العرب: آیا «جنگ اشباح» میان ایران و اسرائیل به جنگی تمام عیار منتهی می شود؟

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
اسرائیل برای هر اقدامی علیه ایران باید حواسش به 150 هزار موشک و 20 هزار کماندوی حزب الله در لبنان باشد.

حمله این هفته به یک کشتی باری ایرانی که اسرائیل مدعی شده یک پایگاه شناور نیروهای سپاه ایران است، فصل تازه ای از تنش اشباح میان اسرائیل و ایران بود. تنشی که از چند سال پیش با حملات مکرر به مواضع ایران در سوریه و در آب‌های منطقه و در مواردی در عراق آغاز شده بود.

این در حالی است که ایران در برابر این حملات به پاسخ‌های حساب‌شده بسنده کرده است.

حمله به کشتی «ساویز» تاکنون بیشترین آسیب را در بخش تنش دریایی میان دو طرف داشته است و چه بسا باعث شود که ایران از حالت تدافعی خارج شود.

عربستان معتقد است که کشتی ساویز یک سامانه برای رهگیری و کسب اطلاعاتی در منطقه دریای سرخ است.

با این همه ایران موضوع را در حد یک حادثه معمولی نشان می‌دهد و چندان به آن پروبال نداده است. دقیقا همان واکنشی که به حملات گاه و بیگاه اسرائیل در سوریه نشان می‌دهد.

اسرائیل می‌کوشد که ایران را از حالت سکوت خارج کند. نتانیاهو بارها تهدید کرده که برای جلوگیری از افزایش غنی‌سازی اورانیوم در ایران دست به هر کاری خواهد زد.

او روز چهارشنبه گذشته نیز تأکید کرد که اسرائیل به توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران پایبند نخواهد بود و گفت: «توافقی که به ایران اجازه ساخت بمب اتمی بدهد تهدیدی بزرگ برای ماست و هیچ کس نمی‌تواند آن را به اسرائیل تحمیل کند».

مقامات اسرائیلی در جلسات داخلی خود همواره به تکرار تجربه حمله اسرائیل به نیروگاه هسته‌ای تموز عراق در سپتامبر 1981 اشاره می‌کنند.

با این همه، جای مینز، مدیر اجرایی انجمن خاورمیانه و شمال آفریقا، تأکید می‌کند که کار برای اسرائیل آسان نیست. به نظر او اسرائیل برای هر اقدامی علیه ایران باید حواسش به 150 هزار موشک و 20 هزار کماندوی حزب الله در لبنان باشد.

وضعیت ایران امروز با عراق 1981 هم قابل مقایسه نیست. عراق در آن زمان درگیر جنگ زمینی با ایران بود. اما ایران امروز می‌تواند پاسخی دندان‌شکن به اسرائیل دهد و قطعا چنین خواهد کرد.

براساس برآوردهای ستاد فرماندهی مرکزی امریکا محتمل‌ترین اقدام ایران شلیک چند صد موشک بالستیک به اسرائیل است و بعید است که اسرائیل بتواند با سامانه‌های ضد موشکی خود همه آنها را منهدم کند.

نکته مهم دیگر آن است که معلوم نیست در چنین درگیری‌ای امریکا هم خود را درگیر تصمیم اسرائیل کند. ضمن اینکه بحران سیاسی داخلی در اسرائیل هم مانع از تصمیم گیری یکپارچه در آن می شود و معلوم نیست که نتانیاهو تا چه حد بتواند حمایت جبهه مخالف داخلی را جلب کند.

با توجه به این نکات، به نظر می‌آید که امریکا در مرحله کنونی می‌کوشد که اسرائیل را مهار و ایران را به پذیرش توافق هسته‌ای و پایبندی کامل به آن و گسترش آن به مسائل دیگر متقاعد کند.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟