دور دوم مذاکرات ترسیم مرز دریایی لبنان و رژیم صهیونیستی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
لبنان و رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه هفته گذشته دومین دور از مذاکرات برای ترسیم مرز دریایی در آب­های مدیترانه را با وساطت آمریکا و سازمان ملل در دفتر مرکزی نیروهای حافظ صلح در شهر مرزی ناقوره لبنان و درحالی­که هلیکوپترهای سازمان ملل بر فراز آن منطقه در پرواز بودند، برگزار کردند

                                               محل مذاکرات لبنان و رژیم صهیونیستی در ناقوره لبنان

گفته می شود هیات لبنانی در دور اخیر مذاکرات غیرمستقیم خود با نمایندگان رژیم صهیونیستی با اتخاذ رویکردی حداکثری درخواست افزوده شدن 1430 کیلومتر مربع بر مناطق تحت حاکمیت این کشور را مطرح ساخته است. شبکه تلویزیونی الجدید دور اخیر مذاکرات طرفین را جدی و بسیار حساس خواند و اعلام کرد که سقف خواسته‌های هیات لبنانی در بالاترین سطح بوده و اینکه اختلافات اساسی در همین ابتدای مسیر وجود دارد. این درحالی است که دور اول مذاکرات در تاریخ 14 اکتبر توسط مقامات سازمان ملل و آمریکا سازنده توصیف شده بود. هیات لبنانی همچنان تاکید دارد که مذاکرات کاملا مبتنی بر موضوعات فنی است و هیچ نشانه‌ای از عادی سازی روابط با اسرائیل وجود ندارد و پیام ها نیز از طریق مقامات سازمان ملل و آمریکا به طرف اسرائیلی انتقال می‌یابد.

                                            هیات اسرائیلی مذاکره کننده به منظور ترسیم مرزهای دریایی با لبنان

 

یووال اشتاینتز وزیر انرژی رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد که هیات اسرائیلی وی را در جریان جزئیات مذاکرات قرار داده و او روز پنجشنبه گذشته دستور ادامه مذاکرات با طرف لبنانی را داده است. وی پیشتر اعلان داشته بود که هدف هیات اسرائیلی در جلسات بررسی احتمال دستیابی به توافق برای ترسیم مرز دریایی بین دو طرف است به طوری که باعث توسعه ذخایر طبیعی در منطقه می‌شود. لوری هایتایان کارشناس لبنانی حوزه انرژی درباره مذاکرات روز چهارشنبه گذشته بیان کرد که جلسه امروز اولین جلسه فنی بود و گفتگوهای جزئی در مورد مرزبندی باید آغاز شود. وی همچنین تشریح کرد که مذاکره کنندگان لبنانی احتمالا تلاش خواهند کرد تا مناطقی که ورای منطقه 860 کیلومتر مربعی مورد مناقشه از جمله میدان گازی «کاریش» (تحت اختیار رژیم صهیونیستی) واقع شده اند را طلب نمایند. 

                                                        منطقه مورد مناقشه در دریای مدیترانه

بیروت امیدوار است که کشف بالقوه ذخایر طبیعی در آب‌های سرزمینی‌اش به غلبه بر بحران اقتصادی و مالی بی سابقه این کشور کمک کند و بدهی‌های عظیم لبنان را که معادل 170 درصد تولید ناخالص داخلی است، جبران نماید. از طرف دیگر به نظر می رسد رژیم صهیونیستی به شدت از این فرصت مذاکره با لبنانی‌ها در راستای سوق دادن موضوع به سمت عادی سازی روابط استفاده می‌کند. نتانیاهو ابراز امیدواری کرده است که مذاکرات در نهایت منجر به توافق صلح بین دو طرف شود. گانتز نیز پس از اظهارنظر تامل برانگیز دختر میشل عون رئیس جمهوری لبنان در خصوص صلح با رژیم صهیونیستی اعلام کرد که صداهای مثبتی از سوی لبنان برای مذاکره صلح با اسرائیل به گوش می‌رسد. اما در روزهای اخیر شایعاتی در رسانه‌ها دست به دست می‌چرخد که در روز برگزاری مذاکرات بیروت و تل آویو، خبرنگاران پوشش دهنده مذاکرات توسط سه مرد با حمله به دست اندرکاران تلویزیون دولتی لبنان و تخریب تجهیزات، آنها را مجبور به خروج از شهر ناقوره کردند. یکی از این خبرنگاران مدعی شده است که این سه مرد خود را از طرفداران حزب الله معرفی کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟