روزنامه نیویورک تایمز با استناد به چند ایمیل فاش شده سفیر امارات در آمریکا، از تمایل ابوظبی برای میزبانی از طالبان به جای قطر پرده برداشت.
هر چند سالهاست امارات متحده عربی همسایه خود قطر را متهم به همکاری با اسلامگرایان افراطی میکند و بهعنوان نمونه از گشایش دفتر طالبان در سال ۲۰۱۳ در دوحه همواره انتقاد کرده اما هم اکنون مشخص شده که امارات خود در تلاش بوده تا دفتر طالبان به جای دوحه در ابوظبی دایر شود. هکرهای ناشناس در طول دو سال اخیر تعداد زیادی از ایمیلهای سفیر امارات را در اختیار روزنامه نیویورک تایمز و رسانههای خبری گذاشتهاند.
یوسف العتیبه سفیر امارات در واشنگتن حتی در این رابطه مورد مواخذه شخص وزیر خارجه کشورش هم قرار می گیرد. طبق اطلاعاتی که از ایمیل های آقای سفیر درز کرده، وزیر خارجه امارات در یک تماس تلفنی و در حالی که بهشدت عصبانی بوده از اینکه طالبان در قطر و نه در امارات، دفتر باز کرده است، عملکرد زیردست خود را زیر سئوال برده است.
طی روزهای گذشته، نیویورک تایمز به ایمیلهایی دست یافته که تاریخ آن به ۱۲ سپتامبر ۲۰۱۱ برمیگردد. طبق مکاتبات مذکور دیپلمات اماراتی موضع ایالات متحده آمریکا درمورد اینکه دفتر طالبان باید در کجا دایر شود را جویا می شود. محمد محمود الخاجه دیپلمات اماراتی در نامهای به دستیار وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مقاله لندن تایمز در مورد تمایل واشنگتن به گشایش دفتر طالبان در دوحه، از این سیاست کاخ سفید تلویحا انتقاد می کند. او با تاکید بر گلایه عبدالله بن زاید، وزیر امورخارجه امارات از این اقدام، می نویسد:« گمان ما این بود که امارات گزینه نخست شماست و فرستاده سازمان ملل در افغانستان هم پیش تر به ما اینگونه گفته بود.» سفیر امارات در واشنگتن در ایمیل دیگری به تاریخ ۲۸ ژانویه ۲۰۱۲، به یک مقام دیگر آمریکایی ایمیل مشابهی ارسال میکند و گلایه آقای بن زاید را با او درمیان میگذارد.
مسئولان سفارت امارات در آمریکا درخواست نیویورک تایمز را برای توضیح در این مورد نپذیرفته اند و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم از توضیح در این مورد خودداری کرده است. با این حال سه مقام سابق آمریکایی این هفته تایید کردند که در ابتدا قرار بود دفتر طالبان در امارات آغاز بهکار کند.
افشای این ایمیلها تازهترین دستاویز در دشمنی دو ماهه اخیر میان همسایگان عرب خیلج فارس است که متحدان واشنگتن را در جبهه جنگ علیه داعش و ایران دچار دو دستگی کرده است. در ماه ژوئن (خرداد ۱۳۹۶)، امارات، عربستان، بحرین و مصر روابط سیاسی و بازرگانی خود با قطر را، به این بهانه که دوحه حامی تروریسم و افراطگرایی اسلامی است، قطع کردند.
قطر و امارات برای سالها رقابت شدیدی با یکدیگر داشتهاند. هرچند به نظر میرسید این دو کشور با یکدیگر متحد باشند اما در جریان شکافهای اخیر، یکدیگر را متهم به دخالت در امور داخلی خود کردهاند. هر دو سوی جبهه، دیگری را به حمله و جاسوسی سایبری متهم کرده است.
منبع:https://per.euronews.com
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.