خلوصی آکار ارتشبد باز نشسته وزیر دفاع ترکیه در مصاحبه با سدات ارگین نویسنده روزنامه حریت گفت: اگر آمریکا می خواهد که در خاورمیانه به حضور خود ادامه دهد، باید با ترکیه همکاری کند. ترکیه همه تعهدات خود را دربرابر آمریکا و ناتو بجا آورده است.


خلوصی آکار همچنین از دیدگاه نظامی فاجعه افغانستان را بررسی و ارزیابی کرد.
سدات ارگین: آمریکا در بیست سال اخیر هزاران میلیارد دلار برای ایجاد زیرساخت های سیاسی، اجتماعی و نظامی افغانستان هزینه کرد. آمریکا برای تشکیل ارتش افغانستان از صفر، هزینه سنگینی اختصاص داد ، اما ارتش 350 هزار نفری افغانستان ساخت آمریکا در مقابل طالبان در کوتاه ترین مدت فروپاشید و همه تحلیل های سازمان های اطلاعاتی آمریکا درباره مقاومت ارتش افغانستان در مقابل طالبان نقش بر آب شد. چرا ارتش افغانستان سریعا متلاشی شد و چه درسی باید از فروپاشی ارتش افغانستان آموخت؟
خلوصی آکار وزیر داع ترکیه به سئوالات فوق الذکر درباره افغانستان گفت: ارتش یک کشور ابتدا امر باید عزم و اراده مستحکم به صورت نیروهای متحد و همگرا برای مقاومت در برابر تهاجمات داشته باشد. یکی از آموزه های اصلی که در مدارس جنگ درجه داران و افسران ترکیه تدریس می شود، عزم و اراده و انگیزه مبارزه با تهاجمات است. اگر انگیزه و اراده نیروی نظامی تقویت و آموزش داده شود، نتایج حاصله موفقیت آمیز خواهد بود. انسان ها حتی اگر توپ و تانک و مهمات نداشته باشند و اما عزم و اراده ملت برای مبارزه با دشمنان وجود داشته باشد، پیروزیشان حتمی است. آتاترک در جنگ آزادیبخش ملی نگفت که شرایط بسیار سنگین است و دشمنان بسیار قدرتمند تر از ما هستند و با عزم و اراده مبارزه را آغاز کرد و پیروز شد. اگر یک ارتش با پیشرفته ترین سلاح ها و تجهیزات نظامی و مهمات نامحدود مجهز شود، اما هدف، انگیزه و عزم و اراده نبرد را در اختیار نداشته باشد، شکست می خورد و متلاشی می شود.
سئوال : آیا از فروپاشی سریع ارتش افغانستان تعجب نکردید؟
خلوصی آکار-نباید از واژه تعجب استفاده کرد. اما انتظار نداشتیم که طالبان در کوتاهترین مدت پیشروی کند و کابل و همه مناطق افغانستان را تحت تسلط خود قرار دهد. جنگ افغانستان درسال 2002 میلادی با مشارکت 30 کشور به رهبری آمریکا آغاز شد. اما نیروی نظامی ترکیه در نبردهای نظامی در افغانستان شرکت نکرد. نیروهای نظامی کشورهای دیگر به مدت 19 سال به طور مستقیم در جنگ ها شرکت کردندو نتیجه ای بدست نیاورده و افغانستان را ترک کردند. نیروهای ائتلافی که در جنگ با طالبان دچار محاسبات اشتباه و خطاهای فاحش شده بودند، نباید انتظار داشت که در سازماندهی و آموزش نیروهای ارتش افغانستان موفق شوند.( ترکیه نیز اسران و درجه داران زن و مرد افغانستان را آموزش داده بود). در این نقطه دوگانگی و پارادوکس وجود دارد، نه تنها آمریکا بلکه نیروهای ائتلافی نیز در انجام خطاها سهم دارند و مسئولیت آموزش نیروهای ارتش افغانستان را بر عهده داشتند. نیروهای آموزش دیده ارتش افغانستان اعتقاداتی و سابقه ذهنی و انتظاراتی داشتند. آموزش دهندگان تا چه حدی آنها را تحت تاثیر خود قراردادند؟ آیا آنها به توصیه ها و سخنان آموزش دهندگان گوش می کردند، آیا سخنان مربیان نظامی را پذیرفته و آویزه گوش کرده بودند؟ در نهایت طالبان هنگامی که مشاهده کرد که ارتش افغانستان در حال فروپاشی است، تاکتیک عفو را بکار گرفت و تعدادی از افسران و سربازان را بازداشت و خلع سلاح کرده و کارت هویت آنها را گرفته و کارت هویتی جدید برای آنها صادر و آزاد کرد. در نتیجه نیروهای ارتش افغانستان مطمئن شدند که کشته و زندانی نخواهند شد، تسلیم شدند و ارتش افغانستان فروپاشید. رسانه های غربی نیز طالبان را بسیار خشن و خونریز معرفی و با هراس افکنی طالبان را قدرت برتر و حاکم اجتناب ناپذیر وانمود کرده و انگیزه مقاومت ارتش افغانستان را در هم شکستند. برخی از افراد ارتش افغانستان نیز از لحاظ فکری و اعتقادات مشابه طالبان بودند و تفکیک فکری و اعتقادی آنها از طالبان وجود ندارد.
سئوال: خطا های آمریکا و نیروهای ائتلافی متحد آمریکا در افغانستان چه بود؟
برج های دوقلو نیویورک های در 11 سپتامبر 2001 میلادی مورد حمله القاعده تحت حمایت طالبان قرار گرفت. آمریکا بعد از حمله به ساختمان های تجاری نیویورک، نیروهای ائتلاف بین المللی و کشورهای ناتو را بکار گرفته به افغانستان حمله کرد. آمریکا بعد از بیست سال جنگ، با طالبان قرارداد صلح امضاء کرده و شکست را پذیرفت. همه کارشناسان امور راهبردی و استراتژیست و رهبران اجتماعی و رسانه های غربی برای یافتن پاسخ به سئوال” چرا آمریکا در افغانستان شکست خورد؟” چه نوع عملکردی به اشتباه پیش رفت – What went wrong؟
خلوصی آکار در پاسخ به این سئوال گفت:


1-مردم افغانستان از نیروهای نظامی خارجی خوششان نمی آید. یکی از دلایل این است که نیروهای نظامی در یک کشور خارجی با نیروهای نامنظم به دشواری می توانند مبارزه کنند. نیروهای نامنظم نیروهای خارجی را شناسائی و مشاهده می کنند، اما نیروهای خارجی نیروهای نامنظم را در میدان جنگ نمی بینند. اگر شرایط جغرافیایی، بافت اجتماعی و حمایت مردمی از نیروهای نامنظم وجود داشته باشد، نیروی نظامی دچار مشکلات شدیدی می شوند. بافت فرهنگی مردم نیز در دیدگاه مردم در برابر نیروی نظامی خارجی نقش مهمی دارد. مثلا در افغانستان استفاده نیروهای نظامی خارجی از عینک آفتابی مشکل زا بود. زیرا مردم نسبت به عینک آفتابی دید منفی پیدا کردند. اما موقعیت و اعتبار نیروهای نظامی ترک در افغانستان بسیار متفاوت با سایر نیروهای نظامی خارجی مستقردر افغانستان بود. مردم افغانستان با مشاهده آرم و پرچم ترک بر روی بازوی افراد نیروهای مسلح ترک، با احترام به آنها نگاه و رفتار می کردند. بدین سبب نیروهای نظامی سایر کشورها نیز در لباس نظامی خود از پرچم ترک استفاده می کردند. بعد از مدتی نیروهای نظامی هریک از کشورها پرچم خود را بر روی لباس نظامی خود دوختند.
2-اشتباه دیگر نیروهای نظامی آمریکا و ائتلافی، تکیه گسترده بر قدرت نیروی هوائی در عملیات جنگ با طالبان بود. حملات هوائی بسیار مخرب بود. در عملیات مبارزه با تروریسم، نیروی هوایی نقش مهمی دارد. اما باید نیروی زمینی نیز باید بکار گرفته شود. آمریکا و نیروهای ائتلافی به رهبری آمریکا همان خطاهای فاحش را در عملیات عراق و رقه سوریه نیز مرتکب شدند. بمباران شدید اهداف زمینی خسارت سنگینی وارد می کند و مردم غیر نظامی نیز تحت تاثیر مخرب و منفی عملیات هوایی ( کشتار و مجروح شدن) قرار می گیرند. در نتیجه مردم محلی علیه نیروهای خارجی که بمباران انجام می دهند، احساس خصمانه بسیار نیرومندی پیدا می کنند. عملیات هوایی باید با عملیات زمینی پشتیبانی شود. چنانکه ارتش ترکیه هم در عراق و هم در عفرین سوریه نیروی هوایی و زمینی را به صورت ترکیبی بکار گرفته است و بدان ادامه می دهد. مثلا در عفرین سوریه چهار ساختمان که مقر پ ک ک بود شناسائی کردیم. در طبقه سوم ساختمان، مرکز به اصطلاح فرماندهی پ ک ک قرار داشت. اما در طبقه چهارم یک خانواده 12 نفری ساکن بودند. پ ک ک از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می کرد. بدین سبب از بمباران هوایی ساختمان ها خودداری کردیم و نیروهای عملیات مخصوص نیروی زمینی عملیات را انجام داده و اعضا پ ک ک را نابود کردند.
درسی که ناتو خواهد آموخت
آمریکا بدون مشورت با کشورهای متحد ناتو از افغانستان خارج شد
اخبار خروج آمریکا از افغانستان با تاخیر به ما اطلاع داده شد. قرارداد صلح طالبان و ترامپ درباره خروج از افغانستان در فوریه 2020 میلادی و تصمیم خروج آمریکا در ماه آوریل 2021 میلادی توسط جو بایدن و سپس موکول کردن تاریخ خروج به 31روز ماه اوت، به کشورهای عضو ناتو و ترکیه با تاخیر اعلام شد. درباره سرنوشت آینده افغانستان نیز کشورهای ناتو تبادل نظر همه جانبه گسترده نداشتند. آمریکا به هشدارهای ناتو نیز توجه و گوش نکرد. کشورهای اروپایی متحد ناتو در مذاکرات متعدد تاکید می کردند که خروج زود هنگام آمریکا از افغانستان نتایج سیاسی و نظامی مخربی دربر خواهد داشت. ترکیه نیز مخالف خروج زودهنگام آمریکا از افغانستان بود. ترکیه در سطح وزیردفاع، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه به همتایان آمریکا گوشزد کرده بود که آمریکا نباید در شرایط حاضر از افغانستان خارج شود. در نشست روسای ستادکل های ارتش های کشورهای عضو ناتو نیز از آمریکا در خواست کردند که از افغانستان خارج نشود. اما آمریکا اعلام کرد که از افغانستان خارج خواهد شد و ناتو نیزبه ناچار از آمریکا پیروی کرده و ازافغانستان عقب نشینی کرد. زیرا ناتو نمی توانست بدون پشتیبانی آمریکا به استقرار نیروهای نظامی خود در افغانستان ادامه دهد.
نباید بدون دستیابی به اهداف تعیین شده از افغانستان عقب نشینی می کردند
آمریکا وناتو نباید از لحاظ راهبرد نظامی و سیاسی نیز بدون ایجاد و تامین شرایط لازم، از افغانستان خارج می شدند. زیرا ناتو در بیست سال اخیر بودجه سنگین و فعالیتهای نظامی و آموزشی و غیره را در افغانستان صرف کرد و بدون کسب نتیجه لازم و کافی نباید از افغانستان خارج می شد.


ناتو بدون دستیابی به اهداف خود در افغانستان از این کشور خارج شد و درنتیجه اعتبار و پرستیژ ناتو نیز متزلزل گردید. هنگامیکه اتحاد جماهیر شوروی وارد افغانستان و سپس خارج شد، گفتند که شوروی شکست خورد و طالبان به پیروزی دست یافت. اکنون نیز گفته می شود که آمریکا و ناتو شکست خوردند و طالبان پیروز شده است. این رویداد، تاثیر منفی فکری و عملی بر همکاری و همبستگی میان کشورهای ناتو گذاشته است. در تحلیل نهایی می توان گفت که قدرت بسیار بزرگی مانند ناتو در مقابل فشار طالبان ناچار شد که از افغانستان خارج شود.
سئوال: ناتو و دنیای غرب از حادثه افغانستان چه درسی را خواهند آموخت؟
خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه : باید کشورهای ناتو بیش از پیش همکاری و همبستگی موثر و نزدیکی را برقرار کرده و تقویت کنند. اگر تصمیمات دسته جمعی و مشارکتی اتخاذ نشود، مانند رویداد افغانستان نتایج غیر منتظره ای منفی بوجود می آید. آمریکا باید با کشورهای متحد خود تبادل نظر و هماهنگی گسترده ای را انجام دهد و در آنصورت نتایج مثبت و سازنده ای پدید خواهد آمد. اگر تنها به نیروی هوایی تکیه نشود و در صحنه نبرد نیروی زمینی نیز همکاری انجام گیرد، نتایج مناسبی بدست می آید.
خلوصی آکار درباره مدیریت فرودگاه بین المللی کابل گفت: اگر مسائل امنیتی تامین و تضمین شود، ترکیه مدیریت فرودگاه کابل را بر عهده خواهد گرفت. ترکیه قبل از خروج آمریکا از افغانستان، درباره برعهده گرفتن ماموریت تامین امنیت و مدیریت امور اداری و فنی فرودگاه کابل آمادگی خود را اعلام کرد. من(آکار) با لوید آستین وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه با رئیس ستاد کل ارتش آمریکا نیزدرباره فرودگاه کابل تبادل نظر کردیم. هیئت های نظامی و امنیتی ترکیه و آمریکا نیز مذاکراتی انجام دادند. در متن توافقنامه ترکیه و آمریکا درج شده بود که نیروهای آمریکایی به صورت منظم و در طی مدت طولانی تری از افغانستان خارج خواهند شد.
خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه افزود؛ دیدگاه ترکیه درباره افغانستان این است: نیروهای نظامی و امنیتی ترکیه به مدت 20 سال در افغانستان حضور دارد و در عملیات جنگی شرکت نکرده است و شرکت های ترکیه در بخش عمرانی و زیرساختها فعالیت کرده اند و نیروهای نظامی ترکیه درمدیریت فرودگاه کابل به روند مسائل انسانی، اداری و فنی خدمت و کمک کرده اند. تا موقعیکه مردم افغانستان مایل باشند نیروهای نظامی ترکیه در افغانستان باقی خواهند آمد.” در متن توافق نامه ترکیه و آمریکا آمده بود: اگر آمریکا مسائل امنیتی تامین و تضمین کند و پشتیبانی مالی و بودجه نیروهای نظامی و فنی ترکیه تامین شود، ترکیه مدیریت فرودگاه کابل را بر عهده خواهد گرفت. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور اکنون نیز اعلام کرده است که آماده مشارکت در مدیریت فرودگاه کابل و انتقال تجارب علمی و فنی است و درباره فرودگاه کابل با قطر نیز در حال مذاکره هستیم. اگر حکومت افغانستان(طالبان) امنیت پرسنل ترکیه در رودگاه کابل را تامین و تضمین کند، آماده خدمت در فرودگاه کابل هستیم.
تعطیلی فرودگاه کابل مشکلات را به صورت تصاعدی افزایش می دهد
ترکیه هوس ماجراجوئی ندارد، چنانکه بنا به دستور رئیس جمهورترکیه، نیروهای نظامی ترکیه در کوتاهترین مدت از افغانستان خارج شدند. ادامه فعالیت فرودگاه کابل اهمیت حیاتی دارد. در صورت تعطیلی فرودگاه کابل، حکومت و مردم افغانستان منزوی خواهند شد و کمک های انسانی و بهداشتی ، همکاری دیپلماتیک و تجاری بسیار دشوار و یا امکان ناپذیر خواهد بود. مردم افغانستان دچارآسیب و تنگنای شدیدی خواهند شد. اما اگر فرودگاه کابل به فعالیت خود ادامه دهد، به همگرایی حکومت کابل با جامعه جهانی کمک خواهد کرد و اداره امور افغانستان تسهیل خواهد شد و از پدید آمدن خطر موج پناهجویان پیشگیری خواهد کرد. اگر شرایط امن در افغانستان بوجود آید و درراستای عادی سازی اوضاع و شرایط کشوراقدامات لازم انجام شود و بویژه حقوق بشر، حقوق زنان حفظ و تضمین شود و میان حکومت و مردم صلح برقرار شود ، فرار مردم از کشور کاهش خواهد یافت و چنین روندی به نفع ترکیه و غرب خواهد بود.
ترکیه و آمریکا همکاری نزدیکی برقرارکردند.
ترکیه و آمریکا ، نیروهای نظامی انگلیس و آلمان نیمه دوم ماه اوت درباره تخلیه نیروهای نظامی و غیر نظامی از فرودگاه کابل همکاری بسیار نزدیکی برقرار کردند. ژنرال ترک با دریادار آمریکایی مداوم در حال تبادل نظر و گفتگو بودند. نیروهای نظامی و مردم عادی از فرودگاه کابل خارج شدند. شهروندان ترکیه نیز با هواپیما های ترابری نظامی از افغانستان خارج شدند. برای خروج نیروهای نظامی و شهروندان ترکیه از فرودگاه های پاکستان و تاجیکستان نیز استفاده شد. از مقامات کشورهای برادر به خاطر کمک سپاسگذاری می کنیم.
سئوال: اگر ترکیه مدیریت فرودگاه کابل را بر عهده بگیرد، نیروی نظامی را نیز مستقر خواهد کرد؟


خلوصی آکار؛ طالبان استقرار هر نوع نیروی نظامی خارجی را نمی پذیرد و امنیت داخلی و بیرونی فرود گاه را خودش برعهده خواهد گرفت. طالبان مخالف فعالیت هر نوع نیروی مسلح خارجی از جمله نیروی شبه نظامی وابسته به ” شرکت های امنیتی خارجی را نیز نمی پذیرد. اما با در نظر گرفتن تحولات آینده، تدابیری را اتخاذ خواهیم کرد. نیروهای نظامی ترکیه در انجام ماموریت ها هم در چارچوب سیاست های ملی و هم در چارچوب ناتو موفق عمل کرد و مورد توجه و احترام مردم افغانستان قرار گرفت وبه صورت احترام آمیز از افغانستان خارج شد و دوستی و محبت مردم افغانستان را بدست آورد. اما تحویل دادن کودکان افغانی به اشخاص ناشناس توسط مردم افغانستان برای نجات آنها ازدست طالبان حادثه ای دردناک و غمناک است.
آمریکا باید مانند آمریکا عمل و رفتار کند
سئوال: روابط ترکیه و آمریکا در چند مدت اخیر درچه سطحی بود؟ آیا درجا می زد؟
خلوصی آکار- روابط حداقل تیره نشد. در هفت ماه اخیر یکی از مطالب مطرح شده ، واگذاری فرودگاه کابل به نیروهای نظامی ترکیه بود و در 24 خرداد 1400 هجری شمسی اردوغان رئیس جمهور ترکیه و جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حاشیه اجلاس سران ناتو در بروکسل درباره واگذاری فرودگاه کابل به ترکیه توافق کردند. توافق دو کشور برپایه ادامه حکومت اشرف غنی تحت حمایت غرب بود. اما تسلط طالبان بر کابل همه طرح ها برهم زد. درنتیجه همکاری ترکیه و آمریکا درمسئله افغانستان و فرودگاه کابل از دور خارج شد.
خلوصی آکار وزیردفاع ترکیه درباره مسائل خاورمیانه گفت: ترکیه به رهبری اردوغان رئیس جمهوردر روابط بین المللی نقش تعیین کننده ای دارد و به صورت روز افزون حوزه نفوذ خود را گسترش داده و به یک قدرت منطقه ای تبدیل شده است. اگر آمریکا می خواهد که در جغرافیای خاورمیانه به حضور خود ادامه دهد،تنها کشوری که می تواند با آن همکاری کند، ترکیه است. ترکیه در سال 2011 میلادی تلاش کرد که با آمریکا و همه متحدانش درسوریه بدون اهداف و مقاصد پنهان همکاری کند. در سال 2015 میلادی برای مبارزه با داعش با آمریکا توافق کردیم. اما آمریکا تغییر روش داده و با “حزب اتحاد دموکراتیک و یگان های مدافع خلقYPG/PYD” به همکاری پرداخت. ترکیه اعلام کرد که برای پاکسازی رقه از داعش آماده همکاری نظامی با آمریکاست. اما آمریکا پیشنهاد ترکیه را نپذیرفت. ترکیه از آمریکا درخواست کرد که درباره حل بحران لیبی نیز همکاری کنند. اما آمریکا پاسخ مثبت نداد. آمریکا با خودداری از همکاری با ترکیه به وضعیت فعلی دچار شده است.
اگر آمریکا با ترکیه همکاری نکند، با چه حوادثی روبرو خواهد شد؟
خلوصی اکار به جزئیات این سئوال پاسخ نداد. اما در ده سال اخیر مشاهده می شود که بی ثباتی، موج بزرگ پناهجویان و آوارگان، جنگ داخلی بوجود آمده است. روسیه در سوریه پایگاه دریایی و هوائی بدست آورده و در دریای مدیترانه شرقی به قدرت بزرگی تبدیل شده است. مسئله لیبی نیز یکی از نمونه های بحران دیگر است.
خلوصی آکار افزود: آمریکا باید با ترکیه همکاری کند، اما در حال حاضر روابط دو کشور به بن بست دچار شده است. مسئله اتحاد آمریکا با “یگان های مدافع خلق وابسته به پ ک ک” در سوریه، فراتر از اختلافات میان ترکیه و آمریکا درباره سامانه پدافند موشکی اس 400 و خودداری آمریکا از تحویل هواپیماهای اف 35 به ترکیه است. ترکیه اختلافات درباره اس 400 و هواپیماهای اف 35 را به نحوه ممکن حل خواهد کرد. اما تا موقعیکه آمریکا از “یگانهای مدافع خلق” حمایت کند، تنش میان دو کشور ادامه خواهد یافت. آمریکا باید یگان های مدافع خلق را گروه تروریستی اعلام کند. اگر آمریکا ادعا کند که به صورت تاکتیکی ناچار شدیم که از یگان های مدافع خلق حمایت کنیم، این مسئله را درک می کنیم. اما اگر گفته شود که “یگان های مدافع خلق” وابسته به پ ک ک نیست، عقل مارا تحقیر کرده است. آمریکا که سلاح های بسیار زیادی با صدها تریلی به یگان های مدافع خلق ارسال کرده است، باید روابط خود را با یگان های مدافع خلق قطع کند.
سئوال: آمریکا علیرغم دریافت پیام های ترکیه، به یگان های مدافع خلق اعلام کرده است که از سوریه خارج نخواهد شد و موجودیت یگان های مدافع خلق را تضمین خواهد کرد. اگر آمریکا مواضع خود را تغییر ندهد، بر روابط ترکیه و آمریکا چه تاثیری خواهد گذاشت؟


خلوصی آکار: آمریکا باید بخوبی درباره این مسئله فکر کند. بهترین راه حل این است که آمریکا ، مانند آمریکا رفتار کند. آمریکا متحد ترکیه است و قراردادهای همکاری دارد. باید با عقل و منطق رفتار شود و واقعیت ها و نیاز های منطقه ای وجود دارد. به همه این مسائل باید به صورت یک کاسه نگاه کرد. ترکیه در چارچوب روابط دو جانبه و نیز در چارچوب پیمان ناتو با آمریکا متحد است. ترکیه همه تعهدات خود را در برابر آمریکا و ناتو بجا آورده است. فرماندهان نظامی ترکیه و آمریکا در انتقال نیروهای آمریکایی و وابسته از فرودگاه کابل همکاری گسترده ای داشتند. همکاری دو کشور درباره عملیات انتقال فرودگاه کابل، آثار مثبتی در سیاست و رسانه های آمریکا دربر دارد. ترکیه درباره سامانه پدافند موشکی مواضع خود را تغییر نداده است و اردوغان رئیس جمهور نیز قاطعانه نظر خود را اعلام کرده است. مذاکرات مقامات دفاعی و نظامی روسیه درباره خرید سامانه دوم اس 400 ادامه دارد.
خلوصی آکار درباره تامین امنیت مرزهای مشترک ترکیه با سوریه و ایران گفت: در تاریخ جمهوریت برای اولین بار امنیت مرزی به صورت بی سابقه ای تامین و حفظ شده است. مرز مشترک ترکیه و سوریه 911 کیلومتر است و اما در مرزهای مشترک ترکیه و سوریه 854 کیلومتر دیوار امنیتی نصب شده است. سایر مناطق مرزی مشترک کوهستانی است و تدابیر امنیتی مرزی اتخاذ شده است. در دو سوم مرزهای مشترک ترکیه با ایران که 560 کیلومتر است، دیوار امنیتی و خندق کشیده شده است. نصب دیوار امنیتی در مرزهای مشترک ترکیه و ایران ادامه دارد. از ماه ژانویه تا آخر اوت از ورود 61 هزار نفر از مرزهای ایران به ترکیه پیشگیری شده است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟