اختلافات داخلی ائتلاف فتح در آستانه انتخابات عراق

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
اختلافات داخلی ائتلاف فتح در پارلمان عراق، ممکن است عامل خروج بسیاری از فراکسیون ها از این ائتلاف در آستانه برگزاری انتخابات آتی در عراق باشد.

منابعی از درون ائتلاف پارلمانی فتح در عراق به ریاست «هادی العامری» که همان شاخه سیاسی الحشد الشعبی در عراق است، در گفت وگویی با «العربی الجدید» از چالش ها و اختلافاتی که ائتلاف فتح در آستانه انتخابات پارلمانی عراق با آن مواجه است خبر دادند.

این منابع اشاره کردند اختلافات عمیقی بین سران فراکسیون های سیاسی ائتلاف فتح وجود دارد و آنها نگرانند که با توجه به اتهاماتی که به برخی از گروه های مسلح وابسته به الحشد الشعبی نسبت داده می شود، شانس کمتری در دستیابی به کرسی های مورد نظر در پارلمان داشته باشند.

طی ماه های گذشته اختلافاتی شدیدی درون ائتلاف فتح که شامل فراکسیون های سیاسی مهمی از جمله بارزترین آنها، بدر، صادقون، سند، عطاء و مجلس اعلی اسلامی است، رخ داد.

این اختلافات به چگونگی تعامل با پرونده حضور نظامی امریکا، تداوم تنش ضد امریکا در عراق، گشایش در روابط بین عراق و عربستان، علاوه بر اعطای فرصت به الکاظمی نخست وزیری عراق برای اقدام در جهت عبور کشور به مرحله پس از انتخابات زودهنگام و اختلافات داخلی درباره توافق نیروهای سیاسی درباره حوزه های انتخابیه باز می گردد.

به گفته منابع سیاسی وابسته به فراکسیون سند به ریاست احمد الاسدی، هادی العامری با برگزاری نشست در منزل خود با حضور سران ائتلاف قصد دارد ائتلاف فتح را با همان مؤلفه ها وارد انتخابات آتی عراق کند.

منابع دیگری به العربی الجدید تصریح کردند که مجلس اعلی اسلامی ممکن است نخستین فراکسیونی باشد که از ائتلاف خارج می شود تا به تنهایی در انتخابات شرکت کند.

از طرفی دیگر «سعد السعدی»، از فرماندهان الحشد الشعبی در گفت وگویی با العربی الجدید وجود اختلافات درون ائتلاف فتح درباره نهادهای سیاسی عضو ائتلاف فتح را تایید و تاکید کرد این مساله تهدیدی برای یکپارچگی ائتلاف فتح یا پیشبرد پروژه سیاسی آن محسوب نمی شود.

«رزاق الحیدری»، نماینده سابق پارلمان عراق نیز تاکید کرد که ائتلاف فتح یا سایر ائتلاف های سیاسی و احزاب به علت تظاهرات و خشم مردم و آگاهی نسبت به اهمیت انتخاب نمایندگان و افراد جدید، دچار اختلافات شدند.

وی افزود که ائتلاف فتح یکی از طرف هایی است که امکان دارد در سطح تشکیلات سیاسی یا سطح نتایج در انتخابات از این مساله تاثیر بپذیرد.

الحیدری گفت نهادها و احزاب سیاسی فعلی باید اعتماد و اطمینان در دل مردم را زنده کنند، اعتمادی که به علت فساد مالی و اداری از بین رفته است، بنابراین این ائتلاف ها وضعیت سختی دارند اما در هر حال طرفداران خود را نیز دارند.

اما «غالب الشابندر»، پژوهشگر و تحلیلگر مسائل سیاسی عراق معتقد است ائتلاف های سیاسی شیعی و مشخصا آنها که وابسته به الحشد الشعبی هستند، چاره ای جز اتحاد و یکپارچگی پیش از انتخابات و پس از اعلام نتایج ندارند.

وی گفت این ائتلاف ها شعار می دهند که حامی عراق هستند اما هیچ برنامه سیاسی واضح یا برنامه انتخاباتی قانع کننده ای برای رای دهندگان ندارند.

«عمار النعیمی»، فعال سیاسی بر این باور است که آینده ائتلاف فتح و سرنوشت آن به دست مردم عراق است و در انتخابات مشخص می شود.

وی در گفت وگویی با العربی الجدید اشاره کرد که دلایل مختلفی از جمله اخبار منتشر شده مبنی بر کاهش طرفداران ائتلاف فتح، اختلافات داخلی و تظاهرات بر ائتلاف فتح تاثیر گذاشته است.

النعیمی حضور ائتلاف فتح یا سایر ائتلاف ها و احزاب در روند سیاسی عراق را بسته به آگاهی عراقی ها توصیف کرد.

 

منبع:https://mdeast.news/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟