انتخاب مجدد قیلیچ داراوغلو به عنوان رهبر حزب اپوزیسیون

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
رویکردِ محوریِ قیلیچ داراوغلو در سال های اخیر برای مقابله با اردوغان ایجاد ائتلاف با احزاب و سایر گروه های اپوزیسیون با هدف تشکیل بلوک واحد از مخالفان اردوغان بوده است.

کنگره حزب جمهوریت خلق روز شنبه 25 جولای برگزار شد و کمال قیلیچ داراوغلو برای ششمین بار به عنوان دبیرکل حزب انتخاب گردید. در این کنگره برخلاف ادوار پیشین قیلیچ داراوغلو بدون رقیب به این سمت انتخاب شد.

 رویکردِ محوریِ قیلیچ داراوغلو در سال های اخیر برای مقابله با اردوغان ایجاد ائتلاف با احزاب و سایر گروه های اپوزیسیون با هدف تشکیل بلوک واحد از مخالفان اردوغان بوده است.

پیروزی اخیر در انتخابات شهرداری هایِ شهرهای بزرگ مانند استانبول و آنکارا نیز از ثمرات این استرتژی است. قیلیچ داراوغلو در سال های اخیر در کنار تلاش برای ایجاد ائتلاف، رویکردِ دوری از ایجاد دوقطبی سیاسی را نیز در پیش گرفته است. ایجاد دوقطبی های سیاسی و هویتی از جمله استراتژی های تکرار شونده موفق اردوغان برای پیروزی در انتخابات بوده است. برای نمونه عدم موضع گیری های صریح و عدم مخالفتِ جدی اپوزیسیون با تغییر کاربری ایاصوفیه باعث شد تا بخش زیادی از اهداف اردوغان در ایجاد فضای دوقطبی در ترکیه نقش بر آب شود.

قیلیچ دار اوغلو به عنوان رهبر بزرگترین حزب اپوزیسیون ترکیه در تاریخ 19 ژوئیه و پیش از برگزاری کنگره حزب، مقاله ای را در روزنامه جمهوریت منتشر کرد. این مقاله که در روزنامه ای نزدیک به محافل کمالیست و سوسیال دموکرات منتشر گردید، در مقام اعلام مواضع اصولی قیلیچ داراوغلو پیش از برگزاری کنگره حزب بود. او در این مقاله از سیستم حکومتی پارلمانی دفاع کرده و بر لزوم نگارش قانون اساسی جدید بر مبنای سیستم پارلمانی تاکید کرده است.

او حاکمیتِ قانون، شفافیت، آزادی، و نظارت پذیری را از اصول بنیادین قانون اساسی مد نظر خود توصیف کرده است. او همچنین با رویکردی سوسیال دموکرات از رویکردهای کلان اقتصادی حزب حاکم انتقاد کرده است. و نسبت به ناکارآمدی سیاست های دولت در زمینه حقوق کارگران، بیکاری و تامین اجتماعی، و نیز وجود نابرابری در توزیع درآمدها ابراز نارضایتی کرده است.

رهبر حزب اپوزیسیون از ضرورت وجود دولتی سخن گفته که در آن تصمیمات بزرگ مورد مشورت و  همفکری قرار می گیرد و عدالت اجتماعی در آن برقرار است. وی با اشاره به پیامدهای بیماری کرونا از حق برخورداری تمامی افراد از خدمات درمانی اولیه و نیز مسولیت پذیری بیشتر دولت ها در این زمینه دفاع کرده است. او با واگذاری همه جانبه بخش آموزش، بهداشت و درمان و خدمات اجتماعی و امنیتی به بخش خصوصی ابراز مخالفت کرده است.

کمال قیلیچ داراوغلو با بیان مواضع سوسیال دموکرات خود ضمن انتقاد از عملکرد حزب حاکم، به بیان شعارها و برنامه های حزبش پس از کسب قدرت می پردازد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟