در منطقهی دیگری نیز نیروهای نظامی ترکیه هدف حمله قرار گرفته و در پی آن هشت نفر کشته شدند. ترکیه در حالی روزهای ناآرامی را پشت سر میگذارد که هفتههاست اقدام به بمباران مواضع شبهنظامیان کُردِ (پ. ک. ک) نموده است.
گروه چپ افراطی ارتش آزادیبخش خلق ترکیه که در سال 2013 طی انفجاری انتحاری در سفارت آمریکا در آنکارا منجر به کشته شدن یکی از مأمورین امنیتی ترکیه شد، مسئولیت حملهی روز دوشنبه در مقابل سفارت را بر عهده گرفت. این گروه که از جانب ترکیه و ایالات متحده بهعنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، در اعلامیهی خود آمریکا را دشمن اصلی مردم خاورمیانه و جهان خواند. پس از تیراندازی پلیس، خیابانهای منتهی به کنسولگری آمریکا در بخش اروپایی استانبول را به محاصرهی خود در آورد. یکی از شاهدان عینی به خبرگزاری رویترز چنین گفت: یکی از زنان با شلیک گلوله مأموران حفاظتی اطراف کنسولگری را هدف حمله قرار داد و 4 یا 5 بار اقدام به تیراندازی نمود. پلیس از او خواست که سلاحِ خود را زمین بگذارد در غیر اینصورت به او شلیک خواهد شد. امّا وی پاسخ داد که شلیک کنید زیرا هرگز تسلیم نخواهد شد. نفر دوم نیز که مجروح شده بود توسط پلیس دستگیر شد. در پی این حادثه کنسولگریِ آمریکا تا اطلاع ثانوی به حالت تعطیل درآمد. در بخش دیگری از استانبول نیز در حملهی یک اتومبیل بمبگذاری شده به یک ایستگاه پلیس سه مأمور و هفت شهروند عادی مجروح شدند و یکی از مهاجمان نیز به هلاکت رسید. در درگیریهای پس از این حادثه نیز دو نفر دیگر از مهاجمان و یک مأمور پلیس کشته شدند. هنوز مسئولیت حمله به ایستگاه پلیس را هیچ فرد و یا گروهی بر عهده نگرفته است ولی گروههای چپ افراطی که مظنونین اصلی حادثه هستند در گذشته نیز اقدام به حملات مشابهی نمودهاند. ماه گذشته ترکیه در یک تغییر موضع ناگهانی پایگاههای هوایی خود را به روی آمریکا و سایر کشورهای ائتلاف علیه داعش گشود و اعلام کرد که علاوه بر داعش با کُردهای (پ. ک.ک) وارد نبرد خواهد شد. پس از آن بود که شاهد حملات هوایی گستردهی این کشور به مواضع (پ ـ ک ـ ک) در شمال عراق و جنوب شرقی ترکیه و دستگیری بیش از 13 هزار نفر به ظن ارتباط با گروه داعش کردها و گروههای چپ افراطی بودیم؛ سیاستی که به ناامنی بیشتر در ترکیه و کل منطقه دامن زده و فرجام آن معلوم نخواهد بود.
منبع:https://pe.annabaa.org/political/52
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.