اقدامات عراق برای کنترل افزایش قیمت مواد غذایی اساسی

در twitter به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
از زمان کاهش قیمت دینار عراق در برابر دلار آمریکا، قیمت تره بار و طیور به صورت تصاعدی افزایش یافته است.

پس از افزایش بسیار قیمت تره بار و تخم مرغ و گوشت ها در بازارهای عراق در مدت زمان اخیر که فراتر از انتظارات بوده و به قشرهای ضعیف جامعه آسیب زده، وزارت کشاورزی عراق برای کنترل قیمت ها اقداماتی را انجام داده است.

از جمله این اقدامات، برداشتن محدودیت های واردات برخی محصولات کشاورزی است که عراق در ماه های گذشته موفق به خودکفایی در تولید آنها شده و این محصولات شامل گوجه فرنگی، پیاز، هندوانه، طالبی و سیر است، علاوه بر دادن اجازه انتقال گاو ها و گوسفندان و گوساله ها که به علت نگرانی از قاچاق گسترده، به ویژه از استان نینوا که با داشتن بیش از یک میلیون راس گوسفند، بز، گاو و گاومیش، مقام اول را در زمینه دامداری دارا است، سال ها از آن جلوگیری شده است.

سیاست خودکفایی دولت عراق از سال 2019 در بخش کشاورزی و طیور باعث اشتغال هزاران کارگر در بخش طیور و به طور کل در بخش کشاورزی شده است، ولی در عین حال، در اکثر موارد باعث افزایش بسیار قیمت ها نیز شده است، به ویژه قیمت مرغ و تخم مرغ که به میزان دو برابر آنچه پیش از ممنوعیت واردات طیور از ترکیه و برزیل و کشورهای دیگر بوده افزایش یافته است.

«حسین علی سعود»، مشاور وزارت کشاورزی عراق در امور دام، گرانی تخم مرغ و مرغ را ناشی از آلوده شدن مزارع پرورش طیور به آنفولانزای مرغی در ماه های گذشته دانست که منجر به نابودی چهار میلیون مرغ شده است، علاوه بر افزایش قیمت علوفه در بازارهای جهانی.

سعود در ادامه افزود معمولا در فصل تابستان به علت افزایش بسیار دما و افزایش قیمت علوفه با کاهش تولید تخم مرغ روبه رو هستیم که به میزان بسیاری در افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ تاثیر گذاشته است.

وی همچنین در ادامه افزود علوفه وارد می شود و در عراق تولید نمی شود، به علت کاهش تولید جو و ذرت که در صنعت علوفه مورد استفاده است.

هزینه تولید طیور نسبت به کشورهای همسایه مانند ایران و ترکیه بالا است و دلیل اصلی این امر افزایش قیمت دلار و هزینه تولید برق است.

سعود در ادامه از وجود 6000 پروژه طیور در عراق خبر داد که در تولید تخم مرغ و مرغ سهیم است و 90 درصد نیاز عراق به تخم مرغ و 70 درصد نیاز به گوشت مرغ را پوشش می دهد.

این پروژه ها به ایجاد کار برای نیروی انسانی و حفظ ارزهای احتیاطی کمک می کند.

به گفته مشاور وزارت کشاورزی عراق، به احتمال زیاد تولید طیور در دو ماه اکتبر و نوامبر افزایش می یابد و در نتیجه به علت افزایش حجم عرضه در بازار، قیمت ها کاهش خواهد یافت.

«حیدر عبد الواحد»، رئیس اتحادیه انجمن های کشاورزی بر لزوم انبار برخی از انواع تره بار در فصل کمبود برای پر کردن شکاف بازار تأکید کرد.

وی در ادامه افزود کمبود تره بار همزمان با مناسبت دینی ایام محرم در عراق بود که تقاضا برای محصولات غذایی را افزایش داد و تقاضا بر عرضه پیشی گرفت.

از زمان کاهش قیمت دینار عراق در برابر دلار آمریکا در پایان سال گذشته، قیمت تره بار و طیور به صورت تصاعدی افزایش یافته و به قیمت بالای اخیر رسیده است و این امر نشان از شکنندگی اقتصاد عراق و مشکلات پیچیده آن دارد.

«راغب بلیبل»، پژوهشگر اقتصادی می گوید: افزایش قیمت دلار و کمبود تولید داخلی باعث افزایش قیمت ها شده است.

وی در ادامه می افزاید افزایش قیمت دلار یکی از مهم ترین دلایل افزایش قیمت تره بار و طیور و تخم مرغ در بازارهای عراق است و تصمیم دولت برای افزایش قیمت دلار حساب شده نبوده و بر زندگی شهروندان عراقی تاثیر بسیاری گذاشته است.

بلیبل همچنین تاکید می کند که دولت باید اجازه واردات تره بار، طیور و تخم مرغ را در برخی زمان ها برای حفظ تعادل قیمت ها و ایجاد نوعی رقابت میان تولیدات داخلی و وارداتی بدهد.

 

منبع:https://mdeast.news

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آیا مطمئن هستید که می خواهید قفل این پست را باز کنید؟
باز کردن قفل باقی مانده : 0
آیا مطمئن هستید که می خواهید اشتراک را لغو کنید؟