مجموعهای از گزینههای راستی آزمایی برای جلوگیری از فعالیتهای هستهای ایران که از اهمیت بیشتری برخوردارند، توسعه یابد و زمینه برای ایجاد یک راه حل بلندمدت و واقعبینانه برای چالش هستهای ایران فراهم شود.
این گزارش توسط «مرکز امنیت نوین آمریکا» منتشر شده است که نویسندگان آن پیشنهاد میکنند اگر دولت آمریکا مصمم به پیشرفت در رابطه با ایران به عنوان یکی از بزرگترین چالشهای سیاست خارجی خود است، میبایست فراتر از مشی صرفاً تهاجمی در قبال ایران، سیاستهایی هوشمندانه، پراگماتیک و مبتنی بر صبر استراتژیک اتخاذ کند. نویسندگان گزارش در ادامه دوازده پیشنهاد خود را به شرح ذیل مطرح میکنند:
۱. میبایست در گفتار و رفتار مشخص شود که استراتژی ایالات متحده تغییر رژیم نیست، بلکه یک اقدام بزرگ برای تجارت بزرگ است و منافع ایران برای رسیدن به یک توافق جدید را تقویت میکند.
۲. همزمان با باز نگه داشتن کانالهای ارتباطی با ایران، گفتگو در سطح مقامات بلندپایه دو کشور پیگیری شود.
۳. فضایی مهیا گردد که در آن جمهوری اسلامی همچنان به محدودیتهای هستهای و معیارهای شفافیتزای برجام پایبند بماند.
۴. مجموعهای از گزینههای راستی آزمایی برای جلوگیری از فعالیتهای هستهای ایران که از اهمیت بیشتری برخوردارند، توسعه یابد و زمینه برای ایجاد یک راه حل بلندمدت و واقعبینانه برای چالش هستهای ایران فراهم شود.
۵. محدودیتهایی واقعبینانه در مورد برنامه موشکی ایران پیگیری شود و تلاشهای معطوف به منع اشاعه تسلیحاتی این کشور نیز تقویت گردد.
۶. با برجستهسازی فعالیتهای نامشروع غیرهستهای ایران، از سیاست تحریمها و سایر ابزارها برای به حداکثر رساندن فشار بر جمهوری اسلامی استفاده شود.
۷. از تأثیرات منفی تحریمهای یکجانبه آمریکا بر اقتصاد ایالات متحده کاسته شود و شالوده تحریمهای مؤثر بر ایران نیز در بلندمدت حفظ گردد.
۸. همکاری نزدیکتری با متحدین عرب به منظور مقابله با جنگهای نامنظم ایران صورت گیرد.
۹. در سوریه خروج نیروهای ایالات متحده به گونهای مدیریت شود که اولویت با جلوگیری از ظهور مجدد داعش باشد و در عین حال دستاوردهای ایران نیز تا حد ممکن محدود گردد.
۱۰. نوعی صبر استراتژیک در لبنان پیگیری شود تا بتوان به آرامی نفوذ حزبالله را به واسطه فراهم کردن جایگزینهای مناسب متوقف کرد.
۱۱. میبایست به عراق نوعی تعهد شفاف و بلندمدت داد.
۱۲. به عربستان سعودی در مورد یمن یک انتخاب شفاف را پیشنهاد داد: درگیری بیشتر ایالات متحده به ازای تغییر اساسی در نحوه پیشبرد جنگ یا پایان دادن به حمایتهای آمریکا.
اندیشکده جریان، جریانی است نواندیش از جوانانی که باور به تحول در حوزه سیاست ورزی جهانی دارند.
جمعی از جوانان تحصیلکرده در رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی و ارتباطات و اقتصاد و باورمند به اصول اخلاقی شریعت رهایی بخش حضرت دوست گرد هم آمده اند تا با انگیزه های غیر انتفاعی و غیر جناحی جهت بهبود اوضاع حیات جمعی بشر به تشریک مساعی پرداخته و با رویکردی دانش بنیان، مسئله محور، زمینه نگر و آزاداندیشانه امکان ایجاد یک هویت جمعی فضیلت خواهانه و معطوف به بازاندیشی در سیاست های جهانی را فراهم آورند.