آیا سفرهای الحلبوسی به مصر و اردن دستیابی وی به ریاست جمهوری عراق را تضمین می کند؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
آیا سفرهای الحلبوسی به مصر و اردن دستیابی وی به ریاست جمهوری عراق را تضمین می کند؟
الحلبوسی در اواخر ماه مه گذشته در مصاحبه‌ای تلویزیونی تأکید کرد که باید ریاست جمهوری عراق به اهل سنت و نه کردها واگذار شود.

«محمد الحلبوسی»، رئیس مجلس عراق، کمتر از یک ماه مانده به انتخابات عراق دو سفر خارجی مهم داشت که با توجه به مقصد این سفرها، برخی آن را در راستای تلاش وی برای جلب حمایت در انتخابات یا تمدید دوره ریاستش بر مجلس و یا حتی ریاست جمهوری می‌دانند.

الحلبوسی، روز جمعه سفر خود به قاهره را پایان داد. او در این سفر با رئیس جمهوری مصر و نخست‌وزیر و رئیس مجلس و دبیر کل اتحادیه عرب و رئیس پارلمان عربی و شیخ الازهر دیدار کرد.

او در اواخر ماه گذشته نیز در سفری به اردن با پادشاه اردن و دیگر مقامات این کشور دیدار کرد.

الحلبوسی در اواخر ماه مه گذشته در مصاحبه‌ای تلویزیونی تأکید کرد که باید ریاست جمهوری عراق به اهل سنت و نه کردها واگذار شود و افزود که «حقوق گروهی که ریاست جمهوری را به دست داشته باشد بهتر تأمین می‌شود».

وی افزود که منصب ریاست جمهوری همچنین موجب می‌شود که برقراری روابط سیاسی با نیروهای سیاسی دیگر آسان‌تر باشد.

این همه در حالی است که از ماه مارس گذشته تا کنون مجلس عراق تقریبا تعطیل بوده و تعدادی جلساتی که برگزار کرده از تعداد انگشتان یک دست هم کم‌تر است. ناظران و برخی نمایندگان مجلس علت این وضعیت را مشغولیت نمایندگان به تبلیغات انتخاباتی می‌دانند.

از سوی دیگر، الحلبوسی دغدغه رقیب سیاسی مهمی را هم دارد: «خمیس الخنجر»، رئیس ائتلاف عزم که رقیب سرسخت الحلبوسی در مناطق سنی‌نشین است.

با اینکه الحلبوسی با حمایت کامل الخنجر به ریاست مجلس رسید، بعدتر روابط آنان به تیرگی گرایید و خمیس الخنجر که فردی ثروتمند و دارای روابط گسترده با محور قطر ـ ترکیه است تلاش‌های بسیاری برای برکناری الحلبوسی از ریاست مجلس انجام داد که به نتیجه‌ای نرسید.

«هاشم الجبوری»، تحلیلگر سیاسی عراقی، تأکید می‌کند که این فعالیت‌های الحلبوسی همگی ابعاد انتخاباتی دارد و او می‌کوشد که حمایت کشورهای عربی را به سمت خود جلب کند.

به گفته الجبوری به لحاظ دیپلماتیک بد نیست که رئیس مجلس عراق با سران برخی کشورهای منطقه در ارتباط باشد، اما باید منتظر نتایج انتخابات بود تا دید که او چه سودایی در سر دارد و آیا واقعا می‌خواهد به ریاست جمهوری دست یابد یا نه، چون به هر حال ریاست جمهوری وی برای عراق به حمایت قاطع کشورهای منطقه نیاز دارد.

وی می‌افزاید که از چند ماه پیش موضوع جابه‌جایی ریاست جمهوری و مجلس میان کردها و اهل سنت مطرح شده و قاعدتا این موضوع بعد از انتخابات با جدیت پیگیری خواهد شد.

از سوی دیگر، «جاسم الغرابی»، تحلیلگر سیاسی عراقی، تأکید می‌کند که الحلبوسی بیش از آنکه به ریاست جمهوری فکر کند، در پی ریاست مجدد بر مجلس عراق است.

به گفته الغرابی، ریاست مجلس رأی بالا لازم دارد و این بار الحلبوسی از رأی ائتلاف فتح که در دوره قبل از وی حمایت کرد برخوردار نیست و این احتمال دستیابی مجدد وی به ریاست مجلس را پایین آورده است.

الغرابی تأکید می‌کند که محوربندی قطر ـ ترکیه دربرابر عربستان و امارات و اردن و مصر هم بر تعیین رئیس مجلس عراق تأثیر بسیاری دارد.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟