بازگشایی مرز بین عراق و کویت چه تاثیری بر اقتصاد دو کشور دارد؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
بازگشایی گذرگاه مرزی بین عراق و کویت دروازه مهمی برای تسهیل عبور و مرور مسافران و جذب سرمایه گذاری و تقویت روابط اقتصادی و تجاری است از این رو تداوم بسته بودن مرز، زیان بزرگی برای اقتصاد دو کشور به همراه دارد.

تلاش ها در جهت بازگشایی مرزهای زمینی بین کویت و عراق و افزایش همکاری اقتصادی و حجم مبادله تجاری بین دو کشور، با گذشت بیش از یک سال و نیم از آغاز بحران کرونا که جهان را درنوردید و بخشی اعظمی از سفرها و جریان تجاری بین کشورها را مختل کرد، ادامه دارد.

سوالات زیادی درباره اهمیت مرز بین عراق و کویت، خسارت های ناشی از تداوم بسته بودن مرز و فوایدی که از بازگشایی مرز نصیب طرفین می شود، وجود دارد.

پژوهشگران روابط بین عراق و کویت را منحصر به فرد توصیف می کنند؛ روابطی که از دشمنی پس از حمله صدام به کویت، به احترام متقابل و همچنین موفقیت دو کشور در بهبود روابط با یکدیگر، سال ها پس از اختلافات تبدیل شد.

به گفته این پژوهشگران، اختلافات ژئوپلتیکی در منطقه و چالش های داخلی دو کشور، در مسیر حل برخی از مشکلات از جمله مرزهای آبی مانع تراشی کرده است.

پژوهشگران معتقدند کویت و عراق بسترهای لازم برای پیشروی در جهت حل اختلافات را دارند، چرا که دو طرف گام های برای کمک به یکدیگر یا اطمینان دادن به یکدیگر درخصوص اختلافات موجود، اتخاذ کرده اند و از نظر اقتصادی می توانند از تلاش ها در جهت همکاری برای توسعه بنادر خود سود ببرند.

پیشنهاد کویت
«هشام الصالح»، عضو پارلمان کویت پیشنهادی برای بازگشایی مرز زمینی بین دو کشور از طریق گذرگاه مرزی العبدلی به منظور بازگشت آمد و شد به وضعیت عادی خود ارائه کرد.

وی گفت: کویت به لطف تلاش های متمایزی که انجام داده و پایبندی به مسائل پیشگیرانه و تامین شرایط پیشگیری از بیماری و واکسیناسیون، به نتایج مثبتی در مقابله با کرونا دست یافته که منجر به بازگشت ادارات و موسسات عمومی و خصوصی، فعالیت های تجاری و اقتصادی و آمد و شد و برقراری پروازها به وضعیت عادی خود شد.

الصالح در ادامه افزود: در این شرایط مثبت، هیچ توجیهی برای تداوم بسته بودن مرز زمینی کویت و عراق وجود ندارد به ویژه با توجه به اینکه تداوم بسته بودن آن، سختی زیادی بر شهروندان و شرکت ها تحمیل می کند و مانع از جریان عادی آمد و شد بین دو کشور می شود.

سود و زیان
«محمد العانی»، وزیر تجارت سابق عراق و «خالد الروضان»، همتای کویتی وی در سال 2019 از تشکیل 4 کمیته اصلی برای توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور و افزایش حجم مبادله تجاری علاوه بر بازسازی گذرگاه مرزی بین دو کشور خبر دادند.

العانی در آن زمان اعلام کرد که تمایلی مشترک در نزد رهبران دو کشور برای حل بسیاری از مشکلات و از میان برداشتن موانع در مسیر توسعه روابط اقتصادی وجود دارد.

«احمد صدام»، کارشناس امور اقتصادی معتقد است اهمیت مرز بین عراق و کویت در چند عرصه مهم از جمله عبور و مرور مسافران نهفته است.

وی در گفت وگویی با پایگاه خبری الخلیج آنلاین تاکید کرد که بازگشایی مرز بین دو کشور دروازه مهمی برای تسهیل عبور و مرور مسافران و جذب سرمایه گذاری و تقویت روابط اقتصادی و تجاری است از این رو تداوم بسته بودن مرز، خسارت بزرگی برای اقتصاد دو کشور است.

صدام در ادامه افزود که باز بودن مرز در طولانی مدت می تواند سطح روابط سیاسی را تقویت کند و شرایط را برای جذب سرمایه مازاد از کویت فراهم کند چرا که عراق خود می تواند فرصت سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران کویتی باشد.

منطقه صنعتی و تجارت مشترک
«مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق در 22 اوت 2021 تصریح کرد که عراق امیدوار است منطقه ای صنعتی و تجارت مشترک با کویت برای توسعه شراکت اقتصادی بین دو کشور ایجاد شود.

وی اظهار داشت که کشورش به جد در تلاش است تا اقدامات تجارت دوجانبه را تسهیل کند و حجم مبادله تجاری بین دو کشور را افزایش دهد.

الکاظمی تاکید کرد که بخش عمومی و خصوصی در کویت را به سرمایه گذاری در عراق تشویق می کند چرا که عراق فرصت های سرمایه گذاری خوب، زمین های حاصلخیز و آب فراوان دارد و فرصت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی برای سرمایه گذاران کویتی فراهم است.

احمد صدام، کارشناس امور اقتصادی در این رابطه توضیح داد اگر فرض کنیم سیاست های اقتصادی به سمت کالاهای غیرنفتی پیش برود، آینده روابط تجاری و اقتصادی بین دو کشور در گرو بهبود سطح تنوع اقتصادی در آینده است و این مساله سطح روابط بین دو کشور را در طولانی مدت افزایش می دهد.

وی در ادامه بیان کرد که در حال حاضر، آینده روابط تجاری بین عراق و کویت، در سطح واردات از کویت به عراق می ماند و این مساله به نفع اقتصاد کویت است.

این کارشناس مسائل اقتصادی درباره تاثیر واردات از کویت بر مصرف در بازار داخلی عراق گفت که بازگشایی مرز بین دو کشور به متنوع سازی کالاها و افزایش سطح عرضه آن کمک می کند و این مساله موجب افزایش رقابت با سایر واردکنندگان می شود و تاثیر مثبتی دارد اما نباید بر صنعت داخلی نوپا تاثیر بگذارد.

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟